Előfordult mással is, hogy csak egy névvel érkezett szülni? Pl nem volt kislány név, csak fiú.
Epp irni akartam, hogy szuleskor azert kerdezik a nevet, hogy a korhazi papirokra, illetve a nevtablara rairjak.
De az anyakonyvezeshez szukseges papirokat, tehat a hivatalos, fontos iratokat nem abban a pillanatban toltottek ki, amikor en szultem.
Este szultem, szules utan kerdeztek a nevet, majd masnap delelott jott a betegfelveteli irodarol egy holgy es o toltotte ki az anyakonyvezeshez a formanyomtatvanyt. Akkor kertek el a szemelyimet, lakcimkartyat, hazassagi anyakonyvi kivonatot, stb.
Szerintem ha addig ugy dontottem volna, hogy masik nevet szeretnek, akkor siman adtam volna meg a masikat es szolok a dokinak, csecsemosoknek, hogy az addig kitoltott korhazi kartonokat, meg a korhazi rendszerben javitsak at a nevet.
Nem hinnem, hogy ez nem lenne lehetseges.
A masik gyerek kulfoldon szuletett, ott meg jobb, mert a korhazban egyaltalan nem kerdezik a nevet, illetve sehol mashol, mindenhol az en vezeteknevem alatt futott, hozzaraktak, hogy baby.
Szules utan negyvenpar nap van arra, hogy eldontsuk a nevet es hivatalosan is regisztraljuk az onkormanyzatnal. OK, volt nev szulesre, elso pillanattol ugy hivtuk, de vegulis nem rossz igy, hogy lathatod a gyereket es van idod eldonteni, hogy egyaltalan illik-e ra az a nev, amit valasztottatok terhesseg alatt, vagy inkabb van jobb.
Most, hogy írjátok, tényleg szülés után pár nappal jött egy hölgy, és kérdezett mindenfélét. Az iskolai végzettségemet is. :) (nekem is csak ez a kérdés maradt meg) Akkor ott Őnála lehetett volna reklamálni? Én már a szülés előtt kórházban voltam ,és amikor töltötték ki a papírokat a császárhoz, akkor írták be a neveket a kiskönyvembe.
Azért bízom benne, hogy májusig még megegyezünk a kicsi nevében! Bár magunkat ismerve.....
tőle kérdezték!
Anyuka mi lesz a név?
Mondom: Lilien
és a fiúnév?
Mondom:akkor is Lilien :)
röhögtünk egy jót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!