Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Terhesen kiraktak a melóhelyem...

Terhesen kiraktak a melóhelyemről, kereséskor elmondjam vagy ne?

Figyelt kérdés

Sajnos úgy alakult az életem, hogy 18 hetes terhesen próbaidő utolsó napján kiraktak a melóhelyemről.Amikor kezdtem még nem tudtam h terhes vagyok.

Most 2 éves a lányom és lassan aktuális a meló keresés.

Az lenne a kérdésem, hogy beírjam e az önéltrajzomba azt a helyet ahonnan terhesen kiraktak vagy sem?Ha beírok és megkérdezik, hogy miért nem megyek oda vissza mit mondjak?

Ha nem írom de akkor mit mondjak miért keresek melót?

Úgy általában mi a véleményük az hreseknek arról ha valakit a próbaidő ucsó napján raknak ki?

Én úgy gondolom, hogy ha baj van a munkavállalóval az nem a próbaidő utolsó napján derül ki.De vajon ők is így gondolják?

2011. ápr. 18. 15:48
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
én beírnám.
2011. ápr. 18. 21:42
 2/23 anonim ***** válasza:

Én meg nem írnám bele.

Egy terhes nőt még akkoris ha nem látszik nem fognak hosszú távon alkalmazni.Így ha felvesznek valahová anélkül hogy tudnának róla hogy terhes/állapotos vagy, akkor onnan mennék el szülni.Hogy tudd igényelni az ellátásokat: tgyás, gyed, gyes..

De még mielőtt jelentkezel valahová nézd meg hogy az ismerkedős oldalakra milyen képet raktál magadról és hogy közlöd-e ott hogy terhes vagy.

Mert vannak ilyen cégek, akik a facebooktól kezdve az iwiw-ig megnézik hogy fent vagy-e és ha látnak valami kivetni valót benned vagy az ott megjelentetteken, akkor lehet azért sem fognak felvenni.

2011. ápr. 21. 16:06
 3/23 A kérdező kommentje:
Köszi de mint írtam már 2 éves a lányom és most akarok melót keresni.
2011. ápr. 21. 16:10
 4/23 anonim ***** válasza:
46%

Jogellenesen járt el a munkáltatód!!!

Akár próbaidőn vagy, akár nem - a próbaidő mint olyan határozatlan idejű szerződésnél sokkal fajsúlyosabb, mint ha pl.határozott idejű szerződésed van és ott nem kötnek ki próbaidőt általában, mert nagy a valószínűsége, hogy ha lejár, nem is hosszabbítanak.De ki nem rakhatnak!

Még akkor se, ha fejvadász cégen keresztül vagy ott.Legfeljebb a munkavégzés helyéről küldhetnek el, de maga a munkaközvetítő cég nem rakhat ki, csak akkor, ha nem jelentetted be, hogy terhes vagy.Megtörtént ez?

Ha igen, akkor a szóbeli nyilatkozat is nyilatkozat, és nem mondhatnak fel.Erre jobban oda kellett volna figyelned.

2011. ápr. 21. 16:17
 5/23 anonim ***** válasza:
51%

Akkor csak azt írd hogy van neked egy két éves lányod.. és ennyi.Mást nagyon ne köss az orrukra.

Próbáld meg titkolni hogy babát vársz.

2011. ápr. 21. 16:17
 6/23 anonim ***** válasza:

Azért járj utána jogi képviseletnél - főként, ha tudták rólad, hogy terhes vagy, és ennek ellenére rúgtak ki - és kérdezz rá, mi ilyenkor a jogod.Mert ha terhes nőt, akinek orvosi papírja van az állapotosságáról ( nagyon fontos!de itt csak az számít, ha a nőgyógyászod nyilatkozik, hogy "terhességed bizonyított" - ez a szövegrész a lényeg ), akkor a jog védi, magyarul nem tehetnek ki, még fegyelmivel sem!

Ha ezt a kört buktad, akkor legközelebb nagyon figyelj oda erre, ha lesz új munkahelyed majd a szülés után, és próbaidős vagy, és újra teherbe esel, azonnal jelentsd be és menj is el táppénzre, mert ha nem jelented be, akkor bizony kirúghatnak, hiába van papírod.De azért kérdezd meg illetékesebbektől, de úgy tudom, ez így működik.

2011. ápr. 21. 16:23
 7/23 A kérdező kommentje:
Ami már elmúlt azon nem tudok változtatni de amúgy akkor minden létező helyen azt mondták h terhesség ide terhesség oda próbaidő alatt kirakhatnak.
2011. ápr. 21. 16:24
 8/23 A kérdező kommentje:

NEM VAGYOK TERHES!!!!!

Sztm érthetően fogalmaztam.

2011. ápr. 21. 16:24
 9/23 A kérdező kommentje:
Ez a dolog 2008 decemberében történt akkor az volt a törvny h próbaidő alatt kirakhatnak.
2011. ápr. 21. 16:26
 10/23 anonim ***** válasza:

Bocsi, de butaságot írt itt valaki, hogy titkold el, semmiképpen sem!Egyébként a legtöbb munkáltató - kivétel, ha szellemi beosztásba jelentkezel - az orvosi vizsgálaton belül végeztet vizelet vizsgálatot is ( eü dolgozónak + kereskedőnek, ha jelentekezel, tuti ), mert el szeretnék kerülni a kellemetlen szitut, hogy onnan kapd majd tőlük a tgyást, gyedet.

Ilyenkor - ha nagyon titkolózni akarsz, bár felesleges - érdemes azt kamuzni, hogy épp menzeszelsz, de szerintem felesleges hazudozni.

2011. ápr. 21. 16:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!