Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi a baj az Elizabet névvel?

EmilyAddams kérdése:

Mi a baj az Elizabet névvel?

Figyelt kérdés

h nélkül, mert magyarban így lehet anyakönyveztetni, én úgy tudom.

Személy szerint nagyon nem bírom az Erzsébet nevet, mindig is írtóztam tőle és a becézései sem tetszenek, úgy mint: Erzsi, Bözsi, Rózsi, stb, míg az Elizabetnél még a becézések is szebbek, mint az El, Eli, Eliza, Lizbet, Liz, Lizzie, Beth, stb.

A másik nagy előnye még, ha végül úgy hozza a helyzet és külföldön telepednék le ez még ott is működik :) .

És tudom, vannak szép magyar nevek is, nekem is több tetszik, de személy szerint az Elizabeth-hez igen sok szép emlék fűz.

Csak azért kérdezek felőle, mert úgy láttam, sokan nem szimpatizálnak az ehhez hasonló nevekkel.

2011. ápr. 26. 13:45
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Ha neked ez tetszik, akkor nyugodtan add ezt a nevet a babádnak!

Ami nemtetszést kelthet ebben a névben az az, hogy Magyarországon a romák körében elterjedt külföldi nevet adni, mint ez is, vagy a Rómeó, Amanda, Dzsesszika, Robertó, Esztefánia stb... stb.

Tehát rögtön arra asszociál mindeniki, hogy aki ilyen nevet ad a gyermekének az ebbe a népcsoportba tartozik; más baj nincs vele!

2011. ápr. 26. 13:50
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Semmi baj nincs vele, nekem is nagyon tetszik.
2011. ápr. 26. 13:52
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Sokaknak az, hogy nem magyar. És minél többen nevezik így a gyermeküket, annál közelebb kerülünk ahhoz, hogy a hagyományos magyar nevek eltűnjenek.

De egyébként szép a csengése, ez tagadhatatlan :)

2011. ápr. 26. 13:52
 4/11 anonim ***** válasza:
Szerintem H nélkül nagyon béna... Nekem azért nem tetszik... Meg ezek a "külföldies" becézések, hogy Lizbet, meg Beth, hát hagy na mondjam, ezeknél még az Erzsi is jobb (szerintem). Most nem bántásnak szántam, csakhát az volt a kérdés, hogy mi a baj vele.
2011. ápr. 26. 13:53
 5/11 anonim ***** válasza:

Az a baj vele, hogy magyartalan. Elképzelem, hogy Horváth Elizabet vagy Kovács Elizabet...háááát...ráadásul a "h" nélkül szerintem nem is hangzik jól, mert a "th"-t másként ejtjük. Elizát alapban is anyakönyveztethetsz, a többi becézés meg szerintem magyar nyelvterületen nevetségesen hangzik.

Mostanában nagyon divat ilyen "nemmagyar" neveket adni, mert mi van, ha a gyerek kitelepül, de mi van, ha nem? most meg hemzsegünk Brendonoktól, Kevinektől, szerintem ezek a nevek "magyarban" annyira csúnyák...

2011. ápr. 26. 14:12
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nincs vele semmi baj.De kinek a pap,kinek...........:)
2011. ápr. 26. 14:13
 7/11 A kérdező kommentje:
De mondjuk egy magyar névvel kevésbé hangozhat idegennek... Arra vannak ötletek? Ti milyen névvel tudnátok párban elképzelni?
2011. ápr. 26. 14:31
 8/11 anonim ***** válasza:
Ha lányom lesz,én ezt a nevet szeretném neki adni :)
2011. ápr. 26. 15:27
 9/11 A kérdező kommentje:
Örülök, hogy legalább nem vagyok egyedül vele :)
2011. ápr. 26. 15:42
 10/11 anonim ***** válasza:
Szerintem szep nev:) Lizanak is lehet becezni. Part nem tudok mondani hozza, nekem nem tetszik, ha ket neve van valakinek.
2011. ápr. 26. 15:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!