Mikortol tiltjak be veglegesen az abortuszt?
Én is egyetértek az abortusz-tilalommal, a következő esetekben engedélyezném csak:
-nem akarta az anya, hogy megfoganjon (pl. erőszak áldozata lett)
-betegség kockázata áll fenn
Egyetértek az előttem válaszolóval. A Ratkó korszakban is elvileg tilos volt, és mennyi nő halt meg az illegális abortuszok miatt. Igaz a mondás: a nő 2 dolog miatt tesz meg mindent: legyen vagy ne legyen gyereke. Nem muszáj a dologgal egyetérteni, minenkinek van róla véleménye, de a másiknak is meg kell hogy legyen a szabad választása, akár tetszik nekem, akár nem. Az ő dolga. Attól nekem miért lenne jobb, ha XY kénytelen megtartani a gyerekét, és ezzel úgy érzi elcseszi az életét?
Persze a megfelelő fogamzásgátláson kellene hogy legyen a hangsúly, és nem helyes az ab-t is annak tekinteni, de ez egy másik téma.
Abszolút abortusz ellenes vagyok, de!!
Bizony lehetnek olyan élethelyzetek (valóban túl fiatal anyuka, betegség...) amely esetben "támogatnám" a beavatkozást.
Bár hozzáteszem én egy ilyen döntésre képtelen lennék személy szerint, s ha orvos lennék sem tudnék megcsinálni egy ilyen műtétet.
Én a prevenciót hangsúlyozom mindig:
azt javasolnám (ha lenne beleszólásom:), hogy az iskolai védőnénis felvilágosításon túl vigyék el nőgyógyászhoz is. Ugyanúgy, ahogy megvizsgálják a fejüket, védőoltást megkapják, fogorvoshoz elviszik őket....
Mert szerintem ez van olyan fontos dolog, mint egy lyukas fog....Nem?!
MOndjuk középiskola első osztályában elvihetnék őket erre a nőgyógyászati bemutatóra. (Nem feltétlenül kell vizsgálni, de hadd lássák, hogy nem kell félni, tudják mi történik ott és miért, hogy nyugodtan forduljanak az orvoshoz pl. felíratni tablettát, ha gondjuk van elmondani és azt orvosolni...)
az iskolai védőnénis felvilágosításon túl vigyék el nőgyógyászhoz is
* a gyerekeket.
Abortusz ellenes vagyok! DE...
vannak olyan helyzetek, amikor támogatom...
- erőszak áldozata lesz valaki, így evidens, hogy nem kötelezheted rá, hogy egy életen át azt a gyereket gondozza nevelje aki mindig erre emlékezteti (még ha a gyerek nem is tehet róla)
- élettel összeegyeztethetetlen illetve rendkívül súlyos betegség-fogyatékosság (elmei vagy végtag-szervi) esetén
Legutóbb nekünk is becsúszott a kistesó. Kicsi a lakás, anyagilag padlón vagyunk de meg sem fordult a fejünkben, hogy elvetessük. Én kész voltam, a férjem csak hápogott mikor teszteltünk.
Aztán már azon filóztunk, hogy hogyan tudnánk átalakítani a pici szobát két gyerkőcnek, mire elvetéltem. :(
Valahol megkönnyebbültem, viszont fájt is a szívem érte...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!