Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi a GYET és mi a GYES most?

Mi a GYET és mi a GYES most?

Figyelt kérdés

Amikor én megszültem volt a GYED az első 2 évben, és a GYES utána. Tudtommal én a GYES-t kezdtem el kapni az első 2 év után. Tegnap kaptam egy levelet az Államkincstártól, amit ki kell töltenem és vissza kell küldenem arra vonatkozóan, hogy folytatok-e keresőtevékenységet, és ha nem küldöm vissza április 11-ig, április 1-el megszüntetik a folyósítást (bár nem értem miért most kezdenek el faggatni, hogy keresek-e mellette, amikor úgyis csak április 24-ig jár már, akkor lesz 3 a fiam, na mindegy).

A lényeg, hogy megütötte a szememet az a mondat, hogy "Változatlan az a rendelkezés, hogy a GYES-ben részesülő a gyermek 1 éves koráig keresőtevékenységet nem folytathat."

Dehát a GYES-t az utolsó évben kapjuk, nem? Vagy a GYED helyett lett a GYES, és netán a harmadik évben a GYET? Vagy most mi van? Akkor most mit kapok? Úgy tudtam GYES-t! :D Világosítsatok fel légyszíves! Kapott más is gondolom ilyen levelet (?). Köszönöm szépen!

2011. márc. 31. 08:18
 1/2 anonim ***** válasza:
Ha nem dolgoztál volna terhesség elött akkor már a baba születése óta Gyes-t kaptál volna. Ezért írták le, hogy Gyes mellett az első egy évben nem dolgozhatsz, mert amúgy Gyes mellett lehet dolgozni 4 órásban ha jól tudom, de ezek szerint ha Gyest kapsz a gyermeked 1 éves koráig, addig nem dolgozhatsz. De rád ez nem vonatkozik.
2011. márc. 31. 08:22
 2/2 anonim ***** válasza:

Ahogy az első írta.Aki nem munkahelyről ment el szülni az "csak" GYest kap 3 évig alanyi jogon.

Én is azt kapok a szüléstől kezdve és a babám 1 éves koráig nem dolgozhatok,majd utána is korlátozottan.

2011. márc. 31. 08:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!