Ha passzív gyeden vagyok az első babámmal, de hamar jött a második, akkor a második baba után igényelhetek tgyás-t majd gyed-et?
Figyelt kérdés
Jelenleg passzív jogon kapom a GYED-et, mert a szülés után (a TGYÁS alatt) megszűnt a munkaviszonyom. Erre a GYED-re 2010. márciusáig vagyok jogosult. Viszont most májusban születik meg a második babánk. Jár utána a tgyás és a gyed? Vagy maradjon a jelenlegi gyed? De utána csak gyest kapnék...
Egyébként közalkalmazotti jogviszonyom volt.
2009. márc. 9. 10:30
1/4 anonim válasza:
szia, ahhoz hogy kapjad újra 2. babánál a szüléskor biztosítottnak kell lenned, van olyan is bizonyos esetekben, hogy munkanélkülire bejelentkezik és 2.ra is kap, az illetékes szervnél érdeklődj a saját esetedről(oep)
2/4 anonim válasza:
ezen a linken két szakértő válaszol és szakmabeliek, ha leírsz részletesen mindent segíthetnek,Szakbarbár és Zsanna tudnak neked válaszolni
3/4 anonim válasza:
szia az elsőt és 2.at is én írtam:)
4/4 anonim válasza:
A passzív jogon járó ellátást nem lehet a második gyerekre átörökíteni. A fenti linken van az az OEP állásfoglalás, ahogy munkanélküli ellátás jogosíthat TGYÁS-ra illetve mit kell ahhoz csinálni, hogy gyedre is.
* Automatikusan eltávolított tartalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!