Mi a baj az Elizabet névvel?
h nélkül, mert magyarban így lehet anyakönyveztetni, én úgy tudom.
Személy szerint nagyon nem bírom az Erzsébet nevet, mindig is írtóztam tőle és a becézései sem tetszenek, úgy mint: Erzsi, Bözsi, Rózsi, stb, míg az Elizabetnél még a becézések is szebbek, mint az El, Eli, Eliza, Lizbet, Liz, Lizzie, Beth, stb.
A másik nagy előnye még, ha végül úgy hozza a helyzet és külföldön telepednék le ez még ott is működik :) .
És tudom, vannak szép magyar nevek is, nekem is több tetszik, de személy szerint az Elizabeth-hez igen sok szép emlék fűz.
Csak azért kérdezek felőle, mert úgy láttam, sokan nem szimpatizálnak az ehhez hasonló nevekkel.
Ha neked ez tetszik, akkor nyugodtan add ezt a nevet a babádnak!
Ami nemtetszést kelthet ebben a névben az az, hogy Magyarországon a romák körében elterjedt külföldi nevet adni, mint ez is, vagy a Rómeó, Amanda, Dzsesszika, Robertó, Esztefánia stb... stb.
Tehát rögtön arra asszociál mindeniki, hogy aki ilyen nevet ad a gyermekének az ebbe a népcsoportba tartozik; más baj nincs vele!
Sokaknak az, hogy nem magyar. És minél többen nevezik így a gyermeküket, annál közelebb kerülünk ahhoz, hogy a hagyományos magyar nevek eltűnjenek.
De egyébként szép a csengése, ez tagadhatatlan :)
Az a baj vele, hogy magyartalan. Elképzelem, hogy Horváth Elizabet vagy Kovács Elizabet...háááát...ráadásul a "h" nélkül szerintem nem is hangzik jól, mert a "th"-t másként ejtjük. Elizát alapban is anyakönyveztethetsz, a többi becézés meg szerintem magyar nyelvterületen nevetségesen hangzik.
Mostanában nagyon divat ilyen "nemmagyar" neveket adni, mert mi van, ha a gyerek kitelepül, de mi van, ha nem? most meg hemzsegünk Brendonoktól, Kevinektől, szerintem ezek a nevek "magyarban" annyira csúnyák...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!