Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miből él majd a család, ha...

Miből él majd a család, ha apának is kötelező lesz a GYED?

Figyelt kérdés

"Szűcs Erika emlékeztetett rá, hogy ez jó főpróbája lesz a rövidesen kötelezővé váló uniós szabályozásnak, mely szerint a családi ellátások csak akkor járnának, ha azokat 3-4 hónapra az apa is igénybe veszi."

Ez alatt a 4 hónap alatt a férjem pld leírnák a munkahelyén és mehet wc pucolónak a mostani poziciója helyett. Persze a tövény kötelezné a cégét, hogy vegyék vissza, mint ahogyan most a nők visszavételére is kötelezi a céget, de tudjuk jól, hogy iszonyú sok helyen kijátszák ezt es az anyák nem tudnak visszamenni a régi helyükre. Pld nekem nem sesz hova visszamennem,már előre szóltak ( súgták). Akkor én menjek munkanélkülire apa meg gyedre? És ki fizeti akkor a lakáshitelt, egyéb hitelt, rezsit,ha apa fizetése kiesik? Apa fogja a babát szoptatni? Sok fél éves gyerek szopik még és ez ezek szerint tarthatatlan nagy hiba?

2009. márc. 6. 03:56
 1/4 A kérdező kommentje:
Mármint másfél éves babát akartam írni, hogy szopik még...:) gondolom, a legésszerűbb az lenne, ha a 2 évből az apák az utsó 4 hót vennék ki gyed-nek...de még ekkor is szopnak páran...:) akkor most ez a törvénytervezett a szoptatás ellen is van? mert bölcsi és munkahely az nincs....de akkor már szoptatás se legyen igénylésig? vagy én látom rosszul és egyetlen 1,5 évesnek se kéne már napközben szipnia csak annak,akinek a szülei megengedhetik, hogy csak gyes jövedelme legyen anyának?
2009. márc. 6. 04:00
 2/4 A kérdező kommentje:

"Egy európai uniós tervezet szerint kötelező lenne az apáknak is elmenni gyesre, illetve gyedre, hogy javítsanak a nők munkaerő-piaci esélyein. Amennyiben az elképzelés bekerül az Európai Unió irányelvei közé, akkor Magyarország sem térhet ki előle - közölte hétfőn újságírók előtt Szűcs Erika munkaügyi miniszter. A részletekről sajnos egyelőre még nincs több információ. Pongrácz Tiborné demográfus szerint ez pár hónapos időszak kevés arra, hogy az anyák munkahelyi foglalkoztatásán érdemi javulást lehessen tapasztalni, viszont elég ahhoz, hogy az apák is elveszítsék állásukat. Izlandon például az első kilenc hónapra fizeti az állam a gyereknevelést, ebből három az apát, három az anyát illeti, az utolsó háromról pedig maguk határoznak."

Izlandon 9 honap után hova rakják a gyereket, míg a szülők dolgoznak?

2009. márc. 6. 04:09
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a párom van gyeden és csak 20.000 ft-tal kap kevesebbet ezért kár dolgozni. Én pedig 3x annyit keresek. Attól függ kinek hogy éri meg anyagilag.
2009. márc. 6. 06:06
 4/4 A kérdező kommentje:
Igen-igen, de itt nem arról van szó, hogy kinek éri meg anyagilag, hanem, hogy kötelező mindkétt szülőnek. Nálunk, ha el nem lehetetlenítené a cégem a visszatérésem az én fizetésem nem elég a lakáshitel, diákhitel, rezsi + stb-re. A Párom az éves szabiját se tudja kivenni, nem várnának rá 4 hónapot a munkahelyén, hanem elvinni más a melóját.
2009. márc. 6. 07:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!