Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A barátnőmet átvágták? 2009-be...

A barátnőmet átvágták? 2009-ben szült.

Figyelt kérdés
15 hónapot dolgozott,1 hét táppénz,és meg is szült.Igaz csak 4 órásba volt bejelentve,minimálbérrel,és aki a papírokat töltötte ki neki,gyest igényelt,pedig szerintem Tgyás járt volna,majd gyed.Sehol nem olvastam,hogy 8 órának kellett volna lennie.Hogy van ez?
2011. márc. 1. 13:44
 1/4 anonim ***** válasza:
Lehet olyan alacsony volt a bére hogy a gyes érte meg jobban. Egyébként ha fennállt a munkaviszonya valóban jogosult lett volna TGYÁS-ra.
2011. márc. 1. 13:49
 2/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Ha 2009-ben szült, akkor a 2008-as jövedelem után kapja a tgyást. 2008-ban 69000 Ft volt a minimálbér, tehát barátnőd 4 órás bruttója 34500 Ft. Ennek 70%-a az alapja a tgyásnak, vagyis 24150. Ez kevesebb mint a gyes, ezért igényeltek neki gyest.

2011. márc. 1. 14:05
 3/4 anonim ***** válasza:

Ha 4 órában minimálbérrel volt bejelentve, akkor a tgyás és a gyed is kevesebb lett volna, mint a gyes összege. Ettől függetlenül nem a munkahely igényli az ellátásokat, hanem neki kellett volna, a munkahely csak továbbítja.

Valóban tgyás és gyed járt volna neki, mert a munkaviszony független attól, hány órában dolgozik.

De az igénylésnek az a menete, hogy a jogosult megírja az igénylést, aláírja, és a munkahelyre beküldi, aki továbbítja.

2011. márc. 1. 14:07
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

A helyi hivatal töltötte ki.

Így akkor értem,így járt jobban.Csak szegényt mindenki becsapja,lakástámogatás,védendő fogyasztó,stb,ilyenekről semmit nem tud,és már így is nagy bajban van.

2011. márc. 1. 14:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!