Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Annyira szeretnék kistesót,...

Annyira szeretnék kistesót, de anyagi okok miatt nem merem vállalni. Nagyon bánt. éreztél hasonlót?

Figyelt kérdés
Minden nap azon gondolkodom, hogy bárcsak lehetne kistestvére a (nemsoká) 3 éves gyermekemnek. Albérletben lakunk, jelenleg állást keresek. Nem nyafogni akarok az anyagi gondok miatt, csak az érdekel, hogy egykék anyukái, ti is éreztek hasonlót? Nem merek a szívemre hallgatni...
2011. márc. 31. 21:13
 1/9 anonim ***** válasza:
38%
Próbálj meg azon lenni, hogy attól, hogy most nem lehet, később lehessen!
2011. márc. 31. 21:15
 2/9 anonim ***** válasza:
0%

Később még lehet, amikor összeszeditek magatokat anyagilag.

Nem akarlak megbántani, de nekem az ilyen anyukákról mindig az unatkozó tinik jutnak eszembe a "most és azonnal" mentalitásukkal, mert nem látják vagy nem érdeklik a következmények.

Felnőtt nő vagy, tudod jó, hogy mivel jár egy gyerek. Duplázd meg.

Ráértek még a második gyerekkel, senki sem siettet titeket.

2011. márc. 31. 21:21
 3/9 anonim ***** válasza:
56%

Igazán büszke lehetsz magadra, hogy bármennyire is szeretnéd, nem szülsz felelőtlenül, tényleg, le a kalappal előtted:)

Ismeretségemben ketten is szülnek második babát, kb. a nyomorba, azt az egyet is alig bírják etetni.:(

Jó tudni, hogy vannak még felelősségteljes emberek:)

Fel a fejjel, hátha rendbe jönnek a dolgok, és jöhet a picurka, én szurkolok. És bocsi, hogy nem a kérdésedre válaszoltam, nekem még nincs babám, csak le szerettem volna írni!

22L

2011. márc. 31. 21:22
 4/9 anonim ***** válasza:

Szia! Én is ugyanúgy érzek, mint te. Szeretném, ha lehetne majd a lányomnak testvére (nekem is van, és tudom, hogy milyen jó az), de az eszem sajnos ezt felülírja. :( Így sem élünk nagy lábon, a férjemnek sajnos (aki amúgy fizikai munkát végez) problémái lettek a térdével, nem tudom, meddig lesz így állása, mert műteni kell. Az én munkahelyem sem egy jól fizető életbiztosítás. Másrészről szerintem már rég nem állja meg a helyét, miszerint "ahol kettőnek jut, jut a harmadiknak is" felfogás. Éhen nyilván nem halnánk 2 gyermekkel, de így is nehéz, és én nem szeretném, ha úgy járnának, mint én, hogy a szüleim nem tudták finanszírozni a tanulmányaimat, munka mellett végeztem az főiskolát, és így elég nagy hátrányokkal indultam a munkaerőpiacon. Így az ész azt diktálja, hogy legyen ez az egy gyermekem, de lehetőségeimhez mérten tudjam majd támogatni az álmai elérésében (persze nem extra dolgokra gondolok, de tudjon pl. tanulni, ha szeretne). Két gyermeket elindítani az életben viszont már sokkalta nehezebben volna.

De reménykedjünk, hátha egyszer jobbra fordul a helyzetünk, és megadatik, hogy vállalhatunk egy kistesót!

2011. ápr. 1. 08:36
 5/9 A kérdező kommentje:

Utolsónak: Köszi, aranyos vagy. Bizony nagyon át kell gondolni, hogy mit csináljak. Higgyétek el, azon vagyunk, hogy összekapjuk magunkat anyagilag, de nem egyszerű, ahogy másoknak se (sajnos).

A szülés óta, lassan 3 éve foglalkoztat a gondolat, hogy akarok még egy babát. Egyelőre nem lesz, de talán pár éven belül.

2011. ápr. 1. 08:39
 6/9 A kérdező kommentje:

Az előzőt az utolsóelőtti hozzászólónak írtam. :-)

Örülök, hogy írtatok. Utolsónak: teljesen megértelek és szerintem igazad van. Én is azon gondolkodom, hogy vajon kettőnek is meg tudjuk-e adni, amit egy gyereknek.

2011. ápr. 1. 08:41
 7/9 Palakovics Mária válasza:

Szia

Bocsi,hogy belevau de hátha segit ez is valamit. Nekem másfél éves a fiam, most vettünk lakást, kocsi stb. nagyon sok pénz kell, ősszel vissza szeretnék menni dolgozni, természetesen ti tudjátok és érzitek,be tudjátok e később vállalni én is hasonlóan vagyok, szivem szerint szeretném még de eszem szerint nem mert azt sem tudom sajnos holnap mi lesz nem,hogy 10-20 év múlva és már 30 leszek. Szép dolog a testvér és ti tudjátok, be tudjátok és meritek e vállalni a másikat! Viszont egy gyerek szerintem egy életre szól. Bocsi, ez csak egy magánvélemény. Szived szerint kell,hogy dönts, sok sikert!

2011. ápr. 1. 15:30
 8/9 anonim ***** válasza:
56%

21:22 vagyok. Nem tudom miért lettem lepontozva, de igen is dicséretes, hogy vannak még olyan nők akiknek helyén van az eszük, és nem szülnek csak azért, mert neki jó, de azt már nem nézik, hogy a gyereknek milyen lesz.... hogy rendes ételt nem tudnak a szájába tenni.

Ezt nem rád értem kérdező, de van ilyen is sajnos:(

2011. ápr. 1. 21:06
 9/9 A kérdező kommentje:
Én egyetértek veled utolsó hozzászóló.
2011. ápr. 2. 09:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!