Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tgyás alatt tényleg nem nincs...

Tgyás alatt tényleg nem nincs egészségbiztosításom? Ma szólt a háziorvosom hogy már nem vagyok biztosított, és fizetnem kell az egészségbiztosítást, úgy látnak csak el.

Figyelt kérdés
Munkahelyem nincs, mert a szülés utáni hónapban kirúgtak.
2009. febr. 17. 12:15
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Valahol valami bibi van az OEP rendszerében, mert a TGYÁS is biztosítotti jogviszonynak számít.

[link]

2009. febr. 17. 12:18
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Én is így jártam, kiabáltak utánam a 6 hetes vizsgálatkor, hogy menjek vissza, mert piros lámpás (=potyautas vagyok)

Kicsit kínos volt, mert közalkalmazott voltam, és gondoltam, rendben vannak a papírjaim. Sajnos személyesen kellett elmennem a megyei OEP pénztárhoz, mert egy határozat fog születni (ami csak formaság persze), amit alá kell írnod. Vagy két tanúval meghatalmazást íratsz, és beküldesz egy vállalkozó szellemű egyént. Baba mellől elmenni, hogy sorban állj egy hivatalban. Nem értem, miért nem lehet postán / e-mailben/ faxon elküldeni a papírt, ami tanúsítja, hogy GYÁS-on vagy. A legszebb az volt, hogy a papírt beszkennelték, és visszaadták! Ennyi erővel tényleg e-mailben is el lehetne küldeni, de ez Magyarosrszág!

2009. febr. 17. 12:26
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Az előző hozzászólok vagyok: nekem is a GYÁS alatt járt le a szerződésem, így passzív jogon kapom. De ettől még biztosítási jogviszonynak számít! És persze majd jár a GYED is, engem először leráztak, de ne hagyd magad: jár!
2009. febr. 17. 12:29
 4/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Holnap bemegyek az OEP-be. Vinnem kell valamilyen papírt?

2009. febr. 17. 12:31
 5/11 anonim ***** válasza:
Van rá esély hogy ha kirúgtak akkor nincs biztosításod, de hogy rúghattak ki a szülés után 1 hónappal?
2009. febr. 17. 12:36
 6/11 A kérdező kommentje:
Nov. 20-án szültem, dec. 30-án kaptam egy levelet, hogy 31.-ével megszünt a munkaviszonyom, mindenféle indoklás nélkül.
2009. febr. 17. 12:38
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Az előző vagyok. Ne haragudj, de ezt nem értem. És te alá is írtad ezt a papírt és nem mentél munkaügyi bíróságra? Ugyan is tudtommal ilyet nem tehet meg a munkahelyed. Bocsánat, hogy nem a valós kérdésedre válaszolok, de hihetetlen pofátlanságnak érzem amit manapság a cégek a kismamákkal meg mernek tenni.
2009. febr. 17. 12:46
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Utolsónak: sajnos van egy kiskapu. Aki kölcsönzött munkaerő, az nincs védve. Nem tudom, hogy van a kérdezőnél, de pl én is kölcsönzött munkaerő vagyok, igaz, nekem ezzel nem éltek vissza, én a mai napig munkaviszonyban vagyok, pedig már 16. hónapja vagyok GYED-en, és ha akarok, mehetek is majd vissza dolgozni.
2009. febr. 17. 12:53
 9/11 A kérdező kommentje:
Igen, kölcsönzött munkaerő vagyok :(
2009. febr. 17. 13:03
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Vidd azt a papírt, amit a munkáltatód adott, hogy mettől meddig vagy GYÁS-on. Nekem ilyet nem adtak, de kértem. Ez feltétlen kell! TAJ kártya, személyi, adókártya, gyerek születési anyakönyvi kivonata (nekem csak másolat volt, mert még nem küldték vissza). Nem akarlak elkesíretni, de majd ha GYED-re mész, ezt valószínűleg újra el kell játszani.
2009. febr. 17. 13:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!