Nem ma van anyák napja! Tudtátok anyukák?
Szia!
Engem is jól összezavart az egyik munkatársam,mert ő is az mondta,hogy anyák napja a május 1-et követő első vasárnap,tehát most 8.-a.
Persze ilyen nem nagyon volt még,hogy május 1. vasárnap legyen,így most én sem tudom,hogy ma van-e vagy jövő héten.
Ez egy nagy hülyeség!
Ma van anyák napja!
Ha a saját linkeld cikked végigolvasod, ott láthatod, hogy csak felvetésről van szó, mi lenne, ha nem ma ünnepelnénk...
Idézem a linkelt cikket: A társadalmi konvenciók mégis igényelnek egy egyezményes közös ünnepnapot. Az anyák napját Magyarországon általánosan és hagyományosan május első vasárnapján ünneplik.
Ez nem törvényi rendelkezés, és a nemzetközi gyakorlat sem kényszeríti ránk ezt a gyakorlatot. Bizonyára nem lenne könnyű megváltoztatni, mégis érdemes tekintettel lenni arra, hogy ez a megoldás hét évente egy napra hozza az anyák és a munka ünnepét, két kiemelkedő, túlzás nélkül mondhatjuk: az év két legfontosabb ünnepét. Ezt józan ésszel nem tekinthetjük szerencsésnek.
A véleményem: teljesen elfér egymás mellett a munka ünnepe és az anyák napja, egyértelmű, melyik a fontosabb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!