Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nyugtassatok meg: ugye nem...

Nyugtassatok meg: ugye nem kell egy evszakra 5 par szandal egy ovodas gyereknek?

Figyelt kérdés

Nem osszesen 5 par cipo egy evszakra beleertve a gumicsizmatol kezdve a tavaszrol maradt felcipon at a szobapapucsig, hanem csak szandalbol 5 par.

Mult heten esett nekem egy "kedves" ismeros anyuka, hogy neki evek ota nincsen egy darab uj ruhaja sem es penze fodraszra, sajat magara egy fillerje sem. Merthogy o nem kepes elvenni a gyereke szajabol a falatot. Hiszen most is 5 par szandalt kell megvennie egy evszakra, darabja 8 ezer forint, merthogy olcso sz.rt nem vesz a gyereknek, csak minosegit.

Ez nem is lenne baj nekem, ha ram hallgat azt csinal, amit akar, de az zavar, hogy a monolog temaja az volt, hogy en onzo, szaranya vagyok.

Merthogy en veszek magamnak ruhakat es havonta eljutok fodraszhoz. Mikozben "szegeny" gyermekeimnek csak ket par 4 ezer forintos szandalt veszek meg egy evszakra (es jeleznem, hogy ez sem muanyag gagyi, hanem bor, bokatartos szandal, csak eppen nem divatos marka es 2 honapon at lesem az arakat szezon elott, hogy jo aron tudjam megvenni, valamint teny, hogy minden evszakban frissitem a ruhataramat, de a jelenlegi anyagi helyzetunkhoz igazodva nem 10-20 ezer forintos darabokat veszek es nem gardrobnyi mennyisegben, fodraszhoz sem a belvarosba jarok 10 ezerert, hanem falura 3 ezerert).

A lenyeg, hogy szarul csinalom.

Szerintem nem. De nem is ez a kerdes. Hanem az, hogy valoban kell-e 5 par szandal egy ovisnak egy evszakra???

Ti is ennyit vesztek?

(az en gyerekem meg nem ovis, de lassan az lesz es ha ez megis igaz, akkor kb szezon utan el is kezdhetek bevasarolni a kovetkezo evre.)

2011. ápr. 20. 20:56
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk kettő van: Egy oviba benti, másik kintre rohangálni. 5?????????? Szerintem csak mondott egy számot.
2011. ápr. 20. 20:59
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell. Ezt Te is tudod, meg ő is. A beszélgetés másról szólt.
2011. ápr. 20. 21:00
 3/9 anonim ***** válasza:
Amúgy mindenki másra költi a pénzét, mert mindenki mást tart fontosnak. Ő azt, te ezt. Nem kell foglalkozni a másikkal, mert mások az igényei. Ne is figyelj rá.
2011. ápr. 20. 21:01
 4/9 anonim ***** válasza:

De hogy is.A lányomnak van 2 nike cipöje,mamusz az oviba,itthonra,gumicsizmája,tavajról jó még egy szandál,azt kell majd vegyek én is.Meg egy fekete "ünneplös "cipö ha kell valahová.....De nem 5 db.szandál....

Szerintem nekik is az össz cipö szám 5.

2011. ápr. 20. 21:04
 5/9 A kérdező kommentje:

Le is vezette:

1 par oviba setalni es utcan jarni

1 par az oviba

1 par otthon homokozni, de ebben nem mehet az utcara, mert nem takaritja minden udvaron jatszas utan

1 par a bentinek, mert a mamuszok es egyeb szobacipok karosak

1 par ha alkalminak, mert arra az utcara jaros nem jo

Szoval tenyleg csak szandalbol kell 5 par.

2011. ápr. 20. 21:15
 6/9 A kérdező kommentje:

Koszonom a valaszokat!

Az a vicces, hogy meg beszelgetesnek sem neveznem, mert csak szimplan monolog volt. Osszefutottunk az utcan, koszontunk, o pedig kijelentette, hogy megy szandalokat venni. Megkerdezte, hogy en milyet vettem es mennyiert, en meg elmondtam, hogy ket-ket parat 4-4 ezer forintert.

Es erre kaptam az oltast. Utana en mar nem igazan szolaltam meg, nem sok hangulatom volt hozza. Bucsuztam es mentem tovabb.

2011. ápr. 20. 21:19
 7/9 anonim ***** válasza:

Nekunk csak egy szandalunk van, igaz csak masfel eves a kisfiam, egy meleg cipo ami telen meg nagy volt ra, es egy nike konnyebb cipo. Meg egy Hilfiger, ami nagyon tetszett es nagyon olcson megkaptam, csak azert vettem meg, meg nagy is. De ha ovis koru lesz, akkor sem kell neki 5 par, minek? Bentre szandal? Csuszasgatlo zokni. Padlofutes van.

Igaz, hogy a szules utan egyaltalan nem erdekelt miben jarkalok, egyreszt a regi nadragaim nem jottek ram egy darabig, masreszt a csaszaros sebem miatt nem is nyomkodhattam a hasamat, harmadreszt, nos hat igen, nem voltam akkoriban olyan igenyes magammal szemben egy-ket honapig. Csak a gyerek-a-gyerek-a-gyerek. Bepotoltam, most van gyerek, de van anya is.

2011. ápr. 20. 21:38
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

atyaisten :((

igaz még nem ovis, de 1 szandálja lesz nyárra, az lesz az utcai, a strandos, a homokozós, alkalomra meg nem megyünk :)

2011. ápr. 20. 22:22
 9/9 anonim ***** válasza:

Hát engem le fognak pontozni :-D

Nálunk nagyon sok gyerekcipő van, nem csak szandik, hanem van átmeneti, kánikula, pocsolya stb kategóriájú cipői. Az én lányomnak olyan jó genetikája van, hogy egy évszakban 2 számot nő a lába :-D, tehát ez kb. 2 hónapra számolva:

1. cipő a oviba bentre

2. egy a játszótérre : ezt lehet nyúzni

3. egy ünneplős: templomba, alkalomra

4. egy mindennapos használatra

5. hátul a kertbe és a jószágokhoz

6. egy otthonra bentre

Van nyitott szandija, van zárt nyári cipője, van vízhatlan cipője, ami nem gumicsizma, van gumicsizmája...

Ha nem számolom, hogy szandi vagy sem, akkor is legalább 8-10 pár cipője van. Ebből van amit örökölt, van ami új neki. Mamuszt nem hord, én feleslegesnek tartom. Mi sem hordunk. Vagy papucs vagy szandi van otthon a lábán. Most egyre jobban a papucs fele hajlik.

Télen viszont csak 3 cipője volt:

1. otthonra bentre

2. oviba bentre

3. kinti bélelt csizma

2011. ápr. 21. 08:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!