Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 5 hetes terhes vagyok. Az...

5 hetes terhes vagyok. Az orvosom azt mondta ne szedjek terhesvitamint, mert a baba most fejlődik, majd a 8. hét után. Ez helyes?

Figyelt kérdés
2008. szept. 11. 14:22
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Sokan csak tervezik, de már szedik, úgyhogy nem értem! Éppen, hogy most kellene szedni, sztem!
2008. szept. 11. 14:24
 2/11 anonim ***** válasza:
Szedjed csak, pont most kell!! Folsavat is!!!
2008. szept. 11. 14:24
 3/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ,elkezdem szedni.Melyik vitamint ajánljátok?
2008. szept. 11. 14:27
 4/11 anonim ***** válasza:
Elevit, Gravida, ezek jól összeállított terhesvitaminok!! Én szedtem a legelejétől a folsav miatt! Minden jót, grat a babához! 27 hetes kismami
2008. szept. 11. 14:32
 5/11 anonim ***** válasza:
Én az Elevitre szavazok. És való igaz, a "nagykönyvben" is úgy van írva, hogy már a fogantatás előtt 3 hónappal jó, ha szeded, egész a szoptatás végéig.
2008. szept. 11. 14:33
 6/11 anonim ***** válasza:

Szió! nekem 5 hetesen azt mondta a nodokim, ha akarom szedem, ha akarom nem, és 9. het utan mondta, hogy na akkor mostantol :D

Én már az otodik hettol is szedtem, én Hipp Natalt valasztottam, ami nem mesterseges, hanem gyumolcskoncentratum, olyan, mint a kubu. finom is, egeszseges is.

Ha ugy erzed, hogy nyugodtabb vagy tole, és jot tesz, hogy megnyugodjon a lelked, akkor szedd.

2008. szept. 11. 14:38
 7/11 anonim ***** válasza:
Nem kell feltétlenül ilyet szedned, csak ha szeretnél. Én pl. csak vasat+folsavat szedek+ sok gyümölcsöt eszem.
2008. szept. 11. 14:44
 8/11 anonim ***** válasza:

Szia! Nekem is azt mondta az orvosom, hogy a 12. hét előtt nem szedhetek semmilyen vitamint, csak folsavat. Én szépen meg is fogadtam az utasítást. Majd elkezdtem erőssen hányni, erre azt mondta, ez a terhességgel jár. Kórházban kötöttem ki, egy csomó perfúziót kaptam, amiben vitamin is volt, s kicsit jobban lettem. Most már szedhetném a terhesvitamint, de a folyamatos hányinger miatt nem tudom bevenni. Feltételezem, hogy nem jutottam volna ide, ha elejétől kezdve szedem a vitamint, legalábbis a B6-ról úgy hallottam, jó a hányinger ellen.

Szerintem egesz biztosan nem ártottam volna a babának a vitaminokkal, és te sem ártasz, ha szeded. Legközelebb másképp csinálom.

Üdv,

egy 15 hetes kismama

2008. szept. 11. 14:49
 9/11 anonim ***** válasza:

utolsó valaszadónak: próbald ki a hipp natalt, az nem gyogyszer, de sok benne a vitamin, én is miota terhes vagyok, az osszes gyogyszertol hanyok valamiert :((

a hanyinger ellen a magne b6 segit, en a beres verziót szedem, mert a "simatol" is hanytam :S

2008. szept. 11. 15:07
 10/11 anonim ***** válasza:
A fogantatás előtt 3 hónappal és pont a terhesség 12. hetéig fontos a folsav, ami magában is szedhető vagy valamilyen vitamin formájában. A későbbiekben sokkal kevésbé fontos! Innentől már csak azért lényeges, hogy az anya szervezete ki ne ürüljön nagyon, s egy esetleges vészhelyzetben (pl, ha sok vért veszít szüléskor), ne legyen baja az anyának. Különben sokan rosszul vannak a vitamintól, főként, ha nagyon hányósak, még rosszabbíthat a helyzeten, ekkor inkább a folsav az ajánlott.
2008. szept. 11. 15:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!