Hogy járunk jobban? Kis tesót szeretnénk!
Már dolgozunk az ügyön :) A kislányom 16 hónapos, max juttatást kapok/tam mindenből. Ha MOST (a hónapban) összejönne a kistesó így mennyit kapnék? Most is a max-ot, vagy ezt hogy állapítják meg? Esetleg vissza kéne mennem dolgozni?
Előre is köszönöm a segítségeket!
Nos.
A tesó születése előtti évet veszik alapul.
Ha a születését megelőző évben többet voltál GYED-en mint GYES-en, akkor a maximumot kapod, mert a számítás alapjaz ugyan az lesz mint ez első gyermeknél.
Ha a szülést megelőző egy évben fél évnyi időtartamnál többet voltál GYES-en, akkor a számítás alapja a minimál bér lesz, és aszerint fogsz kapni.
emiatt akarsz kistesót?
nem amiatt, mert csak szeretnél??
nagyon gáz:-(((((
15:13 vagyok.
A kérdezőnek magán ügye,hoyg miért akar kistesót, és azt is szive joga eldönteni,hoyg mikor akar.
Ő legalább tervez,és utna jár a dolgoknak.
Ha tehettük volna mi is pár hónappal hamarabbra várjuk a tesót, mert igan is számít anyagilag az a különbség, amitől így végül elesünk.
De az élet közbe szólt, és később érkezik.
Ettől még azért jön mert akartuk őt, nem a pénz miatt!!
Dehogy emiatt akarok. "Kedves" előző akkor vissza is mehetnék dolgozni nem 'ennyike' pénzért.
Nem értem miért kell beszólni egyből! A mai világban igenis számít a pénz, és ha eldönthetem én hogy járok jobban miért ne tegyem?
A többieknek köszönöm a hozzászólást és magyarázatot!
15,13 képzeld el, valakinek nem mindegy, hogy max gyedet kap, vagy csak a kevés gyest.
Mi is így terveztük a kistesót, hogy beleszülessen a gyedbe.
Örülj neki, hogy neked ezzel nem kell foglalkozni.
Én a gyed alatt szültem a másodikat is, így max gyedet kapok most rá is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!