Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Előfordult mással is, sokáig...

Előfordult mással is, sokáig nem sikerült a gyes igénylést elrendezni? A végén mi/ki segített?

Figyelt kérdés

Már nagyon fel vagyok háborodva. 3,5 hónapja igényeltük meg a gyest, vagyis szerettük volna átíratni nagyszülő nevére. Azóta sem intéződött el a dolog. Mindig csak ígéretet kapunk.

Tud valaki olyan személyt, intézményt, felügyeleti szervet, istenkirályt, ..... mit tudom én mit, akinél panaszt lehet tenni?

2011. ápr. 10. 14:05
 1/2 anonim ***** válasza:
Miért nem sikerül elintézni, leírnád bővebben is? Minden igénylésnek van átfutási ideje, a gyesnek 30 nap ha jól emlékszem. De ezt a 30 napot a hiánytalanul benyújtott dokumentumok beérkezésétől számítják. Tehát ha csak egy aláírás van rosszul kitöltött rublika is van, újra indul a 30 nap.
2011. ápr. 11. 00:34
 2/2 A kérdező kommentje:

Szia!

Decemberben küldtük be a papírokat, én lemondtam, mama megigényelte. Február elején Ő kapott egy levelet, hogy felfüggesztik a kérelmét addig, amíg az én lemondásom jogerőre nem emelkedik. Másnap kaptam meg én a határozatot, onnantól 15 nap a jogerőre emelkedés. Ez lenne február közepe. Február végén telefonáltunk, azt mondták ha nem kaptunk semmi mást akkor rendben vannak a papírok és a jogerőre emelkedéstől 30 napjuk van elbírálni. Azóta semmi. Ha telefonálunk leráznak, visszahívást ígérnek, de nem hívnak vissza, írtunk e-mailt, annyi volt a válasz, hogy továbbították a megyei kirendeltséghez a levelet. Egyszer, kb 2 hete azt mondták minden rendben a kérelemmel, és soron kívül fognak utalni. Persze mondanom sem kell, hogy ebből sem lett semmi.

Én itt vagyok 35 hetes veszélyeztetett terhesen, bármikor szülhetek, és akkor ugye le kell mondani a gyest a fiam után. Akkor aztán tuti nem fognak utalni semmit sem. Tiszta ideg vagyok.

Ma írtam egy nem túl durva, de azért kemény hangvételű levelet, kíváncsi leszek lesz-e valami reakció.

Persze ha etnikum lennék és úgy mennék segélyért, az más. akkor a következő hónap elején már kapnám is a pénzt. De a tisztességes, adófizető fehér embernek ebben az országban nincsenek jogai!? Ez aztán a családtámogatás!

2011. ápr. 11. 04:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!