Melyik lenne a jobb döntés? Melyik esetben viseli meg jobban a változás? (óvoda kérdés)
Kisfiam mindenképpen 4 évet fog oviba járni, mert szeptember végi születésű. Jövő szeptemberben lenne esedékes az ovikezdés (most 21 hónapos). Viszont nem tudok dönteni, hogy melyik lenne a jobb. Szeptemberben elkezdi, és amikor a csoporttársai elballagnak, akkor átkerül egy másik csoportba, vagy visszatartom 1 évig, és akkor végig járhat egy csoporttal, jobb esetben az iskolában is lennének ismerősei, kis barátai az osztályban.
Szeretnék jövőre kistesót, talán azért is lenne jó, ha itthon maradna még 1 évet, hogy ha sikerül a pici, akkor ne hordjon haza minden betegséget a tesónak, meg ne érezze mellőzöttnek magát, hogy neki azért kell oviba mennie, mert itt a tesó, de félek, hogy így meg elvenném tőle a gyerektársaságot.
Szerintetek melyik a jobb döntés?
Szerintem sokkal jobb lesz neki az oviban, minthogy otthon legyen egy pici babával. Kell neki a társaság és egyáltalán nem lesz neki jobb, ha otthon van , Te szoptatsz pelenkázol stb. Ettől még nem fogja mellőzöttnek érezni magát, legalább kortársai közt lesz a nap egy szakában. A betegségeket meg nem biztos, hogy elkapja a pici is, az sem biztos, hogy beteges lesz,de az is lehet hogy végig az lesz. Én emiatt nem hagynám ki az ovit.
Az én fiam 2 volt amikor tesó megszületett, de már akkor éreztem, hogy igényelné a gyerektársaságot. Ha lehetőség lett volna beadtam volna bölcsibe.
Aztán az oviból hazahozott sokmindent, de kb 3 havonta kapta el tőle a tesó. Túlvoltunk a nehéz féléven azóta egyik sem beteges.
:D
Meggyőztetek, akkor várjuk a beíratkozást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!