28 hetes kismama vagyok és nincs egészségbiztosításom. Mennyire jelent ez gondot? Mostantól fizetnem kell az ellátásokért?
Szia! Nem tudom pontosan miért nincs. 3 lehetőség van: az első, hogy nem dolgoztál és így nem is fizettél (ekkor fizetned kell), vagy dolgoztál de nem fizettek utánad (ez a legnagyobb gond, ekkor szerintem fizetned kell), a harmadik, hogy dolgoztál, és fiezttek is utánad, de a rendszerükben még azt jelzik, hogy nem fizettek (no itt még utána lehet járni a dolgoknak). Nekem a harmadik eset volt. Dolgoztam , fizettek utánam, de azt jelezték a TB-nél, hogy nincs egészségbiztosításom, ekkor szóltam a munkáltatómnak és ott elindították a procedúrát, utána kb. másfél-2 hónapra már jelezték, hogy van (és volt is)biztosításom.
Ha ez a gond, akkor nyugi, kell egy kicsit utána járni, de el kell intézni a hülye apeh és tb hibája miatt kialakult helyzetet.És a híradókban is azt mndták, hogy most még nem hajtják be rögtön az elmaradásokat (ha van is).
No én ennyit tudok, remélem segítettem és nem írtam nagy hülyeséget.
Jó babavárást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!