Ingerült vagyok és ettől ő is az lesz és még jobban sír. Mit tegyek?
Figyelt kérdés
Tesóm pár hónapja hazaköltözött a lassan egy éves gyerekével. Nagyon sokszor csinálja azt hogy azt mondja h átugrik a szomszédhoz,5 perc és itt van,és csak órák múlva jön haza. Én mindig mondom neki h ne hagyjon itt a gyerekkel,de ő azt mondja alszik,mire felébred hazaér. Ilyenkor rendszerint alighogy elmegy már fel is ébred a kicsi,és csak sír. Muszáj felvennem,de ha felveszem akkor is sír. ha nem akkor is sír. Az anyjáért üvölt. Hiába hívom a tesómat kinyomja,az sms-re nem reagál. Én nem tudok tanulni(érettségi előtt vagyok),és ingerült vagyok. Sokszor arra gondolok mikor a kezembe üvölt,hogy mindjárt jól megrázom hogy hagyja abba,de azt nem szabad. Így csak őrjöngök magamban,de ezt gondolom érzi a gyerek is,és csak még jobban sír. Ráadásul általában ilyenkor jön meg anyukám is a melóból,aki engem szokott leszidni,hogy miért nem vagyok kedvesebb a gyerekkel,meg türelmesebb. Nekem nincs türelmem a gyerekekhez. Azt mondja erre anyám,amennyit a tesóm rám hagyja igazán gyakorolhatnám a dolgot. Ja,csak nem egy két alkalomról van szó,hanem heti 3-4 ilyen "átugrok a szomszédba 5 perc" dolog van. Kiborít. Már nem tudom mit csináljak.2011. ápr. 7. 15:44
1/16 anonim válasza:
Isten őrizz, hogy a gyereket bántsd!!
Ilyenkor szépen megfogod.. felöltözteted, ha ki kell a szomszédhoz menni az utcára, és átviszed a testvéredhez. Majd a kezébe nyomod. Az ő gyereke, ő szülte, gondoskodjon róla ő.
2/16 A kérdező kommentje:
De az a baj,hogy ilyenkor nem is a szomszédba megy,hanem teljesen máshol császkál a barátnőivel. Meg azt se tudom hogy milyen ruhát kell ráadni meg hogyan,nem értek a gyerekekhez.
2011. ápr. 7. 16:06
3/16 anonim válasza:
Akkor mielőtt kilép az ajtón, megmondod neki, hogy 5 perc múlva el kell menned, nem tudsz rá vigyázni. Ennyi.
4/16 anonim válasza:
Próbálj meg beszélni a tesóddal,mond meg neki,hogy nem vigyázol a gyerekre,mert nem érsz rá!Hát nem irigyellek,nehéz lehet neked.Te mennyi idős vagy? Tesód mennyi idős?
5/16 A kérdező kommentje:
én 18 vagyok,tesóm meg 23.
Hiába mondom neki,azt mondja 5 perc és jövök. Már volt olyan h nem tudtam elmenni,mert nem ért haza.
2011. ápr. 7. 16:50
6/16 anonim válasza:
Hát nem tudom mit lehetne tenni. Mond meg neki,hogy akkor vigye a gyerekét is!
7/16 anonim válasza:
Nagyon nehéz lehet neked és sajnálom hogy ilyen helyzetben vagy de nálad mégjobban sajnálom a kisgyereket :( Ő aztán semmit nem tehet erről és nyilvánvalóan nagyon szenved a helyzettől...
8/16 anonim válasza:
Szia.
Hát ilyenkor mikor elmegy,gyorsan szedd a cuccod és lépj le:) szép idő van akár a szabadban is tanulhatsz. Majd megszokja,hogy az ő gyereke és vigye magával...
9/16 anonim válasza:
Tanulj a könyvtárban, parkban stb. Ne hagyj neki lehetőséget, hogy rád "sózza" a gyermekét. Ha rájön, hogy azért nem mész haza, mert zavar, hogy állandóan neked kell vigyázni a gyermekére, mondd meg neki nyugodt hangon, hogy ne haragudjon, de neked most az érettségire kell készülnöd, nyáron szívesen vigyázol rá hetente egy (!) alkalommal akár 1(!) órán át is, hogy ő is kikapcsolódhasson, de csak akkor, ha megmutatja, hogyan kell pelusozni, etetni (ha tápszeres), illetve kikészíti neki a kinti ruhát és a váltóruhát, mielőtt elmegy itthonról, hogy akár sétálni is elmehessetek, illetve ha bekakil, átöltöztethesd. Légy határozott, neked most az érettségi az első.
10/16 A kérdező kommentje:
huh,bár hétfőn érettségizek,de a problémám még mindig fenn áll.
Helyi fősulira jelentkeztem,nem fogok koleszt kapni. A tesóm meg semmit nem változtat a hozzáállásán
2011. ápr. 30. 12:43
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!