A férfiak hogyan élik meg azt, ha a feleségük betegsége miatt nem lehet gyerekük?
Én 10 éve hallgatom az orvosoktól, hogy nem lehet gyerekem, de ha mégis sikerülne, nem biztos, hogy ki tudom hordani. A férjem így ismert meg, mindjárt elmondtam neki. Ő is, én is szerettünk volna kisbabát, de elfogadott így, ahogy vagyok és megértette. Sosem éreztette velem, hogy ez probléma lenne, és hiába is lenne, nem tehetek róla.
Ennek ellenére 3 hónap alatt legnagyobb meglepetésünkre terhes lettem, itt játszik előttem lassan 9 hós lányunk.
Ez igen sokrétü dolog. Először is szerintem minden lehetőséget ki kell használni és soha nem szabad feladni. Igazán hinni kell abban, hogy sikerülhet-hiszem, hogy nekem is segített egy természetgyógyász, aki helyrehozta fizikális problémáimat. Aztán a következő fontos dolog, hogy nem szabad nagyon akarni, nem szabad belebetegedni a gyerekakarásba, mert ez mindkettőtök életét megkeseríti. Nálunk is bejött, hogy eszünkbe sem jutott, hogy babánk lehet, és mégis sikerült, 10 éves orvosi "javaslat" ellenére.
A norma természetesen az lenne, hogy a férj ezt megérti és elfogadja. De mint ahogy sok férfi azt sem tudja elfogadni, hogy a nő többet keres, ezt sem tudja, ha valami belső gát van benne. Hiába akarja elfogadni, lehet csak az jár a fejében, hogy ő "véréből vért" akar. Ez ellen nem sokat lehet tenni.
Lehet megoldás, az örökbefogadás, az sok esetben meghozta a nyugalmat, békét és ezzel a saját gyermekáldást is.
Természtesen teljesen más a helyzet, ha a nőnek abszolut olyan fizikális problémája van, ami egyértelmüen kizárja a saját babát. Akkor is lehet egy olyan megoldás, hogy más anya, de az apa a férj legyen-bár nem tudom erre hazánkban milyen megoldások léteznek.
Az biztos, hogy ez egy néhéz mozzanat mindenki életében, és mindekettőnek dolgozni kell a helyzeten.
Szóval nálunk férjem ennek ellenére elfogadott, szeretett, elvett feleségül , velem akarta leélni az életem, pedig ő is családról álmodott már évek óta, gyerekekete szeretett volna, de elfogadott annak tudatában, hgoy lehet soha nem lehet természtes úton babánk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!