Miért van az, hogy egy gyermek születése szétrombolja az amúgy sem stabil párkapcsolatokat?
Fiatal házasok vagyunk. Gyermekvállalás előtt állunk. Mielőtt összeházasodtunk, minden szép és jó volt. Sokat szeretkeztünk. Az esküvő után én elkezdtem dolgozni. Sajnos jóval több energiával és időráfordítással, mint kellett volna. Így az idő múltával kezdtem elhanyagolni a férjemet. Már havonta csak egyszer szeretkeztünk, és minden este sokáig készültem a másnapi munkámra. Így az 1-2 évünk nem volt olyan, mint a friss házasoknak kellett volna lenniük. Engem annyira elvakítottak a mindennapok, hogy nem éreztem olyan súlyosnak a helyzetet, pedig az volt!
Most, kb. 2 éve próbálunk visszaállni a régi kerékvágásba. Abba az időkbe, amikor még minden tökéletes volt. Idén leszünk 5 éves házasok. A férjemnek sokkal nehezebb a visszaállás, mert azt mondja, túl sokat csalódott. Sajnos tudom, hogy nem így kellett volna. Most a legjobban attól fél, hogy ha jön a baba 1 éven belül, ha addig el is érünk változást, utána megint elhanyagolom majd. Én mondom neki, hogy nem lesz úgy, mert most én érzem magam elhanyagolva, és tudom, mit érzett, de azt mondja, túl sokat utasítottam vissza. (Ezt nem szó szerint kell érteni.) Lesz még valaha olyan jó, mint azelőtt? Én inkább addig nem akarok babát, amíg nem rendeződünk, de én VELE akarok családot, nem nélküle! Várom a tanácsaitokat!
Ez nehéz helyzet.
A baba születése, még azoknál is szétzilálhatja a megszokott ritmust, akiknél addig minden rendben volt.
Az elején mindkét szülő iszonyú fáradt, sokkal könnyebben megsértődnek, a férfi tényleg könnyen érezheti elhanyagolva magát.
Abból, amit leírtál úgy tűnik, hogy a férjed nem is nagyon venné ki a részét a teendőkből, hiszen ő kényeztetést vár, ez pedig biztosan újabb problémákat szül.
Tényleg jobb lenne várni a babával.
Elmehetnétek házasságterápiára.
Vannak ismerőseim, akik már válni akartak, de most boldogabbak, mint valaha, jobban megértik egymást, mióta ilyen terápián részt vettek!
Kívánom, hogy rendeződjenek a dolgaitok!
Egyetértek az elsővel. A csalódáson nagyon nehéz túltennie magát bárkinek. Most te érzed elhanyagoltnak magad,pedig nem biztos,hogy az vagy. Én is a párterápiát javaslom,ha együtt nem tudjátok megoldani a problémát.
Babát pedig tényleg ne vállaljatok egy instabil kapcsolatba.
az nem igaz, hogy a baba szétzilálja az amúgy stabil párkapcsolatot. Csak elmélyít egy olyan ellentétet, amit előtte nem vettetek észre. De mindent meg lehet oldani, még párterápia nélkül is. Nekünk sikerült, bár már nem emlékszem rá pontosan, hogyan is történt. Ha tényleg szereted, türelemmel kell légy iránta. IDő kell neki, mire újra megbízik benned. HA tényleg meg akar bízni benned és szeret annyira, mint te őt.
Gyerekügyben nem tudom, mit mondjak, de ha eleve úgy állsz a dolgokhoz, hogya baba tuti el fogja rontani a kapcsolatot, inkább várjetok még. De lehetsz ugyanúgy feleség és szerető gyerek mellett is. Nem ördöngősség.
Nézd, ez könnyelmű kijelentés, hogy majd szánok időt rád.
Ada mondta egyszer, jó ikrei voltak, hogy bizony volt olyan időszak, amikor 4 napig nem fürdött, mert egyszerűen, elaludt ott helyben és ereje nem volt elmenni a fürdőig. De egy gyereknél is bizony vannak időszakok, amikor a fürdőig elég elkúszni, mert fárasztó, idegölő. És a gyerek mellett még ott vannak az egyéb teendők is.
Persze lehet, hogy olyan lesz a gyereketek, aki mellett lehet férjre figyelni és csininek lenni.
De ha kikaptok egy hasfájóst, akit 6 hónapig letenni sem lehet, mert egyébként is folyamatosan üvölt, ez közel sem biztos. És akkor még nem beszéltem, ha beteg a gyerek. Jó ritka dolog ez, hogy beteg legyen a gyerek, de előfordul. És sok esetben ilyenkor is borul a bili. Még egy viszonylag enyhébb betegség esetén is.
Úgyhogy én nem ígérgetnék, nem fogadkoznék. Hanem őszintén vagy erős kapcsolatba vállalnék gyereket, ami azt is kibírja ha hónapokig nem szeretkeztek, nincs idő egymásra. Vagy belevágnék, de akkor abban a tudatban, hogy akár egyedül is maradhatsz, mert a férjek általában menekülnek necces esetben.
Vagy hagynám a fenébe az egészet és maradnék a férjemmel, de gyerek nélkül, vagy keresnék stabil párkapcsolatot, amibe belefér a gyerek.
Éppen az a baj,hogy ma a nők életében a baba előbbre való az apánál! Elfelejtik,hogy a pici a kettőjük gyereke! Az apával épp úgy kell törődni,mint a baba születése előtt. Nem kell a nap 24 óráján át a gyerekkel törődni,még ha sok időt is kell vele tölteni.
Mindennap kell időt szakítani arra,hogy az apukával beszélgessenek,együtt örüljenek a babának,akkor nem lesz baj a házassággal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!