Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Elítélem az abortuszt, elvakul...

Elítélem az abortuszt, elvakult vagyok?

Figyelt kérdés
2011. aug. 19. 15:00
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Amíg nem cseszegetsz engem, aki nem ítélem el, addig nem. Mindenkinek magánügye, hogy mit gondol erről, olyan, mint a vallás: nem zavar, hogy miben hiszel addig, míg engem nem kezdesz el téríteni.
2011. aug. 19. 15:04
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagy levakult, azért mert elítéled, ez a te dolgod.

De csakis addig, amíg nem folysz bele mások abortuszügyébe.

Én nem ítélem el, sok gyereknek jobb lett volna sajnos, ha meg sem születik:-((

Ez mindenkinek a maga döntése.

2011. aug. 19. 15:04
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Ez így kicsit pongyola megfogalmazás.

Ha minden esetben elitéled,és szitkozódásba kezdesz,akkor igen ,elvakult vagy mert sosem lehet teljesen megismerni valakinek az anyagi,családi,szociális helyzetét kivülről,tehát azt sem tudhatod mi vitte rá.De fogantak már gyerekek erőszakból,vagy éppen védekezés MELLETT is.

Ha az abortuszt,mint "fogamzásgátló" eszközt itéled el,tehát azokat,akik felelőtlenül élnek szexuális életet és utána rohangálnak abortuszra,esetleg többször is,akkor nem vagy elvakult,de ettől függetlenül semmi közöd hozzá.Nem a te gyereked,nem a te tested,a te pénzed,a te életed sorolhatnám és nem a te lelkiismereteden szárad.

Ezt úgy irtam,hogy nekem nem volt soha abortuszom (kop kop)

2011. aug. 19. 15:05
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

második

Valahogy így gondolom én is mint az első!

nem érdekel ha valaki jehovista, csak nem csengesssenk be és ne akarjanak megtéríteni és ehhez hasonlók.

2011. aug. 19. 15:06
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Magában sok-sok nő elítéli. (Köztük én is.) Amíg nem kampányolsz lépten-nyomon ez ügyben, amíg van más témád, célod, gondolatod is, addig azt hiszem nem vagy elvakult.

Egész egyszerűen ez a véleményed és kész.

Soha nem volt abortuszom és a környezetemben nem is is merek olyan nőt, akinek lett volna. Életemben akkor találkoztam először abortuszra váró nővel, mikor szültem és helyhiány miatt velünk egy szobába tették őt.

Az abortuszt csak kettő esetben nem ítélem el, abban a kettőben, amit mások is elfogadhatónak tartanak:

1. ha erőszak áldozata lett a nő és így esett teherbe,

2. ha genetikai rendellenesség áll fenn, beteg a magzat.

2011. aug. 19. 15:53
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

ha azt mondod, hogy mindig és minden esetben amikor egy anya ezt kéri, azt mondod, hogy elítéled a tettét, akkor igen.

egy csomó olyan esetet tudnék sorolni, amikor álszent dolog lenne azt mondani, hogy meg kellett volna tartani és ez bűn. kezdetnek, ha egy annyira beteg babára gondolunk, aki ha megszületne, élne pár napig-hétig és nagy szenvedések közepette menne el. akkor nem jobb neki, ha még akkor megy el, amikor az érzékei nem is fejlődtek ki és így nem szenved?

2011. aug. 19. 15:56
 7/8 anonim ***** válasza:
0%

Csak azért,mert elítélsz valamit,még nem leszel elvakult.

Magam is ellenzem. Volt,hogy ismerős esett teherbe mert óvatlan volt,akkor bizony kiselőadást tartottam- akkoriban volt vetélésem,lelkileg nagyon padlón voltam! Az egyiket csak megszidtam,hogy miért nem lehet védekezni,a másikat meg szó szerint "gratuláltam" és hozzá tettem,hogy remélem most jól érzi magát! Mind a ketten (testvérpár) majdnem csak abortuszkor látják a nődokit! Mind a kettőnek van egy gyereke. Az egyik majdnem ott is maradt az asztalon!

Az,ilyen felelőtlen embereknek törvényt írnék! Én gyilkosságnak tartom az abortuszt! "oké" hogy vannak olyan helyzetek,amikor jobb ha meg sem születik,de amikor tényleg az van,hogy lenne hova haza vinni a gyermeket,csak félti az alakját,vagy még építeni akarja a karrierjét - miközben mindenük meg van ami egy gyermek felneveléséhez kell... Amúgy is sokan várnak egy ilyen csodára,és nem adatik meg nekik... nem is kérdés,hogy Ők hogy vélekednek erről!

Egy biztos,én akkor sem tudnám megtenni,ha kiderülne,hogy beteg! Én ilyen vagyok!

Üdv:2gyermekes!

2011. aug. 19. 15:57
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

szerintem ez egy olyan magánügy amibe nem lehet ítélni

és egy olyan dolog amiben nem lehet igazságot tenni

és nem hiszem törvényileg be kellene avatkozni

ha így érzed de nem leszel fanatikus akkor semmi baj nincs

2011. aug. 19. 18:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!