Előfordult mással is, hogy csak egy névvel érkezett szülni? Pl nem volt kislány név, csak fiú.
Az 1. babánk fiú volt. Egyértelműen, mindenki szerint. Szülésnél eleve csak egy fiúnevet kértek - csak uh volt vele.
2. babánk lány, kíváncsi leszek, hogy kérnek e fiúnevet vagy elég lesz a genetika eredménye, ami bizonyítja.
Mármint úgy érted, hogy mégis az ellenkező nemű lett?
Első lányomnál még mi is világosan láttuk a 2D-s UH-n, mert szétette lábait, csak lány névvel mentünk.
Másodiknál a szonográfus 100%-ra mondta hogy lány (mi nem láttuk), így is csak lány névvel készültünk, aztán amikor mentünk szülni, "gyorsan találtunk" egy fiú nevet is, de nem kellett...
Azért kérdezem, mert a kisfiamnál úgy jártunk, hogy nem tudtunk megegyezni lánynévben, viszont a kórházban be kellett diktálnom a két nevet, amit be is írtak a kiskönyvbe. Bediktáltam azt a 2 nevet, amin ment a vita, elsőnek a páromét másodiknak az enyémet. Ha kislány lett volna, szegény olyan nevekkel élne, ami nem megy egymáshoz, 2 teljesen különböző név, és ráadásul a vezetéknevünkhöz sem illenek.
Most ismét babát várok, és megint nem tudunk megegyezni a lánynévben, de most még azt sem tudjuk, hogy kisfiú lesz-e vagy kislány. Igaz, még félidős vagyok, van még idő, de foglalkoztat a kérdés, mi lesz ha, ....
Ez a szabály mióta van, hogy meg kell kérdezni pár nappal később, hogy tényleg ez-e a neve? Mert tőlem ott, a szülőszobán megkérdezték, hogy mit írjanak be, és ennyi volt, utána senki nem kérdezte.
Viszont valamikor olvastam róla, hogy 3 éves kor alatt egyszer ingyenesen meg lehet változtatni, mert sokszor megesik, hogy a szülők később rájönnek, hogy nem illik a gyerekhez a kiválasztott név.
Amúgy egyik barátnőm is biztos volt benne, hogy fia lesz, aztán nagyon meglepődött, hogy lány lett, nem is készültek lány névvel. Amikor mondta, hogy nem tudja mi legyen a neve, akkor a kezébe adtak egy utónévkönyvet, és gyorsan választott egy kislány nevet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!