Hogyan kell használni a fürdetőkrémet? Fürdés előtt és után is be kell kenni a babát? És a babaolajat?
Mindenki máshogy használja. Mi úgy csináltuk, hogy párom kivett egy kicsit a tenyerébe a tégelyből, és folyamatosan belesimította a vízbe a tenyerével apránként, így nem csomós.
Vannak, akik bekenik vele a babát.
Barátnőmék pl. egy konyhai kézi habverővel eldolgozták egy kis meleg vízben, és azt öntötték a kádba.
Arról is olvastam már, hogy valaki egy pumpás flakonba rakott forró vizet, bele a krémet, összerázta, és ezt adagolja a fürdővízhez.
Szóval elég sok módszer van rá.
Az olajjal mi mindig bekentük a bőrét fürcsi előtt, vattakorongra tettük az olajat. Egyébként csak addig használtuk, míg hámlott itt-ott a bőre.
Mi is mindig a kiskád aljára nyomtuk, arra öntöttük a forró vizet, amiben szépen feloldódott.
Soha nem kentem közvetlenül a bőrére, szerintem felesleges.
Én egy kifogyott nyomós adagolóban teszem, teszek rá pici vizet, és rázmom, mint állat:-DDDD míg el nem simulnak a csomók, majd még felöntöm vízzel, és ebből öntök a fürcsivízhez.
Így kb. 2 hétig elég. Ja, és én ezt használom, ha vhol száraz a bőre akkor is, mert olyan, mint egy kicsit folyékonyabb testápoló.
Uccsó vagyok:
olajozni fürdés előtt szoktam kb. 15 perccel, vattára teszem, és a fejét, és hajlatokat, nyakát olajozom, általában minden másnap.
Szia!
Mi az elején úgy használtuk, hogy egy pumpás flakonba feloldottuk, és abból nyomtunk a kádba, majd rá a víz.
Aztán elkezdett a lánykám bőre száradni.
Elmentünk saját kontónkra bőrgyógyászhoz, (a körzeti nem akart beutalni, szerinte ez az anyatejes táplálással függött össze...pafff)Ekcéma, száraz-foltos-vörös volt az arca nagyon, és a teste is néhol. Majd azt is mondta a bőrgyógyász, hogy nagyon sokan helytelenül használják a fürdetőkrémet, mert akinek ekcémára hajlamos a bőre, vagy már valamilyen bőrbetegsége van, akkor semmit nem ér, ha a vízbe feloldva rakjuk bele. Be kell kenni a kicsi testét, arcát, mindenét, és le kell róla mosni finoman.
Úgyhogy szerintem már elővigyázatosságból is érdemesebb a picire kenni.
Hú, jó hosszú lett, bocsi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!