Gyakorlott anyukák, adnátok ötleteket ahhoz hogy mit vásároljunk a konyhára?
most fogunk külön költözni a 2 gyerekünkkel
így enyém lesz a háztartás fenntartásának a feladata.
a konyhánk még tök üres , kaja ügyileg.
most mennénk nagy bevásárlásra.
mi az amit vegyünk, miből többet? mennyit?
4-en leszünk apa-anya 2 gyerek 2 éves 8 hónapos.
panel lakás így kamra nincs.
liszt, cukor, kávé, fűszerek miből mennyit?
úgy szeretném, hogy ne kelljen sokat boltba járni pénzt költeni
mik azok az ételek amit el tudok majd készíteni 2 ekkora gyerek mellett?
sajnos a hűtőnkbe kicsi a fagyasztó rész, nagyobb hűtő nem fér be
köszi
Liszt: 2 kg ha szoktál sütni sütit akkor 5 kg
cukor: fogyasztástól függ én két kilót szoktam venni az negyedévig elég... szóval egyéni.
kávé: negyedkg- os nem éri meg én üveges granulátumosat veszek az mindenhez jó még sütibe krémhez is.
úgy kell-ene- csinálni hogy a havi bevásárlás az a tartós élelmiszer tészta rizs, liszt zsír/olaj ilyesmik a kisbolba meg ne v. alig járjatok le.
nekem is két és fél évesem van kistesó útban én hétvégén szoktam pörit főzni azt lehet fagyasztani meg töltött káposztát -azt is-
ha kicsi a fagyasztó csinálj olyan ételt ami pl.
pörkölt
ehető mint pörkölt akár tésztával
aztán lehet belőle hortobágyi palacsinta és rakott káposzta is . ilyesmik.
Krumpli, tészta-----krumplis tésztának (ezt én nagy adagba zoktam 2 napra mert olcsó és finom)
Tejföl, tojás, tej,sajt
Répa, karalábé, stb...(minden féle zöldség levesnek)
Csirkemell---a gyerekeknek ez a legjobb szerintem
Pár felvágott, kenyér,sajt
Tartós élelmiszert vehetsz többet, főleg, ha leárazás van.
Lencse, sárgaborsó, bab, tészták, liszt, cukor, konzervek, ilyesmiket.
Lisztből, tésztából fogy nálunk a legtöbb.
A krumpli, hagyma, fokhagyma is jól eláll, és változatosan lehet belőle főzni.
A méllyhűtőbe olyat tegyél, ami feltétlen kell, és viszonylag hamar el is fog fogyni, fasírtok, halrudat, ilyesmit.
Szalámit, tejet, kenyeret szinte naponta kell venned, ezt nem tudod elkerülni.
Jó megoldás, ha egy hónapban egyszer bevásároltok tartós élelmiszerből, és előre eltervezed minden héten, hogy mit fogsz főzni.
Én kirakom a hűtőre, és olyan éltelek vannak benne természetesen, amihez megvan a hozzávaló. Így a boltba legfeljebb apróságokért kell lemenni, és könnyebb megtervezni a bevásárlást, a napirendet is.
Hamar belerázódsz, ne aggódj.
Mi még együtt lakunk a nagyszülőkkel, de remélem azért tudok neked segíteni!
Amiből vehetsz többet 2-3 zacskó vagy 2-3 kg
tészta (levesbe és köretnek), krumpli, rizs, hagyma, liszt, cukor, zsemlemorzsa
Amit naponta/2 naponta venned kell: kenyér, kifli, kalács, tej
fűszerek (só, bors, pirospaprika, delikát) 1-2 zacskó, kávé, kakaó, gríz, kukoricadara 1-1 kg, tojás 20 db
Amiket könnyen el tudsz készíteni mellettük:
Levesek:
pl.húsleves, zöldségleves, gyümölcsleves, brokkolikrémleves, palócleves, krumplileves virslivel.
főétel:
pl.csirke- és disznópörkölt, sült hús, rántott dolgok (sajt, csirkemell, karaj, karfiol, krumpli, padlizsán, patiszon, cukkini, hagyma), ananászos csirkemell, rántott sajt szalonna köntösben, csirkemell őzgerincformában, oldalas, paprikás krumpli, rakott krumpli
desszert:
pl. madártej, puding, tejbegríz-rizs, mákos guba, kókuszgolyó, kekszes őzgerinc, joghurt torta, kevert tészták (pl.meggyes, csokis, mákos).
1 éves kislány anyukája
nagyon jók amiket leirtak a többiek.
Még kiegészitésként az jutott eszembe, hogy nagyobb bevásárláskor kicsit több banán, alma. Azok viszonylag elég sokáig elállnak és bármikor lehet belőlük reszelni a picinek is és a nagyobbnak is. Egy uzsira, tizóraira.
Valamint lehet egy kis babapiskótát, pukit is. Ha gáz van jó kis nasinak, uzsinak. De lehet kis natúr joghurt gyümölcs bele, vagy túró és gyümölcs bele. Lehet kis fagyasztott cseresznye meggy, azzal is ki lehet egésziteni a joghurtot, túrót ha nincs éppen friss hirtelen. kiengeded és ott van. Tudod turmixolni is, vagy összenyomkodni villával, gyerektől függően.
Illetve még vehetsz akár otthonra vagy 5-6 bébiételt is ha megeszi a gyereked, mert ha hirtelen nincs semmi, vagy hirtelen elmentek valahova stb akkor kéznél van. Persze azért akkor egyszer-kétszer adj neki a kicsinek, hogy lásd melyiket eszi meg. nem kell állandóan azzal etetni, de jól jöhet váratlan esetben.
Meg tudom, hogy lehet mások elitélnek, de egy kis baba tejpép is jól jöhet a konyhaszekrényben, ha úgy van. Nem ezzel kell állandóan etetni a gyerekeket, de egyszer-kétszer változatosabbá tehető az étrend és eláll az eredeti csomagolásában amig nincs felhigitva.
A krumpli is jó ötlet mert leveses dolgokat pürének bármikor jó. Magában ,vagy kiegészitésnek is.
Répa, zöldség, ilyesmi is. A fagyasztóba még néhány kg hús összevágva és kis csomagokba lefagyasztva. egy adagnak a családnak, vagy épp a gyerekeknek. Az egyiknek már darabosan a másiknak pépesiteni lehet megfőzés, izesités után.
Meg amit feljebb irtam, hogy némi fagyasztott gyümölcs.
A többi úgy gondolom nagyon jól le van irva feljebb.
Ha még eszembe jut valami irok!
Te is ird majd le mi vált be! Mi az amit alkalmaztál, mi az ami magadtól jött. Lehet még másnak jól jönnek! Ügyes leszel ne aggódj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!