Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen a jó anya? Kinek van...

Milyen a jó anya? Kinek van joga szülni?

Figyelt kérdés
Több vitát is olvastam a témával kapcsolatba, és nem értem, hogy lehet a szülőséget meghatározni pénzzel, ésszel, melóval, korral... Az egyik vita azon van, hogy a gyerek milyen drága, a másik meg azon, hogy nehogy már szüljön egy tizenéves. Ki dönti el, hogy milyen a jó anya? Ismerek olyan 17 évest, akinek a lánya 1 éves, és nagyon jó anya. Ismerek roma családot is, ahol a gyerekek mindent megkapnak(szeretetbe és nevelésbe). Miért kérdőjelezi meg más ember azt, hogy minek szül egy anya, ha egyszer jó anya!
2011. ápr. 21. 14:25
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
48%
Szülni mindenkinek joga van. Hogy ki a jó anya? Aki fel tudja mérni már a teherbeesés előtt, hogy a gyerekét fel tudja-e nevelni, tud-e neki megfelelő hátteret biztosítani. Itt most nem luxusra gondolok, hanem fűtött lakás, pelenka, ennivaló, gyógyszerek ha kell... És mindenekfölött a mérhetetlen szeretet!! Ha ezek megvannak, akkor szerintem jó anyja lesz a gyerekének az illető. Mindegy, hogy 18 éves, vagy 45 éves.
2011. ápr. 21. 14:29
 2/13 anonim ***** válasza:

Azert mert van egy csomo gyerek allami gondozasban, meg azert mert van egy masik csomo olyan sok gyerekes csalad ahol csak azert szulnek gyereket (inkabb ellenek, mint a kutyak), hogy legyen mire fizessen az allam segelyt es legyen cigire meg jatekautomatara.

Na, nekik semmi joguk gyereket szulni! Annak van aki fel is tudja nevelni, legalabb a minimalis szuksegleteire elo tudja teremteni az anyagi, targyi es szemelyi feleteleket.

Igy is van 1000 es egy lehetoseg, hogy valami rossz menet kozben tortenik es ezek a feltelek megszunnek, de akinek mar az elejen sincs, az mire fel akarjon gyereket szulni a semmibe, nyomorba?

2011. ápr. 21. 14:32
 3/13 anonim ***** válasza:
Magyarországon mindenkinek joga van szülni."rossz"emberek,"beteg"emberek mindig is voltak és mindig is lesznek(most a média jobban eljuttatja felénk a negatív történeteket).Szerencsére az anyaság ösztön(is)tehát nem függ,származástól,végzettségtől,és a pénztől sem feltétlenül.Jó anya aki fizikailag és mentálisan is törődik gyermekével,és lehetőségeihez mérten mindent próbál megadni a gyermekének,óvja,tanítja,szereti!
2011. ápr. 21. 14:35
 4/13 anonim ***** válasza:
Bocsi, de belekérdeznék. Jó anya az is, aki imádja a gyereket, okos, stabil párkapcsolatban van, a férfi is akarja a gyereket, DE csak a férfi 80ezres fizetéséböl élnek, mert a nö nem talál munkát ÉS ennek ellenére bevállalja a szülést, pedig egyértelmü,hogy nem fog tudni neki mindent megvenni amire szuksége lenne?
2011. ápr. 21. 14:57
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Igen, jó anya, 4. Hiszen rajta kívül álló okok miatt vannak most ebben a helyzetben. És gondolom, keres az anyuka munkát, és ha talál, dolgozni fog. Én azokról beszélek, akik segélyen kívánnak élni életük végéig, és eszükbe sem jut változtatni a körülményeiken, hogy legalább a gyereknek jobb legyen. (első voltam).
2011. ápr. 21. 14:59
 6/13 anonim ***** válasza:

Annak is joga van szülni, aki szülés után a kukába dobja a gyerekét! Most őszintén, ettől az embertől nem vennéd el a szülési jogot?

Ha a babának megvan mindene (nem extra dolgokra gondolok, csak az alap dolgokra), megvan a szeretet a családban, akkor jó. De nyomorba szülni, szaporodni agyba-főbe, úgy hogy a gyerekek állami támogatással is alig tudnak élelemhez jutni, minek?

Előítéletek pedig vannak. Mindenkiben.

S mondhatom azt, hogy én nem vagyok előítéletes (mert tényleg megpróbálok nem annak lenni), azért az extrém helyzeteket (főleg ahol a gyereknek úgy látom rossz sorsa van), nem tudom nem megkérdőjelezni!

S vonatkoztass el ettől az oldaltól! Mert itt néha gondolkozás nélkül is leírnak olyat, amit a való életben, biztos, hogy nem mondanának! S egy 16 éves gondoskodó anyát nem ítélnének el, ha látnák, hogy valóban szereti a babáját, és megtesz érte mindent.

De ez egy névtelen oldal, ahol tulajdonképpen mindenki sz@r anya valamiért.

[link]

2011. ápr. 21. 15:07
 7/13 anonim ***** válasza:
A szülés jogát sajnos nem tudod elvenni senkitől, így tehát ez a kérdés annyira nem értelmes, hogy kinek van joga... Joga van mindenkinek, aki szülőképes korban van és termékeny.. sőt, annak is, aki csak orvosi segédlettel tud terhes lenni... Inkább az lenne a jó kérdés, kitől vennéd el a szülés jogát. :) Mert ugye azt lehetne tovább ragozni...
2011. ápr. 21. 15:09
 8/13 anonim ***** válasza:
Az a baj hogy a tragédiákat nem lehet előre látni(csecsemőgyilkosság)így a szülés jogát sem elvenni..Olvastam egy könyvet erről,és meglepődnétek hogy azok a nők akik elkövették legnagyobb százaléka milyen életkörülményben anyagi helyzetben élt,milyen végzettséggel rendelkezett....
2011. ápr. 21. 15:22
 9/13 anonim ***** válasza:
Érdekes kérdés.... Én is frászt kapok,ha egy lepukkant családanya(koszos,lekajált ruha,zsíros haj,büdös száj) megkérdezi tőlem,hogy ,,Hány éves vagyok,mert a másodikat várom?" Aztán hüledezik,hogy ,,Nem volt korai? Boldogultok?" Kioktatna,mert ő 5-6 évvel később szülte az elsőt. Közben meg eszi őket a retek. Nem a kor a lényeg....
2011. ápr. 21. 15:25
 10/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Azért így tettem fel a kérdést, mert sokan megkérdőjelezik(legalábbis én így érzékeltem). Van saját tapasztalat is, de főleg az oldalon előforduló néhány kérdés és válasz miatt akadtam ki. Tudom, hogy anonim oldal és mindenki azt ír amit akar. Most nem a végletekről beszélek, mert azért az az anya, aki megöli a gyerekét, az nem általános. Senkitől nem venném el a jogát, mindenki annyit szül amennyit jónak tart.
2011. ápr. 21. 15:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!