Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kiakadtam! Megkérdezik, mi...

Kiakadtam! Megkérdezik, mi lesz a gyermekünk neve, válaszolok, a kérdező, meg kérdés nélkül véleményez! Normálisak?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy a legfrappánsabb megoldás, hogy nem mondom meg.akkor is felháborító, hogy véleményezik az ízlésünket anélkül, hogy bárki kérdezné.

Igaz, jól odamondtam, mert azt válaszoltam, hogy még szerencse, hogy mi döntünk.

Erre elhallgatott.:)

(De dühös lettem.)

2011. márc. 6. 11:46
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

Szia, én egy másik helyzetben vagyok a kisfiammal, de a reakciók ugyanezek.

Nekem és a páromnak rövid vezetéknevünk van, és mivel ha összeházasodunk én is bekötőjeleztetem majd, nem leszek -né, ezért amikor a kisfiúnk megszületett eleve két-kötőjeles vezetéknevet kapott. Erre jött rá, hogy én az apja nevét akartam neki adni, az apja pedig egy másik nevet. Dönteni nem tudtunk, így a fiúnknak négy neve van gyakorlatilag, ami a két rövid vezetéknévvel nem gáz egyáltalán, ugyanannyi betű, mintha Szentgyörgyinek hívnák.

Erre mindenki azt mondogatja, hogy szegény, ha majd írni tanul az iskolában már mindenki leírja a nevét, csak ő nem, meg hogy hogy fogja megtanulni, stb. Engem nagyon zavar, az én gyerekemet úgy hívom ahogy akarom, nem Lombardo, meg Rafael meg fene tudja milyen örökké sorozatot néző dolgoznibüdös réteg gyereke, mégis mindig megkapom ezeket a kedves megjegyzéseket.

A válaszom ma már csak ennyi: Az én gyerekemet úgy hívom, ahogy akarom, majd nagykorában elhagyhatja amelyiket nem szeretné, de legalább nem fog örökké egy utált névvel élni.

2011. márc. 7. 23:16
 22/27 A kérdező kommentje:
Tökéletesen igazad van neked is.Mi az, hogy majd, ha írni tanul-ugyan!Tanító vagyok, úgyhogy megnyugtatlak-nem, mintha szükséged lenne rá-semmi hátránya nem fog származni belőle, ráadásul csak a naplóban szerepel az anyakönyvi név, a füzetekre, dolgozatokra a használt nevet írjuk.
2011. márc. 8. 06:54
 23/27 anonim ***** válasza:

Strausszka vagyok,

Én is tanító vagyok, nálunk kiírjuk a teljes nevet mindenhova. A hosszú nevű elsősök nagyon boldogok mikor leírják a hosszú nevüket és dicsekednek a társaiknak, hogy én már négy szót tudok leírni (a nevét), te pedig csak kettőt (a rövid nevet).

2011. márc. 8. 14:20
 24/27 anonim ***** válasza:

Sziasztok, a 4 neves anyu vagyok, köszönöm a válaszokat :-) Aranyosak vagytok tanító nénik :-)

- off: Most jöttem a játszótérről és egy kisgyereket úgy hívtak, hogy gyere csak ide Maximillienke...no comment

2011. márc. 10. 15:03
 25/27 anonim ***** válasza:

Második tanítónéni vagyok,

csak ne kerüljön ilyen gyerek az osztályomba, mert kitörik a nyelvem mikor szólítani kell.

2011. márc. 10. 15:09
 26/27 anonim ***** válasza:

az Antal nagyon szép. Ha fiunk lenne (még lehet, mert nem bújt ki) akkor Vince lenne, de én a Ferencet szeretném, mert a dédik és a nagypapák is azok. A másik, ami nagyon tetszik a Miklós és az Árpád.

De tegnap találtunk egy olyan nevet, hogy besz...tunk a röhögéstől, és most elnézést attól, akinek tetszik: Túllió.

Szóval legyél büszke a szép fiad szép nevére.

2011. márc. 10. 20:56
 27/27 A kérdező kommentje:

Hát, lányok!Köszönöm.Úgy tűnik kevesen vagyunk már normális ízléssel megáldva-verve, ahogy tetszik.:)

Vannak tuti nevek:))))Jót nevettem.

És igen, már nem változik a név Antal lesz ez a gyerek-egyetlen oka lesz, ha mégsem, ha lány lenne.Akkor Éva lenne.

De fiú!:)

Köszönöm még egyszer a hsz-okat, sok örömet, boldogságot kívánok mindenkinek!

2011. márc. 10. 22:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!