Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Amikor orvoshoz viszi valaki...

Amikor orvoshoz viszi valaki a gyerekét, mert beteg miért nem kérdez az orvostól?

Figyelt kérdés

Gondolok itt arra,hogy már többen kérdezték,hogy egy- egy antibiotikumot mennyi ideig kell szedni? Vagy,hogy több antibiotikumot írt az orvos stb. nincsenek tisztában a szülők azzal milyen gyógyszereket kapott a gyereke. Nem baj,hogy nem tudjuk, de miért nem kérdezik meg.,hogy ez antibiotikum Ez mire jó? Főleg első babások?

A másik miért nem olvassák el a betegtájékoztatót ami a dobozban van mielőtt adagolni kezdenék gyógyszert? Akkor sok mindenre fény derülne pl tévesen hittem azt,hogy kap antibiotikumot, holott nem volt rá szükség és nem is írt a doki, csak valaminek olyan neve volt amiről azt gondoltam,hogy az. Ez nagy gond. Mert akkor mi gondolkodás nélkül gyógyszereljük a gyerekeinket? S mi van ha bajt csinálunk, mert közben bevetjük a házi patikát is?

2009. febr. 28. 18:01
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Én is első gyerekes vagyok.Én előszőr megkérdezem a babás barátnőket,testvéremet egyes dolgokról vagy rákeresek a neten,mert sokan ezt sem teszik!Sokszor volt már úgy,hogy vmilyen problémával kapcsolatban mentem tanácsadásra a dokinkhoz mondtam neki ezt és ezt olvastam,ezt meg ezt ajánlották rá,Ő mit mond.Ekkor megbeszéltük a dolgot és felírta az általam kért gyógyszert,tápszert stb.. vagy ajánlott jobbat.Nem vagyunk egyformák és sok itt lévő anyuka nem használja ki az interent kínálta információtárat.
2009. febr. 28. 18:08
 2/4 A kérdező kommentje:

Az még nem is lenne baj,hogy nem használja a netet. De miért nem olvassa el a felírt és kiváltott gyógyszer betegtájékoztatóját amit a dobozban talál. Nem hiszem,hogy nem tudnak olvasni.

S nem gondolom,ohgy első, de többes gyerekes anyukák olyan buták lennének,hogy nekik minden jó. Csak éppen lehet gyávák. Én is voltam első gyerekes és én is estem hasonló hibába.

2009. febr. 28. 18:29
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Én első gyerekes vagyok, 1 éves múlt a fiam. Szerencsére még nem igazán volt beteg, de azért előfordult, hogy apróbb dolgok miatt orvoshoz kellett vinnem. És velem is előfordult, hogy ott, akkor a dokitól elfelejtettem megkérdezni valamit. De én mindig azzal kezdem, nem csak a gyerek gyógyszereinél, hanem a sajátomnál is, hogy elolvasom a papírját. Addig nem adok be és nem veszek be semmit. Ha valami nem világos, akkor felhívom anyukámat, hátha tudja (oké, nekem előnyöm van, ő képesített csecsemőápoló, bár már nagyon régóta nem ezt dolgozza), vagy ha rendelési időn belül vagyunk, akkor felhívom az orvost, és kész.
2009. febr. 28. 18:54
 4/4 anonim ***** válasza:

Én tanácsadásra is úgy megyek, hogy a kis cetlim be van téve a kiskönyvbe. Arra mindent felírok, amit kérdezni akarok. Még megis dícsértek, hogy nem sok anyuka csinálja ezt, pedig jó dolog.

Most volt először beteg a kisfiam,aki 2hét múlva lesz 1 éves. Végig kérdezgettem a dokinőt a vizsgálat alatt. Kiváltottam a receptet, de még utána telefonon is felhívtam.

Sajnos a kórházban kötöttünk ki, de ottis amikor vizsgálták, vért vettek tőle, infúzióra kötötték, gyógyszert adtak neki, végig faggatóztam hogy ezt miért, azt miért...

A betegtájékoztatót pedig mindig elolvasom, még akkoris ha mi szedünk gyógyszert, és olyant amit már szedtünk is.

Szerintem sokan azért nem kérdeznek a dokinál, mert meg vannak ijedve, hogy a baba beteg, vagy pedig minden kimegy a fejükből, és elfelejtenek mindent, amit esetleg meg akartak volna kérdezni.

2009. márc. 1. 12:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!