Ha lejár a GYES jogosultságának ideje, anyuka otthon marad, és elmegy munkanélkülire, akkor a következő babánál miből számolják az ellátásokat? (3-ik gyerkőc lenne) És mire lehet számítani? (Munkahely megszűnik)
Köszönöm!
Sejtettem...
A szítú a következő:
Jelenleg Gyesen vagyok. Van 2 gyerekőcöm. Szeptembertől már mind2 ovis lesz. A munkahelyem nem vesz vissza, közös megegyezéssel elválunk egymástól (belemegyek, higyjétek el, jobb így), de a Gyest csak szeptemberig kapom.
Így kénytelen vagyok elmenni munkanélkülire. Esetleg kitolhatom betegállománnyal, táppénzt a Gyes után kapnék? (Persze ha lemondom arra az időre, ezt tudom!) Lenne rá indok, sajnos...
Erre még válaszolna valaki?
A táppénzt a szerződés szerinti béred után fogod kapni, mert ha 2011-en mégy táppénzre, akkor annak az alapja 2010, amikor végig gyeden voltál, és ilyenkor a kedvezményszabály értelmében a szerződéses béred lesz az alapja.
Ez 30 napig jár, passzív táppénz a neve.
Utána álláskeresési, majd tgyás és gyed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!