Mit szóltok a "gyerekpórázhoz"?
Láttatok ti már élőben ilyet?ez egy pici hátizsákszerü valami,és abba van elrejtve a póráz!!nem morbid.
inkább ez mint h egy óvatlan pillanatban kiszaladjon az utra(nem azért mert nem figyelek)amugy angliában is teljesen normális dolog.
Ha ilyen eleven gyerekem lenne,lehet vennék valami aranyosat,de az enyém a másik véglet...de 4 évesen azért valoban tulzás...
9:35 vagyok.
Gondold át kicsit a dolgot. Apró gyerekekről beszélünk, nem hiszem, hogy sokat értenének a verésből. Valaki azt írta, a gyereknek megalázó a póráz. A veréssel nevelés talán nem az? 4 gyerekem van, soha nem pofonnal neveltem Őket. Bevallom, pórázt sem használta, de nem megalázó volta miatt, hanem mert olyan helyen élünk, ahol nem volt rá szükség. De a legkisebbel előfordult, hogy 1,5 évesen eltűnt az apja mellől a boltban, amíg Ő fizetett. Akkor jól jött volna ez a megoldás is a pánik helyett, amit a kisasszony apának okozott.
Én használtam-lehet lepontozni:))-.Nem azért,mert nem volt kedvem foglalkozni a gyerekemmel,hanem a gyerek(ek) biztonsága érdekében.Azért azt hozzátenném,h nem pórázon vezetgettem őket,hanem rajtuk volt a hám,a vége az övemhez erősítve,és a kezüket fogtam,tulajdonképpen mint egy biztonsági öv.Aki nem sétált még 1,5-2 éves ikrekkel,az nem tudja milyenek.:)Szaladgálnának szanaszét mint egy zsák bolha,és ha az egyik kirántja a kezét,és kiszalad az útra,utána se tudtam volna szaladni,mert a másikat is fogtam.Érdekes módon nem kaptam bántó megjegyzést érte,általában mosolyogtak rajta az emberek-ha észrevették.A gyerekeket nem zavarta,kb egy évig használtuk,amíg biztos nem lettem benne,h nem rohannak autó alá.
Zsúfolt helyen nagyon hasznos-akár repülőtéren is-,mert akármilyen szófogadó egy pici gyerek,ha kicsúszik a keze,pillanatok alatt elsodorhatják.
Nagy pocakos kismama babakocsival és kicsi gyerekkel:nem biztos,h utána tud ugrani,ha a kicsi nekilódul.
De még egyszer mondanám:szó sincs arról,h úgy kéne sétáltatni őket mint a kutyákat.Nálunk sokan észre se vették,nekem viszont hatalmas megnyugvás volt,h nem eshetnek be egy autó alá.Ésszel használva nagyon hasznos és biztonságos lehet.Bár 4 évesen már kicsit túlzás.
Hasznos dolognak tartom , bár 4 évesnél már hülyeség szerintem.
Én átéltem olyat amit el lehetett volna kerülni. Lehet mondani, hogy sz@r anya vagyok. 2,5 éves és egy féléves gyerekekkel voltam bevásárolni egy bevásárlóközpontban. A nagy ügyesen fogta a kezemet, jól nevelt gyerek, sose kellett félnem, DE GYEREK, ami megbízhatatlanná tesz. Épp az árut tettem vissza a polcra a és elengedte a nagy a babakocsit és eszeveszett rohanásba kezdett , futottam én utána, de a sok polc és ruhásoszlop közt eltűnt. Poklok poklát éltem át, hisz alul mélygarázs, utcán villamos, és ez mind érdekelte. Egy egész áruház kereste, minden üzletben bemondták a hangosbemondón a nevét. Soha senkinek nem kívánom ezt az érzést. Plusz hozzájött az is, hogy én voltam mindenki szemében aki elvesztette a gyerekét, iszonyat megalázó és igazuk is volt. De ez a legapróbb érzés ahhoz képest amit az ember átél és leforog a fejébe a legborzalmasabb dolog is...Szerencsére happy end lett a borzalom vége. 4 üzlettel arréb a lépcső melletti boltban megtalálták.
És én egy olyan gyerekről írok, aki előtte sosem rohangált el, máshol elég fegyelmezetten viselkedett....ennyit a nevelésről. Persze nem mindenkivel történik ilyen. Hozzáteszem ez az eset nem megilyesztette, hanem utána tetszett neki, hogy eltűnik, szóval kemény idők jöttek.
Szóval akárki akármit is mondd, hasznos dolognak tartom ezt a gyerekhámot ahol több kicsi gyerek van.
Elmesélek egy sztorit, le lehet érte nézni és lehet rossz anyának nézni:
2 éves cserfes kislányommal és 5 hónapos fiammal mentünk a játszótérre. Ugye ott azért nagyjából mindenki ismer mindenkit, ha másképp nem hát látásból. Fiamat babakocsiban toltam. Autómentes övezetről beszélünk, tehát az én lánykám nagy büszkén lépdelt mellettünk és be sem áll a szája. Amikor is mi megálltunk, hogy megnézzem mitől olyan nyugtalan a fiam. Hogy hogy nem egy színben hasonló babakocsis nő jelent meg körülöttünk. Az én lányom szépen megfogta a kezét és lépdelt vele tovább. A nővel már a kézfogáskor összenéztünk és talán kíváncsiságból, hogy most akkor mi lesz mit fog reagálni megindultak. Hát az én lányom olyan szépen lépdelt vele 5-6 lépést mire rájött, hogy itt nincs minden rendben mint a huzat.
Nem vagyok póráz párti, ellene vagyok, csak egy eset arra, hogy hiába figyelem 4 szemmel egy pillanat műve minden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!