Szerintetek helyesen cselekszünk?
Van 3 gyermekünk a férjemmel. 13,4 és 1,5 évesek, mind közös gyermek. Anyósommal együtt ha eladjuk a házainkat és egy nyaralót, lehetőségünk lenne 4 lakásos társasházat építeni abból a megfontolásból, hogy minden gyermekünknek legyen saját lakása (nem lesz kötelező ott lakni ha nem akar, el is adhatja majd).
Mi a férjemmel 11 évig laktunk albérletekben, anyámnál, anyósomnál összesen, nem szeretnénk ha mindezeken nekik is át kellene menniük.
DE vajon helyes-e így elindítani őket az életben, hogy a popsijuk alá teszünk egy lakást? Lehetnek ennek hátulütői az életükben?
Ugyanis eszembe jutott, hogy vannak olyan nagy színészek akik nem adnak az óriási vagyonukból semmit, hogy a gyerekeik tanuljanak meg küzdeni. De most ki jár el helyesen? Aki ad vagy aki nem?
Én kaptam lakást anyumtól és hidd el nem tett velem rosszat.Nagyon becsülöm,hálás vagyok és szépen rendbe tartom.Nem felejtem el hogy szerencsés helyzetben vagyok.Szóval ha megtehetitek,akkor segítsetek.
Férjemnek nem segitettek,pedig megtehették volna,igy ő hitelre vett,de mikor megismerkedtünk az enyémbe költöztünk össze.Az övét viszont nem lehet eladni(svájcifrankos) és most jó sokat fizetünk utána.Férjem nagyon szomorú,hogy nem segitettek és most kinlódunk.
Vagy gondolj arra ha nem találnak a gyerekeitek olyan jól fizető munkát amiből lakást tudnak fizetni akkor mi lesz velük?
Hogyne, persze a mi életünk. Most így látjuk helyesnek, de érdekel hogy vajon tényleg az-e?
Mi a 11 év alatt nem jutottunk semmivel sem többre mint mikor összejöttünk a férjemmel (ahol most lakunk azt is örököltem), így nincs is mit felmutatnunk, ebből indultunk ki. Tisztességesen neveljük a gyermekeinket, ők az életünk, de tartalékolni nem tudunk.
Köszönöm, nagyon megnyugtattatok! :) Bevallom félek a jövőtől, mikor szinte mindenkinek hitele van és ennyire bizonytalan minden...szeretném ha már így alakítható az életünk akkor alakítsuk az Ő javukra. Nem óriási lakások, 60 nm lesz mindegyik és belülről teljes egyforma, hogy ne legyen "bezzeg a másiknak jobb van".
Ebből a pénzből lakhatnánk jó nagy házban is, medencével meg minden, de jó nekünk is a 60 nm felnevelni őket, mi már elélünk bárhol (33 évesek vagyunk), csak nekik jó legyen később.
Viszont felvetődik a másik kérdés, hogy majd nehogy a lakásuk miatt jöjjön velük össze valaki, csupán haszonlesésből. Nehogy "elvigye" a lakásuk felét.
De majd mindent a maga idejében. :)
Köszönöm, most már nyugodtabban vágok én is bele, hogy nem csak anyagilag, de lelkileg is a javukat szolgálja majd.
Nem kell ennyire túlkombinálni ezt...
EGy lakás még nem számít vagyonnak, hogy vki csak ezért válassza Őket.
Azzal, hogy lesz egy lakásuk, még nem tettél alájuk mindent, mert azt fent is kell tartani.
Szerintem jó ötlet ez a társasház, vágjatok bele!
Szerinted ebben az országban szülői segítség nélkül lehet jutni valamire?Nem fog tudni megküzdeni érte,mert még munkahelyek sincsenek!Ez nem egy segge alá tolás dolog,hanem egy akkora segítség a mostani helyzetben,ami kincsnek számít!Mi most költözünk teljesen külön a párommal és eszembe jutott,hogy mennyivel könnyebb lett volna,ha valaki nekünk is segít!
Amit írsz néhol kicsit úgy hangzik kimondva,mintha "ha nekünk sem volt,akkor szenvedjenek ők is"...persze gondolom nem így van,tudom,hogy sok mindent meg kell tanulni egy gyereknek az élethez,de nagyon fontos,hogy ez a ki kezdő tőke meglegyen neki,hogy 1-el kevesebb gondja legyen (lesz úgyis millió),valamint én a saját gyermekemnek sosem kívánnám,hogy szenvedjen meg azért amit el akar érni!Mindent megteszek,hogy ne úgy kezdje a felnőtt életét,ahogyan a szülei...nem öntök a nyakába 20 millió ft-ot,villát és autót...csak egy kis lakást,ahová költözhet majd huszonx évesen ha akar egyedül vagy a leendő feleségével!Ennyi könnyítést már csak adhatok,hiszen egy havi fizetése rámegy az embernek az albérletre!A lakást majd fenntartja ő,de ennyi biztonságot talán még megérdemel a nélkül,hogy elkényeztetném! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!