Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Aki terhessége végéig szedte...

Aki terhessége végéig szedte a terhesvitamint, mit szedett és mekkora volt a baba mikor megszületett?

Figyelt kérdés
2011. márc. 7. 23:06
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:

Ha erre vagy kíváncsi, szerintem nem fogsz találni összefüggést a kettő között.

Én a 12. hét végéig minden nap szedtem, majd még egy hétig minden másnap, majd még két hétig minden harmadnap. Így híztam 26-28 kg-ot, kisfiam 3500 gramm volt, hozzám képest nagy volt, mert mindössze 153 centi vagyok.

Szomszédasszonyom a terhesség előtt már szedte 3 hónappal, és a terhesség végéig minden nap szedte az elevitet, és 3100 grammal született a babája, és össz-vissz hízott 12 kg-ot.

2011. márc. 7. 23:17
 2/20 A kérdező kommentje:
Kételyeim vannak,mert lehet ha nem szedem a gravidát végig nem lesz óriásbabám 4950gramm. Nem tudom eldönteni hogy a vitamintól van e vagy sem. Makk egészséges és gyönyörű,csak sajnos császárral született.
2011. márc. 7. 23:27
 3/20 anonim ***** válasza:

Nekem is császáros lett, pedig "csak" 3500 gramm volt, de így is téraránytalanság lépett fel.

Szomszédasszony a 3100 grammos babáját is császárral hozta világra.

Emiatt ne emészd magad, mert nem érdemes. A lényeg, hogy megvan. Hogy milyen úton? Szerintem tök mindegy. Édesanyának lenni így is a legszebb dolog a világon. :)

Első voltam.

2011. márc. 7. 23:31
 4/20 anonim ***** válasza:

168 cm vagyok, és 70 kg voltam a terhességem elején. 16 kg híztam végig, az elején fogytam is!

14. hétig az Elevitet szedtem, még a terhesség elejétől, majd a Hipp Natal-t, végig, még a szoptatás alatt is szedtem egy ideig.

3600 gramm lett a kislányom, spontán indult, de császár lett, mert téraránytalanság lépett fel.

Ne búsulj, a lényeg, hogy egészséges!

2011. márc. 7. 23:38
 5/20 A kérdező kommentje:

Köszi.

Te az én helyemben szednéd megint? Hamarosan szeretnénk tesót. Az első baba születése után mondta az orvosom ,hogy valószínű a következő még nagyobb lesz.

2011. márc. 7. 23:39
 6/20 anonim ***** válasza:
Nézd, ez attól is függ, hogy milyen a vérképed. Többször csinálnak vérképet a terhesség folyamán. 12 hétig mindenképpen szedném a vitamint, aztán utána, ha mondjuk ne adj Isten vashiányos vagy, akkor csak vasat kellene plusz C-vitamint (az kell a vas felszívódásához is), vagy amit az orvos mond.
2011. márc. 7. 23:41
 7/20 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hogy rám gondoltál-e...

De én mindenféleképpen szednék, így biztosan megkapja a megfelelő tápanyagot, ja és nem hiszem, hogy a vitaminoktól lesz nagy a baba, egyszerűen a geneteika!

2011. márc. 7. 23:42
 8/20 anonim ***** válasza:
*genetika, bocsi
2011. márc. 7. 23:43
 9/20 A kérdező kommentje:
Nekem a gravida mellett is szednem kellett vastablettát. Nem tudom hogy fogok elbírni egy kb 5,5kgos babával,persze ha bejön amit az orvos mondott. Már a lányomnál is majd meg fúltam a terhességem vége felé,néha azt éreztem szétrobbanok. Nem is vagyok egy nagyon nagy darab,170cm és 72kilóval lettem terhes,és 9kilót híztam.
2011. márc. 7. 23:52
 10/20 krisztivan ***** válasza:
Az elején mindenképp érdemes szedni,de nem hiszem hogy lenne összefüggés.Én 167cm és 72kg-val kezdtem.Híztam 18kg.Az első 10 hétben szedtem a gravidát, meg előtte fél évig mert mindig is vashiányos voltam.Szültem egy 4430gr és 61cm kisfiút,nehezen de természetes úton.Lehet hogy aki hajlamos amúgy is nagy babát szülni,annál egy kicsit besegit a vitamin hogy még nagyobb legyen,de szerintem annyit megér hogy minden vitaminnal fel legyél töltve.Én is parázok hogy mekkora lesz a tesó.
2011. márc. 8. 02:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!