Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mikortol tiltjak be veglegesen...

Mikortol tiltjak be veglegesen az abortuszt?

Figyelt kérdés
Szemely szerint en orunek neki.Ti hogy vagytok ezzel?
2011. ápr. 19. 08:13
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%

szerintem semmit sem érnének el azzal,ha végérvényesen betiltanák.mert kiskapuk mindig is lesznek(pl fizet a dokinak,hogy azt írja a papírra,hogy beteg a magzat).de az tényleg durva,hogy a fogamzásgátlás nagyon drága az abortuszhoz képest.

Én fél éve rakattam fel MIRENÁT a 2.baba születése után,ami csupán 50ezerbe kerül,igaz 5évre.De az sem normális,amikbe a tabik kerülnek,na meg a sterilitáshoz is mennyi időt kell "kivárni",hátha meggondolja magát.

Nem tiltani kéne,hanem elérhetővé tenni a fogamzásgátlást.És nagyon jó ötlet lenne,ha tényleg kézen fogva elvinnék a 14-16éveseket a nődokihoz,és nem kéne szülői,hanem mondjuk tanári engedély a tabletta felírásához

2011. ápr. 19. 13:20
 22/27 anonim ***** válasza:
100%

Én sem tudnám elvetetni a babát, már van kettő, ha becsúszna a harmadik meg sem fordulna a fejemben.

De pl barátnőm el kellett hogy vetesse a harmadikat. Anyagilag a kettőt is alig bírják, (mikor vállalták őket nem ilyen volt a helyzet), plusz nem tervezett baba volt, fogamzásgátló tabletta mellett!

Szóval igen van az a helyzet, szerintem se tiltsák be, inkább legyen rendezett keretek között, mint illegálisan, annak soha nincs jó vége, mint ahogy ezt már előttem is leírták.

Viszont én is sokkal nagyobb hangsúlyt fektetnék a prevencióra már középiskola első osztályától, sőt most már szerintem nem korai a nyolcadik osztály sem.

Nameg támogatni kellene a fogamzásgátlást is!

Biztosan van aki nem tudja kifizetni a 3 havonta közel 10 ezer forintot. Az enyém ennyibe kerül, de összességében egy fogamzásgátló sem olcsóság! Ez is elég nevetséges!

2011. ápr. 19. 13:23
 23/27 A kérdező kommentje:

Valoban sok minden szol az ab. mellen illetve ellene.Amugy nekem is volt mar abortuszom,raadasul nem is olyan reg.Februar 22en tortent,de egeszsegugyi okok miatt.Mai napig eszembe jut es nagyon bant a dolog,es ez eletem vegeig igy lesz.Hogy mindig arra gondolok,hogy hogy nezne ki az en kicsikem.Multheten fejeztem be az orvosi kezeleseket,de meg most sem vagyok a legjobban es bant ,hogy miert velem kellett ez legyen.

Amugy szerintem egyreszt azert lenne jo betiltani,mivel egy no ne csak szexeljen ossze vissza,hanem vallalja tettei kovetkezmenyeit.A legszegenyebb romak is ha rossz korumenyek kozott is,de felnevelik gyermekuket,akkor egy masik szemely miert nem vallalja tettei kovetkezmenyet?Raadasul ez a sok felelotlen fiatal...ok is legalabb megtanulnak ,hogy a szex nem csupan egy jatek,hanem kovetkezmenyei is lehetnek,adott esetben egy kisbaba.

Azzal egyet ertek,hogy ha kiderul ,hogy a magzat nem egeszseges,akkor azt nem kell megtartani,mert az a gyermeknek sem lenne elet,hogy betegen elje le az eletet.Az csak kinzas neki is.

Ez az en velemenyem,ha valakinek nem tetszik az igy jart!De en igy latom a dolgokat.

Amugy a szegenyek is leszokhatnanak arrol ,hogy csinaljak a gyerekeket zsak szamra a tamogatas erdekeben.Inkabb menjenek el dolgozni!!!

2011. ápr. 19. 13:26
 24/27 anonim ***** válasza:
Már ne is haragudj, de nem mindenki azért szegény, mert nem dolgozik!
2011. ápr. 19. 13:53
 25/27 anonim ***** válasza:
63%

Válaszoltam már abortusz mellett tettem le a voksom.

Csak valami eszembe jutott: OK! Én elfogadom azt a nézetet, hogy nem dönthetek egymagam egy magzat életéről. Akár még azt is, hogy ez gyilkosság. Csak kérdem én, ha ez így van, akkor a beteg gyerekekkel kapcsolatban miért értik meg olyan sokan mégis? Nekik ugyan annyi joguk van élni ha azt nézzük mint egészséges társaiknak, akikért az abortuszt egyesek állítása szerint be kellene tiltani.

Még egy dolog: A becsúszott baba nem feltétlenül jelent felelőtlen szexet. Épp valamelyik nap volt itt egy kérdés, ahol érdekes eseteket írtak le egyesek, hogy védekezés mellett mégis hogyan lettek terhesek. Nem nyújt 100 % biztonságot egyik védekezési mód se.

2011. ápr. 19. 14:42
 26/27 anonim ***** válasza:

Utolsó!

Szerinted egy önellátásra képtelen gyerek/ember lehet valaha boldog?

Az unokatestvérem "csak" testi fogyatékos, nem vették észre, hogy nyitott gerincű. 8 évet jósoltak neki, most 20 éves és nem boldog. Társaságba nem jár, mert nem bírja kontrollálni a vizelési, székelési ingerét, vmint 20 éve csak romlik az állapota. Születése óta azt "várják", hogy meddig bírja még.

2011. ápr. 19. 17:12
 27/27 anonim ***** válasza:
64%

Utolsónak írom,nem csak ilyen betegség létezik.Ott vannak a Down szindrómások,vérzékenyek,stb. Ők is betegek,és semmivel sem "szenvednek" többet mint egy átlag gyerek,csak a szülőnek kell maximum átrendezni az egész életét,folyamatosan fejlesztésre járatni a gyerekét (ha ilyen jellegű a rendellenessége). Munkámból adódóan,ismerek jó néhány beteg gyereket és a legkisebb jelét sem látni annak,hogy ők szenvednének,főleg nem az értelmi fogyatékosok,mivel nekik betegségtudatuk sincs (általában).

Szóval nagyban függ attól,hogy miylen élete lesz valakinek,hogy mégis milyen betegséggel születik.Ezt meg ki döntené el,hogy melyiket lehet elvetetni és melyiket nem? A beteg gyerek is gyerek,érdekes,hogy a megszállott abortuszellenesek is legtöbbször úgy vannak vele,hogy mindne kis éeltnek joga van megszületni,kivéve aki beteg. Mert megnehezitené a szülei életét és sok a macera vele,valójában ez az igazi oka annak ha nem akarják a gyermeket.Ezzel semmi baj sincs,csak vállalja fel az ember!

Aki azt mondja örülne ennek a törvénynek,annak lövése sincs milyen egy nem várt gyermek élete,vagy hányan várnak örökbefogadásra,hány babát dobnak a kukába,emésztőbe,hagynak a kórházban.Még így is,hogy nincs tiltva az abortusz. Másrészről ha nem a kórháézban,akkor majd valami retkes pincében magánúton megcsinálják sarlatánok.

A népességnövekedést nem ugy lehetne elérni,hogy muszáj legyen megszülni minden megfogant embriót,hanem kedvezőbb feltételeket kéne biztositani a gyermekvállaláshoz.ugyanis a legtöbb embernek ezzel van a gondja,ahhoz már kezdenek hozzászokni a fiatalok,hogy saját lakásra/hézra/autóra várhatnak 35-40 ébves korukig,de amig az alapvető élelmiszerek is megvásárolhatatlanok a minimálbérből (már akinek van munkája) ,addig akkor sem fognak gyereket szülni ha betriltják az abortuszt.

Sokan ezért nem vállalnak 2-3-4 gyerek. Amig nagyon sokan a létminimum alatt élnek,addig csinálhatnak a "fejesek" amit akarnak,nem leszünk többen.

Az meg,hogy van aki sportot űz az abortuszból,vagy ennyire felelőtlen..biztosak vagytok benne,hogy mindenképpen szaporodniuk kéne ezeknek az embereknek?

Harmadrészt: mindenki sepregessen a saját háűza táján,jól írta valaki,hogy nekem aztán tlejesen mindegy hogy kispistáné megszüli e a gyerekét vagy elveteti. jelen törvények értelmében nálnuk teljesen legális a beavatkozás,az erkölcsi normáival és a lelkiismeretével meg mindnekinek magának kell elszámolni,nem másoknak.

2011. ápr. 19. 19:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!