GYED után munkába állás témában jogszabály hol találok?
Megyek vissza dolgozni csak még szabin vagyok 2 hétig! Egyenlőre ködösítenek, mert a főnök ismerőse helyettesített engem az elmúlt 2 évben! Nem nagyon akarja vissza adni a munkám és össze-vissza habog a főnököm is!
Két emberes a munkánk egy irodában és most hárman leszünk, ami nem lehetséges!
Hallottam olyat is kolegáktól, hogy a munkám kettéosztja (csak, hogy ne kelljen kirúgnia ezt a helyettesem) és bért csökkentene! Ki vagyok bukva!
Ugye, ezt nem teheti meg??
Olvastam, hogy a kismamának vissza kell kapnia a régi munkakörét és bért sem csökkenthet!
Hol találok erre vonatkozó jogszabályt!
Köszönöm a sok választ!
Gyesre a férjem ment, mert 6 órára van bejelentve hivatalosan!
Védett vagyok jövő április végéig! Tényleg a kisgyermek 3 éves koráig van a védettség, abban az esetben, ha határozatlan idejű a mszerződés! Legalább is így értelmezem a jogszabályt! Most azt keresem, hogy melyik jszab. szerint kell a kismamát a régi munkakörébe visszahelyezni! Így nem lenne vita a helyettesemmel és, ha a cégnél akarják tartani, akkor biztosítsanak neki valami más munkakőrt! (Nem igazán tudnának mit találni neki)
azt írta valaki egyik válaszában, hogy rögtön másnap áthelyezhetnek. Köteles visszavenni, de nincs védetttség, akár másnap áthelyezhet.
Nézd meg melyik kérdésnél írta ezt az illető, hasonló volt, mint a tied és próbálj tőle érdeklődni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!