Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért vált ki szinte háborút...

Miért vált ki szinte háborút az, ha valaki megkérdezi, hogy mikor ehet vagy ehet-e már az x idős gyermeke csokit?

Figyelt kérdés

Beírtam a keresőbe a "baba", "csoki" szavakat és az első kérdést elolvasva fogalmazódott bennem meg ez a kérdés.:)

A félreértések elkerülése végett jelentem: van egy 7 hónapos fiam, nem tervezem a csoki adását neki még egy jó ideig. Csak úgy felvetődött ez. A fent említett kérdésben szegény kérdezőt úgy leordították, hogy ihaj.:) Ráadásul eszembe jutott a férjem, aki gyerekkorában nagyon későn kapott csokit, mert anyósom is az egészséges táplálkozásra törekedett, most 25 évesen mégis csokifüggő.:) Gyümölcsöt nagyon ritkán eszi meg, de a csoki jöhet minden mennyiségben. Na akkor ez hogy van?:)

2011. ápr. 26. 16:06
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Egyetértek az egyik és a másik táborral is. Én még nem adtam a fiamnak csokit, bár ő még nincs 1,5 éves. Egyszerűen nincs szüksége rá! Mi van a csokiban, amit hasznosítana a szervezete? Nem vagyok híve a mértéktelen felesleges cukor adásának ennyi idős korban. Majd ha kérni fogja, adok neki. Nem vonom meg tőle 2-3 éves korától, mert én is nagyon édesség függő vagyok, akkor már nem mondhatom neki azt, hogy ilyet nem ehetsz kisfiam, mert ez felnőtt kaja. Most még ráadásul tejallergia gyanús is, úgyhogy hanyagoljuk a csokikat. A tejmentes csoki táblája 1000 ft... hááát... hagyjuk inkább.

Én is úgy gondolom, hogy ebben is, minden másban a mértékletesség a lényeg. De ha valaki tudatosan nem ad, vagy kevés csokit édességet ad a gyerkőcnek, és elmondja neki miért, akkor viszont úgy gondolom, hogy ő fogja visszautasítani a túlzott csoki, cukorfogyasztást, ha pl. az oviban megkínálják őt, és nem sajnálni kell, hogy szegény nem ehet, mert akkor ő nem tiltásként éli meg, hanem egyszerűen nem kéri majd, és kész.

Ehhez persze nem az kell, hogy mindig tiltsuk a csokit, hogy márpedig az káros, és nem ehetsz belőle gyerekem, hanem ebben is a következetesség, mértékletesség és tudatosság a fő szempont. Szerintem. Még én sem tudom, hogy csinálom ezt, de valahogy így szeretném.

Én azt a felesleges csokikínálást utálom (nemcsak egy éveseknél, hanem nagyobbaknál is) mikor "gyere, egyél egy kis csokit" közben meg jól eljátszik a gyerek.

De nálam ez olyan, hogy én pl. a felesleges porcukrozást is utálom a péksütikre, palacsintára stb. Nem vagyok szent, én is eszem az ilyeneket sajnos, de ha már eszem, akkor plusz cukor ne legyen rajta... nem tudom értitek e a hasonlatot....

2011. ápr. 27. 14:49
 12/17 anonim ***** válasza:

4 éves a nagyfiam, pici korában én is rengeteget küzdöttem az édesség ellen. Kb. 1,5 éves koráig nem cukroztam neki semmit sem, és csak akkor kapott először Túró rudit, Tejszeletet stb, gondolhatjátok mekkora viták voltak a nagymamákkal és sajnos még a párommal is. Kb. 2 éves kora óta eszik rendszeresen édességet, most már mondhatni függő lett ő is. Szerencsére szereti még a gyümölcsöket is és javarészt csak vizet iszik (bár ezek is csak a "szigoromnak" köszönhetőek), mert ha rajta múlna, akkor gondolom teát és szörpöt inna állandóan :)

Szóval a kicsivel most már kicsit lazább vagyok, nem veszem olyan véresen komolyan az egészet. Most 18 hónapos és bizony húsvétra kapott tőlem egy csokinyuszit, bár étcsokit, mert sajnos tejallergiás. Csak halkan jegyzem meg, hogy a bátyja egy nagy szatyor édességgel jött haza, szóval azért az emberek is imádnak ám túlzásokba esni...

2011. ápr. 27. 14:56
 13/17 A kérdező kommentje:

Egyetértek az utolsó előttivel: én sem szeretem a porcukros süteményeket. Pl. a réteseken és a sima krémesen lévő porcukorréteget is mindig lekaparom.

Amúgy a fiam a tejpépek közül a csokisat szereti a legjobban... mi ilyen csokis banda vagyunk.:D

2011. ápr. 27. 15:19
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Mar egyszer valaszoltam de az egyik valaszoloval nagyon ertek abban,hogy pl. a gumi cukor sokkal de sokkal artalmasabb mint a csoki. Hiszen a gumi cukorban csak mesterseges anyag van a csokiba legalabb tesznek tejet es kakao port ami ugye nem mu (en vagyok az aki kindert ad a fianak)
2011. ápr. 27. 18:54
 15/17 anonim ***** válasza:

Mert kérdezted mi van a csokiban, hát kakaó:

A kakaó kedvező élettani hatásaiért a flavonoidok közé tartozó természetes növényi vegyületek, a flavanolok felelősek: a különféle flavonoidok a kakaó és a csokoládé mellett előfordulnak a teában, a vörösborban, valamint egyes gyümölcsökben és zöldségekben is.

Amit én veszek 85% kakaó (lindt excellence), szénhidrát semmi és 400 forint egy tábla, de nekünk két gyerekkel elég egy hónapig.

2011. ápr. 27. 19:48
 16/17 anonim ***** válasza:

Mi van a csokiban! Semmi! Finom és kész!:)) Ha megnézzük, mi van a virsliben? Semmi! Mégis az anyák 80%-a adja a gyerekének, ahogy sokan a párizsit is. Pedig nem jobb semmivel,mint a csoki!

Az igaz, kínálgatni, tukmálni nem kell, ha nem kéri. Sőt, ha sűrűn kéri,akkor sem kell mindig kapnia. De azért néha had egyen egy kis csokit!

2011. ápr. 28. 08:56
 17/17 A kérdező kommentje:
Így van! Így van! :) Örülök, hogy vannak/vagytok hasonlóan gondolkodók, mint én.:) Köszönöm a válaszokat!
2011. ápr. 28. 10:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!