Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák! Babátokat mennyi...

Anyukák! Babátokat mennyi idős koráig tudtátok szoptatni?

Figyelt kérdés
Meddig volt tejetek? A tej mennyisége függ valamitől?
2011. máj. 7. 17:07
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
2-2-3-3 év.Nekem nem volt gond a tejmennyiséggel,mindig annyi volt amennyi kellett.Pedig az ikreimet 3 évig szoptattam,6 hónapig csak anyatejet kaptak.
2011. máj. 7. 17:14
 2/15 anonim válasza:
Én az 5. hónapban vagyok, és még van tejem. Szerintem egyedül a szoptatás gyakoriságától függ a tej mennyisége. Nálam nem volt egyszerű. Állítólag az igény szerinti szoptatással folyamatos a tejtermelődés, kereslet-kínálat alapján működik. (Nekem nem vált be, mert a fiam nem szívta le teljesen a cicimet soha, így most naponta 5-6x szoptatok nagyjából 3 óránként, és lefejt tejjel pótlok). Viszont minden szopi után fejek, és nemcsak addig míg jön a tej, hanem negyed óra múlva megint nekiállok, és várok egy tejadó reflexet, mert nekem csak így ürül ki teljesen a cicim. Van mindenféle tejmennyiség növelő szer (homeopátiás vagy gyógytea), nekem ezek nem váltak be (más téren pedig használt a homeopátia). Én úgy tapasztaltam, hogy egyedül a szoptatás/fejés gyakorisága az, amivel tutira befolyásolni tudod a tejmennyiséget. És persze folyadékot kell inni naponta 3 litert.
2011. máj. 7. 17:33
 3/15 anonim ***** válasza:
Én csak 3 hónapig tudtam. Utána kaptam egy elég durva ételmérgezést, utána pedig már nem volt tejem.
2011. máj. 7. 17:40
 4/15 anonim ***** válasza:
én 20 hós koráig hagytam,mert cici függő volt,de még utána is rengeteg tejem volt,alig bírtam elapasztani..
2011. máj. 7. 17:41
 5/15 anonim ***** válasza:
11 hónapig, egyszerűen nem kérte,elfordult, én nem erőltettem. Nekem nagyon függött attól mit ettem,ha kevesebbet ettem kevesebb tejem volt, híztam is 15 kg-ot a szoptatás alatt:-(. Sokat kell inni.
2011. máj. 7. 17:54
 6/15 anonim ***** válasza:
10 hónapos még szopik,napközben már nem nagyon kéri
2011. máj. 7. 18:06
 7/15 anonim ***** válasza:
Majdnem 2 éves a kisfiam,még javában szopik.
2011. máj. 7. 18:08
 8/15 anonim ***** válasza:

Az első gyereket 11 hónapig, a másodikat három és fél évig, a harmadik még javában:) Ő 28 hónapos.

A tej mennyisége szerintem elegendő, ha iszol-eszel, nem stresszeled agyon magad, én különösebben nem figyeltem, hogy mit eszem, mert a káposztától a babig bármit megettem, persze nem az első hónapokban.

2011. máj. 7. 18:11
 9/15 anonim ***** válasza:
Első babám 19 hónapig,második babám 6 hónapos aktív "cicista".Igény szerint szoptattam/szoptatok.Iszom a tejserkentő teát(lactoherb,babylove)ami nem tudom hogy hat-e valóban? :) de én nagyon szeretem az ízét,és alig vártam hogy megint ihassam :) remélem még ihatom egy jó darabig!
2011. máj. 7. 18:48
 10/15 anonim ***** válasza:
8 hónapos koráig, elfordult, azóta tápszert eszik.
2011. máj. 7. 19:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!