Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák! Babátokat mennyi...

Anyukák! Babátokat mennyi idős koráig tudtátok szoptatni?

Figyelt kérdés
Meddig volt tejetek? A tej mennyisége függ valamitől?
2011. máj. 7. 17:07
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
7 hónapos koráig akartam,sikerült is...
2011. máj. 7. 19:51
 12/15 anonim ***** válasza:

15, 18 és 32 hónapos korukig. Nem azért hagyta abba egyik sem, mert elfogyott a tejem, hanem azért fogyott el a tejem, mert abbahagyták a szopit :).

A tej mennyisége függ attól, hogy milyen a mirigyállománya az anyának. Ha megfelelő akkor pedig leginkább a szopizások és/vagy fejések számától/hosszától/gyakoriságától. A kellő kipihetség is fontos és a megfelelő folyadékfogyasztás.

2011. máj. 7. 21:10
 13/15 anonim ***** válasza:
Csak 3 hónapos koráig, de sokszor pótlással.
2011. máj. 7. 21:45
 14/15 anonim ***** válasza:

Csak hogy legyen, aki lehuzza a statisztikat:

- elso gyereket nulla napig, mert nulla, azaz 0 ml tejem volt es nem is indult be 5 hetnyi probalkozas utan sem

- a masodik gyereknel magamhoz kepest sikeres voltam, mert negy, azaz 4 egesz hetig volt tejem, nem volt eleg akkor sem, de eleinte napi 3 etkezesre eleg volt, ahogy nott a fiam etvagya, ugy nem nott a mennyiseg, igy egyre kevesebbre volt eleg, 4 het utan pedig mar szepen lecsokkent 10-20 grammra, szoval abbahagytam

- eleg nagy esellyel indulok arra, hogy a harmadik gyereknel is igy lesz, de nem foglalkoztat, ha lesz lesz, ha nem, akkor nem.

Hogy mitol fugg? Nekem a prolaktin szintem szules utan kozvetlenul olyan alacsony volt, mintha nem is lettem volna terhes, vagy nem is allnek a tejbeindulas kuszoben. Hogy ezt mi okozza azt nem tudom, de elvileg azert nem indult be a tejem, mert ahhoz prolaktin kellett volna.

De viszont mas gondom nincs, peldaul mindig nagyon pontos menstruaciom volt es nagyon termekeny vagyok (elso honapban sikerultek a babak), szoval oszinten orulok, hogy "csak" ennyi bibi van velem hormonalisan.

Mi negyen vagyunk testverek, Edesanyamnak egyikunk szuletese utan sem indult be a teje. Nala persze nem volt meg hormonvizsgalat akkor, mindenesetre erdekes az osszefugges. Ki tudja, lehet, hogy ez a fajta "hormonzavar" genetikai?

2011. máj. 7. 22:09
 15/15 anonim ***** válasza:

Kicsit irigykedve olvasom,hogy az anyukák meddig tudtak szoptatni.

Nekem sajnos nem sikerült túl sokáig,azt is pótlással.Kisfiam 5 hónapos volt,amikor feladtam a "küzdelmet."

Amikor várandós voltam,azt hittem,hogy ez mindenkinek megy,hogy nem létezik olyan,hogy valaki nem tud ciciztetni.

Sokat ettem-ittam,de nem vettem észre változást,csak a súlyomon.

2011. máj. 7. 22:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!