Mikor érdemes vállalni az első gyermeket?
Persze, tudom, hogy mindenkinél más szempontok határozzák meg a gyerekvállalást, de lehet-e egyáltalán konkrétumokat mondani ebben a témában? Pl. stabil kapcsolat, életkor, lakáshelyzet... Én ugyanis azt vettem észre, hogy az álláspontok nagyon különbözőek, és valamiért egyre többen kritizálnak engem a kérdés kapcsán, mindkét oldalról.
23 éves vagyok, férjem 26 lesz, tavaly volt az esküvőnk, amin más sokan megütköztek. (Vagy azt kritizálták, hogy ilyen fiatalon még nem kellene, vagy azt, hogy két és fél év együttjárás még nem elég hosszú idő, vagy azt, hogy amíg nincs állásunk, egyetemre járunk, addig felesleges.) Idén fejezzük be az egyetemet, szeretnénk egy darabig külföldön élni (vagy akár kinn is maradni), dolgozni, hogy megkeressük a fészekrakáshoz szükséges pénzt. A környezetünkben viszont egyre többen kérdezgetik, hogy miért nincs még baba, "ha már egyszer házasok vagyunk". Erre általában azt válaszoljuk, hogy nem érezzük még érettnek a helyzetet ahhoz, hogy egy babát be merjünk vállalni (anyagilag ugyanis nem állunk éppen fényesen). Itt jön a riposzt: "de hát nem csak pénzből él a gyerek, és különben is vigyázzak, nehogy kiöregedjek".
Most akkor mégis mi legyen? Mit lehet ilyenkor mondani?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!