Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » GYED után munkába állás...

GYED után munkába állás témában jogszabály hol találok?

Figyelt kérdés

Megyek vissza dolgozni csak még szabin vagyok 2 hétig! Egyenlőre ködösítenek, mert a főnök ismerőse helyettesített engem az elmúlt 2 évben! Nem nagyon akarja vissza adni a munkám és össze-vissza habog a főnököm is!

Két emberes a munkánk egy irodában és most hárman leszünk, ami nem lehetséges!

Hallottam olyat is kolegáktól, hogy a munkám kettéosztja (csak, hogy ne kelljen kirúgnia ezt a helyettesem) és bért csökkentene! Ki vagyok bukva!

Ugye, ezt nem teheti meg??

Olvastam, hogy a kismamának vissza kell kapnia a régi munkakörét és bért sem csökkenthet!

Hol találok erre vonatkozó jogszabályt!

2011. máj. 8. 13:49
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok választ!

Gyesre a férjem ment, mert 6 órára van bejelentve hivatalosan!

Védett vagyok jövő április végéig! Tényleg a kisgyermek 3 éves koráig van a védettség, abban az esetben, ha határozatlan idejű a mszerződés! Legalább is így értelmezem a jogszabályt! Most azt keresem, hogy melyik jszab. szerint kell a kismamát a régi munkakörébe visszahelyezni! Így nem lenne vita a helyettesemmel és, ha a cégnél akarják tartani, akkor biztosítsanak neki valami más munkakőrt! (Nem igazán tudnának mit találni neki)

2011. máj. 9. 09:48
 12/12 anonim ***** válasza:

azt írta valaki egyik válaszában, hogy rögtön másnap áthelyezhetnek. Köteles visszavenni, de nincs védetttség, akár másnap áthelyezhet.

Nézd meg melyik kérdésnél írta ezt az illető, hasonló volt, mint a tied és próbálj tőle érdeklődni.

2011. máj. 9. 20:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!