Elismered, ha más gyermeke ügyesebb valamiben?
Igen, persze, hogy elismerem, és dicsérem is ezeket a gyerekeket.
Szerencsére olyan emberekkel vagyunk körülvéve, akik azt is elismerik, ha az enyém jobb valamiben.
Nincs irigykedés, nincs dicsekedés.
Igen:)
Sokkal jobban zavar, hogy az én gyerekeimről a nagymama olyan dolgokat is elmesél másoknak, ami nem igaz.
Én próbálom a saját gyerekeimet reálisan nézni, ugyanúgy a másét is.
Valamiben más ügyesebb, valamiben meg mi:)
El bizony. Jó látni az anyuka örömét. Másrészt ez az én fiamra abszoltú motiváló hatással van.
A múltkor megdicsértem az egyik bölcsis társát, mert nagyon ügyesen mondott versikéket. Amikor hazaértünk a kisfiam is elkezdett verselni, énekelni olyan dolgokat, amiket addig véletlenül sem mondott volna - tartogatta magának:)) Ekkor derült ki, hogy kívülről tudja Weöres A tündér című versét, és a Háp,háp,háp, jönnek a kacsák c. dalocskát - holott addig egy sort nem mondott belőlük:)
Máskor elcsodálkoztam, hogy egy kis barátja felismeri a számjegyeket 1-9 között, pedig még csak 2,5 éves. A fiacskám is tudja, hogy melyik jelek számok, és melyikek betűk, de persze nem nevezi meg őket - eszembe sincs direkt ilyenre tanítani egy 3 éves gyerkőcöt. Viszont van neki egy kis könyve, amiben számolgatni lehet különböző ábrákat, és minden oldalon ott vannak a megfelelő számok is. Aznap este ezt a könyvet hozta az esti meseolvasáshoz, és mese helyett azt kérdezkette: Ez milyen szám?
Mintha nem akarna lemaradni:))
Persze! :)
Az egyik szépen rajzol, a másik meg nagyot ugrik. Mi ezzel a gond? :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!