Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Előfordult mással is, hogy...

Előfordult mással is, hogy csak egy névvel érkezett szülni? Pl nem volt kislány név, csak fiú.

Figyelt kérdés
Ilyenkor mit tettetek? Bediktáltatok valamit hasra ütés szerűen?
2010. dec. 31. 10:04
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Ez a szabály nem tudom mióta van, de 7 éve is szültem Pesten, 3 éve is szültem vidéken, és mindenhol megkérdezték. Mert kötelező, ugyanis szüléskor zaklatott lelkiállapotban vagy. Tőled is megkérdezték, csak nem így. Emlékezz vissza, kb a második napon egy nő bekopogott egy mappával adatokat egyeztetni! Na ott szólhattál volna, hogy a kisbaba mégse Edömér, mert meggondoltad magad.
2010. dec. 31. 11:13
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
a fiam keresztszüleinek végig kislányt mondtak, így Boglárkára készültek, csupa rózsaszín ruci, meg ilyenek. Mikor be kellett mondani, a szomszéd kisfiú nevét mondták. Azóta van egy Kristófuk:DDD
2010. dec. 31. 11:53
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Jaj tényleg, jött egy nő valami papírokkal és mindenfélét kérdezgetett :) Már egészen elfelejtettem. Csak arra emlékeztem, hogy megkérdezte, mi a legmagasabb iskolai végzettségem, és ezt a kérdést nem tudtam hova tenni, aztán itt írták többen, hogy ez csak statisztika. Akkor ezek szerint neki lehetett volna szólni, hogy más nevet szeretnék.
2010. dec. 31. 12:02
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
mikor a kórházban vajúdtam a 2-3 perces fájásokkal még akkor is azon vitatkoztunk a párommal hogy mi legyen a gyerek neve. Nem vagy egyedül ha még nem döntöttél. A végén persze azt mondtam nekem már mindegy, mert már nem bírtam gondolkodni a fájdalomtól.
2010. dec. 31. 12:24
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Epp irni akartam, hogy szuleskor azert kerdezik a nevet, hogy a korhazi papirokra, illetve a nevtablara rairjak.

De az anyakonyvezeshez szukseges papirokat, tehat a hivatalos, fontos iratokat nem abban a pillanatban toltottek ki, amikor en szultem.

Este szultem, szules utan kerdeztek a nevet, majd masnap delelott jott a betegfelveteli irodarol egy holgy es o toltotte ki az anyakonyvezeshez a formanyomtatvanyt. Akkor kertek el a szemelyimet, lakcimkartyat, hazassagi anyakonyvi kivonatot, stb.

Szerintem ha addig ugy dontottem volna, hogy masik nevet szeretnek, akkor siman adtam volna meg a masikat es szolok a dokinak, csecsemosoknek, hogy az addig kitoltott korhazi kartonokat, meg a korhazi rendszerben javitsak at a nevet.

Nem hinnem, hogy ez nem lenne lehetseges.

A masik gyerek kulfoldon szuletett, ott meg jobb, mert a korhazban egyaltalan nem kerdezik a nevet, illetve sehol mashol, mindenhol az en vezeteknevem alatt futott, hozzaraktak, hogy baby.

Szules utan negyvenpar nap van arra, hogy eldontsuk a nevet es hivatalosan is regisztraljuk az onkormanyzatnal. OK, volt nev szulesre, elso pillanattol ugy hivtuk, de vegulis nem rossz igy, hogy lathatod a gyereket es van idod eldonteni, hogy egyaltalan illik-e ra az a nev, amit valasztottatok terhesseg alatt, vagy inkabb van jobb.

2010. dec. 31. 13:21
 16/19 A kérdező kommentje:

Most, hogy írjátok, tényleg szülés után pár nappal jött egy hölgy, és kérdezett mindenfélét. Az iskolai végzettségemet is. :) (nekem is csak ez a kérdés maradt meg) Akkor ott Őnála lehetett volna reklamálni? Én már a szülés előtt kórházban voltam ,és amikor töltötték ki a papírokat a császárhoz, akkor írták be a neveket a kiskönyvembe.

Azért bízom benne, hogy májusig még megegyezünk a kicsi nevében! Bár magunkat ismerve.....

2010. dec. 31. 14:18
 17/19 anonim ***** válasza:

tőle kérdezték!

Anyuka mi lesz a név?

Mondom: Lilien

és a fiúnév?

Mondom:akkor is Lilien :)

röhögtünk egy jót!

2010. dec. 31. 19:16
 18/19 anonim ***** válasza:
Meglepetten olvasom a válaszokat, mert 13 hónapja szültem Debrecenben és senki nem kérdezte meg szülés előtt, hogy mi lesz a kicsi neve. Szülés után valószínűleg a férjem mondta meg a nevet, mert én én biztos nem..:)
2011. jan. 15. 14:34
 19/19 anonim ***** válasza:
Nekem anya volt így, mikor velem volt várandós. Csak lányneve volt, mert lányt várt, végül is lány lettem, de azt mondta, ha fiú lettem volna, valószínűleg a szülést levezető doki után nevezett volna el (már nem emlékszik, mi volt a fazon neve).
2011. dec. 29. 19:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!