Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Követhet el szülő olyan...

Követhet el szülő olyan súlyos nevelési hibát, ami egész életén át követi gyermekét?

Figyelt kérdés
Vagyis, hogy felnőttként sem képes megbirkózni a problémával, s emiatt nem képes kiegyensúlyozott, teljes életet élni.
2011. márc. 18. 22:59
1 2
 11/11 Galgóczy Anna ***** válasza:

Nekem van egy ismerősöm, aki a lányát kicsi kora óta a széltől is óvta, mindent megcsinált helyette. Nem engedte takarítani, mosni, főzni, csekket befizetni, banki ügyeket intézni stb. Tehát úgy nőt fel, hogy nem ért semmihez. Éppen dolgozik, de munka után haza megy és számítógépezik. Most már belátja az anyja és bánja, de a lány már 25 éves. A neveléshez késő. Most ott tart, hogy nem képes egy értelmes fiút szerezni magának, mert amint kitudodik, hogy nem ért semmihez, kényelmes és azt várja, hogy a fiú oldja meg a dolgait, ahogy otthon az anyja, egyből elmenekül.

Önállóságra nevelés. Ez a legjobb, amit egy szülő megtehet. Én ezeket szoktam olvasgatni ezzel kapcsolatban: [link]

[link]

2012. febr. 13. 13:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!