Milyen babaolajat érdemes használni ilyen esetben?
Ugyan nem vagyok már baba de szükségem lenne az Anyukák segítségére. :) 20 éves lány vagyok és a bőröm mindenhol olyan szinten ki van száradva, hogy szinte már fáj.. Testápolók nem jöhetnek szóba mert ekcémás vagyok, így arra gondoltam, hogy babaolajat fogok használni annak érdekében, hogy hidratálja a bőrömet és megóvja a kiszáradástól. Talán ezekbe nincsenek olyan anyagok amitől kiütéses lehetek, mégiscsak babáknak készítik... :)
Tudnátok nekem olyat ajánlani (konkrét márkával) ami nálatok a babánál bevált? Vagy szinte mindegy, hogy milyet veszek?
Előre is köszönöm a választ, és elnézést, hogy ebbe a kategóriába írtam a kérdésemet!
Szia! Szerintem teljesen mindegy, nekünk itthon Jonhsons van és néha én is használom, ha nagyon száraz a bőröm, Tökéletesen hidratál.
Ha kádban fürdesz, tegyél a vizedbe egy "löttyintést", sokat fog segíteni már az is. Bőrre kenve nem tudom, nem lesz ragadós? Bár a baba sem ragad tőle, az igaz. :)
Szia!
A fiam ekcémás. A bőrgyógyász olaj tartalmú fürdőt (tusfürdő vagy habfürdő), és a johnson olaj-gélt ajánlotta. Fürdés után vizes bőrre kell kenni, picit hagyni, és megtörölközni. Attól független gyorsan beszívódik hogy letörlöd. Nagyon fini puha lesz a bőr.
Bőrgyógyász vagy doki nem tud felírni neked kifejezetten erre való testápolót, krémet? Igaz ezek nagyon nagyon zsírosak, min. 20 perc mire beszívja.
Régen írt fel testápolót de az csillagos áron volt és 5 kenés után már semmi nem volt belőle. :( Ezért gondoltam, hogy inkább kipróbálom a babaolajakat.
Köszi a választ azért majd utána járok még. :)
Szia!
Én úgy tudom, hogy babaolajat nem ajánlott használni, mert olyan réteget képez a bőrön, hogy nem engedi azt lélegezni.
Kisfiamnak is ekcémás volt a bőre főleg a hajlatokban, nekünk azt tanácsolták, hogy fürdés előtt kenjük be gyógyszertári babaolajjal (Johnson's-al ne, az ásványi olaj), majd patikai fürdetőkrémmel fürdessük és utána alaposan kenjük be testápolóval, amit ugyancsak a gyógyszertárban kevertek.
1-2 hónap alatt rendbe is jött a bőre.
Amúgy lehet kapni kifejezetten ekcémás bőrre való termékeket, bár elég drágák, de én inkább azt próbálnám ki a helyedben, mint a babaolajat.
Lassan tíz éves már a kérdés, de megkérdezem, hátha. Kipróbáltad végül az olajat?
Szintén ekcémás vagyok és ugyanezek a gondjaim vannak a felírt készítményekkel. Drágák, kis adag és nem is használ.:/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!