Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tesz-veszes anyukák! Mi...

Tesz-veszes anyukák! Mi ilyenkor a teendő?

Figyelt kérdés

Tesz-veszen megvettek tőlem egy kabátot. A hirdetésben csak tájékoztató jellegű postaköltség volt (fel hivtam erre a figyelmet is), és ez csak a postaköltség felét fedezi. A vevő leütés után utalt is.

Ha feladom 390 forint minuszban leszek. Írjak, hogy legyen szives utalni még 390 forintot?

2011. ápr. 5. 13:42
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
75%

Ha a terméklapon nem írtad, hogy a pk. nem pontos, és e-mailben sem írtad meg, akkor szerintem ezt a békát most nyeld le és legközelebb vagy pontos pk-t írj vagy a megjegyzésbe írd oda, hogy az csak tájékoztató jellegű.

Sokan úgy csinálják, hogy a termékleírásba beleírják a termék súlyát.

Én a múltkor nagyon berágtam egy eladóra. 1 Ft-os pk. szerepelt több termékénél is, vettem tőle 3-at. Erre nekiállt hisztizni, hogy én milyen hülye vagyok, hogy azt feltételezem róla, hogy 1 Ft-ért postáz...

2011. ápr. 5. 14:31
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
/7. Nem megengedett olyan tranzakció indítása amelynél a meghirdetett mennyiség nem a valós értékesítésre vonatkozik (pl. a vételár egy adott mennyiségre vonatkozik, de valójában csak nagyobb mennyiségben vásárolható meg) vagy amelyben a vételárat terhelő, egyéb költség kerül feltüntetésre, illetve annak feltüntetés nélküli felszámítása sem engedett (pl. nem valós szállítási költség, a fizetendő jutalék, csomagolási költség). Az eladó a valós szállítási költségen kívül nem számolhat fel semmilyen egyéb költséget.
2011. ápr. 5. 14:34
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Itt senki nem érti a kérdezőt??????????????

Feltüntette,hogy a postaköltség nem pontos csak saccolt és utalás előtt vegyék fel vele a kapcsolatot!!!

Ezzel teljesen levédte magát!Szerintem írjál a vásárlónak,hogy még utalja át a különbözetet,esetleg hátha talál még valamit a cuccaid között és annak az összegéhez hozzászámolod,hátha szerencséd lesz.

Viszont az is előfordulhat,hogy kifogtad az év bunkóját,na az veszélyes,akkor én is azt tanácsolom,hogy nyeld le,nem éri meg a sárdobálás,mert azt az értékelésnél más is látja és elriaszthatja az esetleges többi vásárlót mégha igazad van akkor is!

2011. ápr. 5. 18:23
 14/18 anonim ***** válasza:

En sokat teszveszezek, vaterazok, eladni szoktam inkabb.

En eddig ugy tudtam, hogy kotelezo a pontos szallitasi koltseget feltuntetni, nem igazan korrekt igy megadni, hogy leutes utan pontositjuk, vagy nincs is ra lehetoseg.

De en most atneztem gyorsan a szabalyzatot es nem talaltam erre vonatkozoan semmit, pontosabban a vevo szempontjabol egy ilyet:

"Mire kérdezz rá?

...Ha nincsen feltüntetve, érdemes még az ajánlatod megadását megelőzően érdeklődni a szállítási költségekről és az átvételről..."

Szoval ez alapjan lehet ilyet csinalni es igen, kerheted a vevotol, hogy fizesse ki a postakoltseg kulonbozetet.

De, en a helyedben ezt csak egyszer kernem, halkan, biznek benne, hogy kifizeti, ha nem, akkor allnam a kulonbozetet es nagyon orulnek neki, ha ez az ertekelesben nem latszana meg. Mert elvileg jogod van hozza ezek szerint (kiveve, ha megis van erre szabaly), de szerintem nem mutat jol egy emiatti semleges ertekeles.

Masreszt en a helyedben elkezdenem eloszedni a hirdetett dolgokat es villamgyorsan meregetni, pontositani a postakoltsegeket a hirdetesben, mert ezzel magadnak nem segitesz. Ne haragudj, ez nem bantas, csak epito jellegu kritika: tudom jol, hogy aprolekos es faraszto dolog tud lenni 10-20-50 dolog meghirdetese egymas utan, nekem is egnek all a hajam egy-egy ilyen nap, het utan, de a pontos postakoltseg feltuntetese szerintem elengedhetetlen. Sok vasarlot veszithetsz ezzel el. Peldaul en soha nem vasarolok akkor, ha csak tajekoztato jellegu a postakoltseg, ha aukcio vegere futok be, akkor mar nincs ido errol kerdezoskodni, ha meg olyan arurol van szo, amibol kinalnak hasonlo arban meg 30-at eladasra, akkor meg nem szanok idot, energiat arra, hogy a postakoltseg pontositasrol levelet irjak, hanem bezarom az adott oldalt es megyek a kovetkezo termek adatlapjara.

Szerintem ezzel nem en vagyok igy egyedul.

2011. ápr. 5. 21:10
 15/18 anonim ***** válasza:
Persze hogy írj! Mivel fel is tüntetted, hogy a posta csak sacc.
2011. ápr. 5. 21:14
 16/18 anonim ***** válasza:

Bemásoltam az erre vonatkozó részt a szabályzatból

Azt ajánlom, ment a teszvesz fórumra, ott majd elmagyarázzák:))))))))))))))))))))))

2011. ápr. 5. 21:21
 17/18 anonim ***** válasza:
ment=menj
2011. ápr. 5. 21:21
 18/18 anonim ***** válasza:

Én rengeteget vásárolok a teszveszen és eladni is szoktam, de inkább mint vevő vagyok jelen. Amikor megveszek egy terméket és kiválasztom a szállítási költséget, utána piros betűkkel fel van tüntetve, hogy a szállítási költség eltérhet a megadottól és ezt pontosítani kell az eladóval . Valami ilyesmi a szöveg, de benne van!

Automatikus üzenetet én azért nem állítok be, mert szeretem ha "személyesen" kérik el a bankszámlaszámom, így felveszi velem a kapcsolatot és személyesebb lesz az egész vásárlás. Megadom a számom és a pontos postaköltséget.

A postaköltséget sosem adom meg a termékeim mellett, mert az esetek 90 %-ában felesleges lemérnem, mivel egyszerre több terméket szoktak tőlem venni (ruhákat árulok, sok ugyanaz a méret). Így rájöttem, hogy feleslegesen töltök vele az időt. Aki pedig csak azt az egyet nézte ki és valóban komoly vásárlási szándéka van, akkor megkérdezi a postát. Ők meg is szokták venni.

Jogos a kérésed, hogy fizessen plusz pénzt, mivel a vásárló volt figyelmetlen, mert mint mondom a termék vásárlása közben piros szöveggel figyelmeztet a teszvesz, hogy a postaköltség nem minden eladó esetében pontos, így egyeztetni kell!

2011. ápr. 5. 21:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!