Hogy járunk majd jobban? (Gyed kérdés)
Figyelt kérdés
Jövő februárra szeretnénk kisbabát. Januárban már nem szeretnék majd dolgozni, csak azt nem tudom, hogy ha jövőre már nem lesz egy napom sem, amit ledolgoztam (csak táppénzen leszek) akkor miből számítják majd a 2013-as Gyedemet? Mert elvileg azt olvastam, hogy az előző évi átlagkeresetből számítják, de nekem 2012-ben nem lesz már ledolgozott napom. Megérné még januárban pár napot dolgozni?2011. febr. 1. 14:51
1/4 anonim válasza:
Nem, ha a gyerek februárban születik, akkor a GYED-et még abban az évben igényled, tehát az azt megelőző évből számitják a GYED-et, azaz az idei évedből. Tehát tök mindegy, dolgozol-e jövőre, vagy nem.
2/4 anonim válasza:
A szülés évét megelőző évi átlagkeresetből számítják a gyedet. Tehát, ha te 2012-ben fogsz szülni, akkor a 2011. évi kereseted lesz az alapja!!!
Egyébként létezik ilyen kalkulátor az interneten az adozona pont hu-n.
Fél évig TGYÁST kapsz, utána lesz a GYED a gyermek 2 éves koráig, aztán GYES. A kalkulátor pontosan megmondja :))
3/4 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm :)!
2011. febr. 1. 15:27
4/4 anonim válasza:
A 2011-es béred alapján fogják kiszámolni. A gyedet menet közben már nem módosítják, ha 2012-ben megállapítják az összegét, akkor az annyi marad (kivéve, ha emelik a minimálbért, mert akkor a felső korlátja is emelkedik)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!