Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mikor érdemes vállalni az...

Mikor érdemes vállalni az első gyermeket?

Figyelt kérdés

Persze, tudom, hogy mindenkinél más szempontok határozzák meg a gyerekvállalást, de lehet-e egyáltalán konkrétumokat mondani ebben a témában? Pl. stabil kapcsolat, életkor, lakáshelyzet... Én ugyanis azt vettem észre, hogy az álláspontok nagyon különbözőek, és valamiért egyre többen kritizálnak engem a kérdés kapcsán, mindkét oldalról.

23 éves vagyok, férjem 26 lesz, tavaly volt az esküvőnk, amin más sokan megütköztek. (Vagy azt kritizálták, hogy ilyen fiatalon még nem kellene, vagy azt, hogy két és fél év együttjárás még nem elég hosszú idő, vagy azt, hogy amíg nincs állásunk, egyetemre járunk, addig felesleges.) Idén fejezzük be az egyetemet, szeretnénk egy darabig külföldön élni (vagy akár kinn is maradni), dolgozni, hogy megkeressük a fészekrakáshoz szükséges pénzt. A környezetünkben viszont egyre többen kérdezgetik, hogy miért nincs még baba, "ha már egyszer házasok vagyunk". Erre általában azt válaszoljuk, hogy nem érezzük még érettnek a helyzetet ahhoz, hogy egy babát be merjünk vállalni (anyagilag ugyanis nem állunk éppen fényesen). Itt jön a riposzt: "de hát nem csak pénzből él a gyerek, és különben is vigyázzak, nehogy kiöregedjek".

Most akkor mégis mi legyen? Mit lehet ilyenkor mondani?

2009. febr. 23. 12:49
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Szerintem te még Sokára fogsz csak kiöregedni!én 23 évesen kezdtem dolgozni most 27 vagyok és 9 hónapos a kislányom.Ne foglalkozz másokkal akkor szülj amikor úgy gondolod, hogy eljött az idő!
2009. febr. 23. 13:00
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Még nem maradtatok le semmiről. Szerintem fejezzétek be a sulit, menjetek ki külföldre egy két évre, s gyüjtögessetek egy kicsit a jövőre, a kint eltöltött idő alatt meglátjátok hogy közös kasszán, csak egymásra számítva hogy tudtok egymással kijönni, s ha minden ok, akkor jöhet a baba. Nézd meg mennyien válnak mostanság!

Mi így tettünk,suli, külföld, lagzi, majd most jön a baba, s nem bántuk meg, a hétre várjuk a kislányt! :)

A szülőkkel, rokonokkal, barátokkal meg ne foglalkozzatok hogy állandóan azt kérdezgetik mikor lesz baba, nálunk is mindig ez volt, idegesítő tudom, de hát mi mást kérdezzenek? :D

Míg nem volt lagzi azt kérdezték mikor házasodunk össze! Ha meglessz az első gyerek, utánna majd jön az a kérdés mikorra tervezzük a tesót!

26 vagyok, s úgy érzem pont jókor vállaltam a babát, mert mire 30 leszek, egy már biztos lesz, de szeretnék majd mégegyet!

Egyébként ha valaki megkérdezte mikor jön a baba, azt válaszoltam még nem érzem hogy nekem gyerek kéne,( igaz nem is terveztük) de utánna rögtön vissza is kérdeztem, hogy na nálatok mikor lesz baba, vagy lagzi, vagy idősebbektől hogy náluk esetleg unoka, az ő gyerekei miért nem vállatak még babát, na akkor nekik szokott elállni a szavuk! ;-)

2009. febr. 23. 13:06
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Én 30 évesen szültem és nem bántam meg hogy nem hamarabb. Tanultam dolgoztam és amikor eljött az ideje akkor vállaltam gyereket. Bőven ráérsz még szülni.
2009. febr. 23. 13:07
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Én 21, a férjem 22 éves volt házasságkötésünk évében. Ma ez pláne korai, de akkor, 13 éve még teljesen elfogadott volt. Mi nem akartunk túl korán gyereket, az elsőt végül 25, a másodikat 5 év múlva szültem. Azóta van egy harmadik babám is. Mindenkinek magának kell tudnia, hogy mikor érzi rá érettnek magát. Minket nem nagyon kérdezgettek, hogy mikor jön a baba, holott már kamasz korunk óta együtt voltunk, tehát az esküvő előtt évekkel. Ebben elég nehéz tanácsot adni, mert mindenkinek mások az élethelyzetei, én pl. nem jártam főiskolára, dolgoztam helyette, aztán jött a család.
2009. febr. 23. 13:12
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Ez személyfüggő.Én 19.5 éves voltam, amikor az első született,és 35.5 éves,amikor a 2.Úgy gondolom mindkét gyerkőc a legjobbkor érkezett.Talán lesz még 3.is.Sztem a magánügyetek,h mikor vállaltok gyereket,és nagyon tapintatlannak találom azokat az embereket-barátokat,rokonokat,ismerősöket-akik ezzel nyaggatják az embert.Konkrétan semmi közük nincs hozzá.Se ahhoz,h miért házasodtatok össze,se ahhoz,h jön-e baba és mikor.Azért ne szülj,h a környezetednek megfelelj.Úgy csináld,ahogy neked és a férjednek megfelel.Minden jót.
2009. febr. 23. 13:22
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia én idén leszek 28.idén lesz az 5.házassági évfordulónk.Nem egész 2 év után házasodtunk össze,de nem akartunk rögtön babát.Ui én először szerettem volna megtudni milyen együtt élni,be merjünk e vállalni egy babát....építkeztünk.Szóval a fiam most 4 hónapos.És ennél jobbkor nem is jöhetett.(másfél hónap alatt összejött)

Ha úgy érzed itt az ideje,és mindketten alkarjátok,akkor vállaljatok,szerintem még simán ráértek.

2009. febr. 23. 13:49
 7/11 anonim ***** válasza:

Az az alap, hogy ez a ti magánügyetek bárhogy határoztok is. Élje mindenki a saját életét!

Én 21 a férjem 25 volt mikor összeházasodtunk, egyetem, 1 szobás albérlet sokáig, 5 év telt el mire lett saját lakásunk. És megszületett a kisfiunk. De ha nem lett volna az az 5 év annyi kirándulással, nyaralással, bulival és sok szép élménnyel talán most úgy érezném kimaradt valami. Mert gyerekkel, nálam már 2 is van egyáltalán nem olyan szabad az élet, ez is csodaszép de az a korszak sem maradhat ki. Szerintem.

2009. febr. 23. 14:48
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Ó, hát nyugodtan várhattok még. Én 20 évesen szültem, de nem így terveztem. Természetesen nem bántam meg ami történt, de azért látom, hogy mennyivel nehezebb így. Egy éves a fiam, mellette tanulok, már ha hagyja. Vasárnap lesz a nyelvvizsgám, na most én azért egész jó angolos vagyok, de kell némi felkészülés, egy hetet szántam rá. Ja... Miért is ne, ma lett beteg a fiam, taknya-nyála egybe. Még nappal amíg ébren van jól eljátszik, de aludni nem tud rendesen szegény. Hát tanulás eléggé kilőve. Tegnap este 11-kor jutott időm először enni. Arról nem is beszélve, hogy minimálbéres állásból mentem GYED-re, hát ja, én már 3 napja babapiskótát eszem lekvárral, mert nagyon nincs pénz, és a gyerek legalább egyen rendes kaját. Szóval gondold meg.

Nem akarok senkit elriasztani, hiszen mindettől függetlenül boldog vagyok így, jól megvagyunk, nincs annál jobb, amikor a fiammal játszatok, amikor kergetőzünk a lakásban és nagyokat sikongat jókedvében, amikor hajnalban felébred és átjön hozzám aludni, és szuszog a fülembe, amikor látom, hgoy napról napra okosabb és ügyesebb, szóval megéri, de azt is tudom, hogy jobban tudnék rá koncentrálni, ha vártam volna, és az után szültem volna, hogy befejeztem a sulit. Nem így jött össze, de azért ez még nem tragédia. Amúgy én szeretnék még legalább kettőt, de inkább hármat, de szerintem addig simán eltelik még 6-7 év mire újra szülni fogok. De akkor már évente egyet jó lenne :)

2009. febr. 23. 16:30
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Én 22 évesen szültem az elsőt és most 27 és fél évesen szülöm a 3.-at.Az ember megérzi,hogy mikor kell,hogy jöjjön a baba.Bár azt vallom,hogy 35 év alatt mindenképpen.

Én már 30-on túl nem akartam szülni,így a szervezetem is jobban regenerálódik,meg hát nincs sok korkülönbség se köztük.Összenőnek.

Üdv:37+5 heteske

2009. febr. 23. 16:47
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Szia.Én 24 voltam a férjem 30 mikor összeházasodtunk.Igazábol akkor már 6éve együtt jártunk.Minket is sokat bántottak,hogy miért nincs még gyerek.Most 32évesen várom a kisbabámat és nem érzem ugy,hogy lemaradtam volna valamiről.Sokat dolgoztunk,szorakoztunk,most érkezett el az idő,hogy ugy éreztük hiányzik valami.Szerintem is ráértek még.Használjátok ki a külföldi munkát is.Tudni fogjátok mikor jött el idő.
2009. febr. 23. 17:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!