Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Terhesen kiraktak a melóhelyem...

Terhesen kiraktak a melóhelyemről, kereséskor elmondjam vagy ne?

Figyelt kérdés

Sajnos úgy alakult az életem, hogy 18 hetes terhesen próbaidő utolsó napján kiraktak a melóhelyemről.Amikor kezdtem még nem tudtam h terhes vagyok.

Most 2 éves a lányom és lassan aktuális a meló keresés.

Az lenne a kérdésem, hogy beírjam e az önéltrajzomba azt a helyet ahonnan terhesen kiraktak vagy sem?Ha beírok és megkérdezik, hogy miért nem megyek oda vissza mit mondjak?

Ha nem írom de akkor mit mondjak miért keresek melót?

Úgy általában mi a véleményük az hreseknek arról ha valakit a próbaidő ucsó napján raknak ki?

Én úgy gondolom, hogy ha baj van a munkavállalóval az nem a próbaidő utolsó napján derül ki.De vajon ők is így gondolják?

2011. ápr. 18. 15:48
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

"Sajnos úgy alakult az életem, hogy 18 hetes terhesen próbaidő utolsó napján kiraktak a melóhelyemről"

AKKOR EZT MIÉRT ÍRTAD!!?????

SZÁMOMRA NEM VOLT EGYÉRTELMŰ MERT NEM VEHETŐ KI JÓL A MEGFOGALMAZÁSODBÓL!! LEHET EZÉRT IS RAKTAK KI!

2011. ápr. 21. 16:28
 12/23 anonim ***** válasza:
46%
Kérdező, téged jól félretájékoztattak anno!Ez a szerény véleményem, de te tudod.
2011. ápr. 21. 16:29
 13/23 A kérdező kommentje:

"Most 2 éves a lányom és lassan aktuális a meló keresés. "

Tehát már ne vagyok terhes mert 2 éve megszületett és most akarok melót keresni!!!!!

VALAKI TUD NEKEM ÉRTELMESEN VÁLASZOLNI???????????

2011. ápr. 21. 16:31
 14/23 anonim ***** válasza:
0%
Bocs, aztán leszállok rólad, még egyszer elolvastam az írásodat, hát ha ilyen alap szitukból nem tudsz kivergődni, mint amit írtál és ennyit habozol, szerintem terhesen ne keress munkát, mert úgy meg fognak alázni, ha kiderül + olyan negatív referenciát kapsz, hogy utána tényleg kérdésessé válik, hogy el tudsz-e majd ilyen "előélettel" helyezkedni.Csak a jóindulat beszél belőlem, ráadásul nem egy nőnek így ment el a babája - kivéve, ha irodistának jelentkezett + egyéb szellemi munkakör - hogy eltitkolta, bevágták 12 órába, éjszakás műszakba vagy iszonyú nehezeket kellett emelgetnie stb.szerintem nem éri meg....
2011. ápr. 21. 16:34
 15/23 A kérdező kommentje:

Komolyan nem a értitek a kérdést???

Nem vagyok terhes, most keresek melót és az a kérdés h bírjam e az önéletrajzomba azt a helyet ahonnan kiraktak anno 3 éve terhesen.Ennél gyagyásabban nem tudom megfogalmazni!!!

2011. ápr. 21. 16:37
 16/23 anonim ***** válasza:
Én értem a kérdést. Terhes lettél három éve amikor próbaidőn voltál gondolom ott ezt megtudták és kitettek. Most menne a pici oviba/bölcsibe és te mennél melót keresni. Szerintem írd be a három hónapot is. Ha rákérdeznek mond meg, hogy a próba idő alatt terhes lettél és ezért nem vettek fel a próbaidő után. De azért tedd hozzá (ha nem tudod biztosan), hogy szerinted ezért, mert amúgy a munkáddal semmi baj nem volt (természetesen ha ez valóban igaz csak akkor mond :)). De mindenképp beleírnám, hisz tapasztalat és munka volt az is.
2011. ápr. 21. 16:47
 17/23 anonim ***** válasza:
Nyugodtan írd be az önéletrajzodba, nem negatív a te részedre ha anno nem tudtad, hogy terhes vagy, viszont tényleg jogellenesen jártak el. Fel lehetett volna jelenteni őket, de már mindegy. Viszont arra számíts, hogy lehet, hogy megkérdezik terhes vagy e vagy, hogy akarsz e még gyereket, erre válaszolhatsz nemmel.
2011. ápr. 21. 17:35
 18/23 anonim ***** válasza:
Szerintem nyugodtan beleirhatod a régi munkahelyedet. És mondd el, hogy azért küldtek el, mert terhes lettél a próbaidő alatt. Sok sikert a meló kereséshez.:)
2011. ápr. 21. 17:40
 19/23 anonim ***** válasza:

itt egy jogtanácsos válasza, amiből az derül ki számomra, hogy nincs igazatok, próbaidő alatt fel lehet mondani indoklás nélkül:

A próbaidő alatt a munkáltató egyoldalúan dönthet arról, hogy bárkinek, lett légyen az, hogy a terhes vagy gyes mellett munkát vállaló dolgozó, munkaviszonyát egyoldalúan megszünteti. A próbaidő alatt azonnali hatállyal és minden további indoklás nélkül küldheti el a foglalkoztató a kismamát, függetlenül attól, hogy tudomása volt-e a felmondáskor a munkavállaló terhességéről vagy sem. Hölgyeim, a táppénz sem megoldás, vagyis minden következmény nélkül, jogszerűen mondhat fel a kapitalista, zord munkáltató a próbaidő alatt a táppénzen lévő terheseknek is.

De hát nem is ez a kérdés, bár sokaknak nem egyértelmű, hogy mi és hogyan történt (pont ezért furcsa, osztja valaki az észt jogi kérdésekben, közben két sort nem tud értelmezni, hogyan tudna egy bonyolult jogszabályt?-) Úgyhogy én már csak ezért is figyelmen kívül hagynám a választ.

És a kérdésedre, igen én beírnám. És csak ha konkrétan rákérdeznek részletezném, hogy próbaidő alatt a terhességed miatt megszüntették a munkaviszonyod. És ennyi. De nem fogják megkérdezni.

2011. ápr. 21. 19:55
 20/23 anonim ***** válasza:

Először is: a gyermekedet ne titkold, nagy szrba kerülhetsz, ha felvesznek a kicsi meg 3hónap alatt minden gyermek betegséget benyal...

Kettő: leírod mettől meddig és hol dolgoztál, ha eddigi életedben 7helyen akkor a 7munkahelyet, köztük azt is ahol a próbaidőt teljesítetted.

Megkérdezhetik, miért jöttél el, küldtek el, és te szépen elmondhatod, szép és ügyes és okos voltál, csak kiderült babát vársz, te elmondtad, a munkáltató meg szívtelen dög volt, és élt a felmondás jogával. Ha őszintén beszélsz, semmi más véleményük nem lesz, csak annyi, hogy megszívtad:(

Írd meg szépen az önéletrajzod, ne kozmetikázz semmit, mert szerintem nem akarsz megint pofára esni, ha esetleg utánad néznek.

(az önéletrajzomban éktelenkedik egy hónapos munkaviszony is, a vicc, hogy a közös megegyezés napján kaptam az ajánlatot, 1héttel később kezdtem az új helyen, a felmondás volt kedden, szerdán mentem interjúra, ott azzal kezdtem, hogy hó végéig dolgozok, tegnap felmondtak, és tök örülök is neki... a főnököm pislogott is(annál a munkanélküli is jobb) és mivel őszintén elmondtam így jobban jöttem ki, fel is vett, sajna megszűnt a cég:(()

2011. ápr. 21. 21:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!