Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Aki terhessége végéig szedte...

Aki terhessége végéig szedte a terhesvitamint, mit szedett és mekkora volt a baba mikor megszületett?

Figyelt kérdés
2011. márc. 7. 23:06
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Szia!

Első gyerekkel 1 hónappal a teherbeesés előtt kezdtem az Elevitet, és a 10. hétig szedtem, 39+9 héten születt 4350 gr-os babám.

Másodiknál teherbeesés előtt kb. 1 hónappal minden második nap szedtem Elevitet, és az 5. héten abba is hagytam, mert nem bírta a gyomrom, 39+0 héten született 4100 gr-os babám.

Mindkét terhességnél kb. félidőig hánytam, 10 kilót fogytam, szó sem volt túl sok és tápláló étkezésről.

Szóval ez javarészt genetika, nem hiszem, hogy akár a vitaminok, akár a táplálkozás jelentősen befolyásolná a baba méreteit...

2011. márc. 8. 05:44
 12/20 anonim ***** válasza:
Én 6 hónapig szedtem Elevitet, de nem is minden nap, az utolsó 3 hónapban semmit. Összesen 9,5 kilót híztam, mégis 4,08 kilós babám lett.
2011. márc. 8. 06:43
 13/20 anonim ***** válasza:

Szerintem nincsen összefüggés a vitaminok és a baba súlya között.

Első fiamnál az első 3 hónapban szedtem elevitet 3600 grammal született.

Második baba,kislány nála végig szedtem az elevitet,3240 grammal született.

Harmadik baba,kisfiú,nála nem tudtam szedni,olyan rosszul voltam,mégis ő lett a legnagyobb 4100 grammal született.

Mind a hármat túlhordtam,tehát azonos időre születtek.

2011. márc. 8. 10:26
 14/20 anonim ***** válasza:

A terhességem előtt szedtem hébe-hóba LadeeVit-et, utána Femibion-t egy keveset, végül csak a végén vasat. 2 héten belül szülök, de már most látszik, hogy a babám nem kicsi. 4 kg körül lesz. Én 13 kg-ot híztam. Nem ezen múlik.

Egy egészséges nőnek viszont nem kell vitamin. Én folsavon kívül nem szednék mást.

2011. márc. 8. 10:42
 15/20 anonim ***** válasza:
Terhesség előtt és alatt végig szedtem a Gravidát, mellé időszakonként kalciumot és magnéziumot is, az első 3 hónapban pedig plusz folsavat. 12 kg-ot híztam, a kisfiam 3300 grammal született. Én a helyedben szednék valamilyen terhesvitamint a második babánál is, szerintem fontosabb, hogy egészségesen fejlődjön a pocakodban, mint hogy hány kilóval születik.
2011. márc. 8. 11:19
 16/20 anonim ***** válasza:

Terhesség előtt 4 hónappal, és végig a 9 hónap alatt is szedtem elevitet. Napi 1-et.

3010gr-os kislányom lett.

(viszont én terhesség előtt úgy voltam vele, hogy kb 6 hónapig szedem, csak aztán mindég azt mondták az emberek, hogy milyen kicsi a hasam, meg hát az uh-n is kérdezték hogy "nem mondták még ,hogy gond van a súlyával?" Így hát szedtem végig.)

2011. márc. 8. 11:28
 17/20 anonim ***** válasza:
első baba,végig Elevit:3200g.második baba végig Gravida:3300g
2011. márc. 8. 13:22
 18/20 anonim ***** válasza:

mind a kettőnél a terhesség alatt 6hóig napi 1 gravida, 6-9hóig kétnaponta 1db, és az első 3000 a második 3050g lett.

Folsavat az első felében mindenképp szedj!

2011. márc. 8. 13:39
 19/20 anonim ***** válasza:

Én végig szedtem minden nap az Elevitet, és 10 kilót híztam és 3630 lett a baba.

A másodikkal minden második nap a Gravidát, és 4060 lett, 10 kilót híztam.

És mindkettő napra pontosan 40. hétre született.

Egyébként a védőnőm szerint a méhlepény jó működésétől lehet nagyobb a baba vagy a nem megfelelő működéstől kisebb- semmi köze a vitaminokhoz.

2011. márc. 8. 21:18
 20/20 anonim ***** válasza:

Ket terhesseg alatt ugyanazt a magzatvedot szedtem, sot, teherbeeses elott is honapokig es szules utan is honapokig.

Az elso babam 3660 grammal szuletett, a masodik 3100 grammal, pedig mindketto fiu, a hosszusaguk megegyezett. Az elso babaval 25 kilot hiztam, a masodikkal 12 kilot.

Nem a vitamintol fugg.

2011. márc. 8. 22:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!