Miért döntenek egyesek abortusz mellett, ahelyett, hogy örökbe adnák gyereküket?
Azert szerintem hallgasd meg a masik oldalt is mert altalanositassal nem ismerve a korulmenyeket konnyu elitelni vkit de megelni annak a vkinek a helyzetet es vegiggondolni h valojaban miert is dontott ugy azt mar nehezebb. es nem beszlve arrol h az illeto viseli az esetleges kockazatot ill kovetkezmenyeket egy eletre at. Itelkezni mindig konnyu de veghez vinni mar nem mindig az. Miert felelotlenek a fiatalok??? Mert talan nem kapjak meg kozvetlen kornyezetuktol a megfeleo felvilagositast vagy tamogatast. ES az abortusz nem feltetlenul csak fiatal korban eshet meg, es nem feltetlen csak felelotlensegbol. Akkor most hallgasd meg a masik oldalt is: sosem eltem felelotlen sexualis eletet es nem is volt sok baratom nem halmoztam a gyonyort e teren, mindig szorgalmasan tanultam, jo tanulo voltam, egy masik nyelven anyanyelvi szinten beszelek, magas egzisztenciaval rendelkezem tehat sem felelotlennek sem hulyenek nem vagyok nevezheto. Jo par eve annak h nagyon szerelmes lettem egy olyan alakba akibe nem kellett volna az lennem. Persze kornyezetem figyelmeztett a veszleyekre kis into jelekkel de amikor vki nagyon szerelmes akkor se hall se lat neha. Szedtem tabit es e mellett lettem terhes. Raadasul egy idegen orszagban tortent ahova eppen a letelepedesi kerelmem volt fuggoben a bevandorlasi hivatalnal. Mikor kiderult h babas vagyok az ex mefenyegetett mindennel h kirugja a babat belolem h agyon ver meg etc h ne tegyem mar tonkre az eletet. Egy olyan orszagban ahol a rendszert nem ismered ahol a nyelvet nem beszeled meg tokeletesen, ahol idegen vagy nem kapsz allami vedelmet (vagy nem tudsz rola h ez szamodra elerheto) egy zsarnoktol mert megis o a hazai es en az idegen. Akkoriban egy magyar lannyal laktam alberletben aki attol rettegett ha megtartom a babat akkor az o nyakan fogunk maradni, es tarthat el bennunket. Egy olyan kornyzetben ahol neked az un. Baratok akik nem igaz baratok mint utolag kitalalod azt tanacsoljak egyszerubb ha elveteted mert nekik ez szolgalja az o erdekuket. Amikor tul naiv vagy es nem tudsz donteni. Amikor nem tudsz elmenekulni mert a vizum feltetelek meg a hazamenetelt sem engedik, mert nem tudsz visszaterni. Amikor meg friss bevandorlo vagy es az anyagid sem olyanok orulsz ha naprol napra megelsz. Akkor mit csinalnal?????? Te h dontenel????? Megszulned egy olyan zsarnoknak aki allandoan utne a gyereket, meg teged terhesen mig el nem vetelnel. Mert ismerek ilyen tortenetet is, ahol pontosan ez tortent a baratnommel. Ez az alak olyan agressziv volt ha elborult a feje volt olyan eset mikor osszetorte a mobilom mert hivott es nem vettem fel idoben pedig csak WC-re mentem, amikor beutotte a falat egy olyan helyen ami nem is az en lakasom volt, volt olyan h majdnem a redorseget hivtam. Te h dontenel esszeruen???? Amit en hianyoltam szemely szerint az a megfelelo tanacsadas, ha mar megtortent akkor hogyan tovabb, ahol felhivjak a figyelmedet az esetleges kovetkezmenyekre, ahol elmondhatod h te mitol felsz es adnak allami vedelmet vagy felvilagositanak h hova fordulj ilyen esetben. En nem tudom h ilyen van Mo-n de itt ahol lakom nincs vagyis legalabbis akkor nem volt. Lehet akkor maskeppen dontottem volna. Es hidd el nehez volt megtennem es nem a magam erdekeit neztem hanem a gyereket. H jol dontottem e nem tudom valamilyen szinten igen de valamilyen szinten NEM. De felvallalom a dontes kovetkezmenyet es hidd el nem lesz meg egy ilyen alkalom az eletemben. Szerencsere ebbol a zsarnoki kapcsolatbol a bevandorlasi kerelem utan ki tudtam lepni, elkoltoztem olyan keruletbe ahol tudom h nem fordul meg, sokaig rettegtem estenkent mi van akkor ha felbukkan hordoztam magammal a telefont mindenhova ha netan felbukkana akkor a rendorseget tudom hivni. A telefonszamom maganszam h ne legyek benne a telefonkonyvben. Szerencsere sosem bukkant fel. De ekkora mar jogaim voltak ebben az orszagban es tudtam h soha de soha nem tud artani nekem. Tehat nalam nem a felelotlenseg volt az ok vagy az anyagi egyszeruen nem tudtam h hogyan tovabb es masok tanacsaira hallgattam. Lehet h hiba volt en ezt elismerem de azert irtam le ezt a tortenetet h vannak bizonyos korulmenyek amikor vki nem esik bele abba a korbe amit te feljebb felvazoltal. Mindig erdemes a masik oldalt is meghallgatni mielott itelkezunk altalanositva….
Az h Mo-n ki marad ha nem szuletik eleg gyerek? Kerdesre a valaszom h ez nem csak az abortusz fuggvenye illetve a szuletesek csokkenese hanem ez egy kicsit tul kompex dolog. Itt kihagytad a kepbol azokat mint jo magam akik egy jobb elet remenyeben elvandoroltak egy masik orszagba ahol megkapjak a megfelelo tiszteletet es megbecsulest ahol emberi meltosagban elhetnek. Mi mar gyermekeinket ebben az uj orszgaban hozzuk fel, ide szuletnek es barmennyire is tudjak h az anyjuk vagy az apjuk vagy netan mindket szulo Mo-rol szarmazik nekik mar az uj haza lesz az igazi haza ok mar elso generaciosok lesznek. Tehat a reprodukciobol vegulis az idegen orszag fog profitalni. Az h ez ne legyen ahhoz Mo-nak sokat kell valtoznia de amiota en kulfoldon elek es egy parszor voltam otthon sajnos azt mondhatni h nem jo iranyba valtozott az elet a mentalitas az emberek felfogasa. Es h visszamennek e lakni? Sajnos nem hiszem ahhoz egy csodanak kene tortennie, ill itt a helyzetnek nagyon rossz iranyba kene valtoznia.
Mielott meg kritika erne engem h ekezet nelkul irok, angol nyelvi billentyum van amit igaz h at lehet kapcsolni magyar ekezeture de mivel mar nagyon regen nem hasznaltam ezert e valasz meggepelese tobb idot vett volna igenybe. Igy elnezest kerek mindenkitol!!!!
udv
örülök, hogy vannak akik egyetértenek velem
és azt hiszem, a kérdésemre is választ kaptam.
Szia előttem hozzászóló!
Igen ez valóban sokkoló,főleg az,hogy ez valami elmebeteg aberrációja,hogy ilyen képekkel sokkolja a látogatókat.
Egészséges magzatot max a 12 hétig lehet elvetetni.
Utánanéztetek,hogy az milyen picike??Ezeken a képeken nem ezt látjuk.
Nekem 3 gyermekem van,1 fiam,illetve a második kislányom útban.Soha nem volt abortuszom,és nem is szeretném hogy legyen.Mind tervezett baba.Én is gyilkosságnak tartom az abortuszt,és azt hiszem nem lennék képes én magam erre.
De meg tudom érteni azokat a nőket,akik valamilyen okból nem tudják vállalni a babájukat.Sőt,meg tudom érteni a másik oldalt is,akiknek soha nem lehet gyereke,és az örökbefogadás lenne az egyetlen lehetőségük.
Arra viszont,nem tudok biztos választ adni,hogy mit csinálnék egy nem kívánt babával.Abban azonban biztos vagyok,hogy nem adnám senkinek soha,de soha a gyerekem.
Erre nem lenne olyan ok,hogy rákényszerüljek.Ha már megszülném,akkor az enyém maradna az biztos.
Szerintem az is kegyetlenség,ha egy megszületett gyerek nem az anyja mellett nőhet fel.Szeretni lehet,hogy más is tudná,de egy édesanyát soha senki nem tud pótolni az biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!