Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Észrevettétek, hogy kineveledő...

Észrevettétek, hogy kineveledődött egy újabb fiatal réteg, amelyik nem adja át senkinek sem a helyét?

Figyelt kérdés

50-es korosztályon meg sem lepődöm, de a mai fiatalokat állítólag több tiszteletre nevelték, mégis ülnek tízenévesen (húszonévesen is), hiába állsz pocakkal a buszon, kézen fogva mondjuk egy kétévest...

Tapasztalat? Nekem sajnos elszomorító.

2011. febr. 26. 18:58
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
81%
Utolsó vagyok, most értem a válaszok végére, és csak GRATULÁLNI tudok a sok **nkónak! Gratula... Ülnöd kell, mert szomorú vagy, mert lejártad a lábad, mert sok a csomagod, mert fiatal vagy, mert öreg vagy, az embereknek mindenért ülniük kell. A diák nem ül eleget az iskolában, ebben is igazatok van. Egyáltalán nem kérem, és nem várom el, hogy bárki átadja a helyét, de igen, úgy gondolom, ha egy öreg, és egy terhes közt kell választani, akkor a terhesnek adják át a helyet, mert sok gyorsabban fut a busz után mint én, a buszon meg meghal az ülőhelyért... Ha futni tud, akkor állni is. Ha valaki beteg, rosszul van, akkor üljön le, ne adja át a helyet, nem is róluk van szó, hanem az egészséges emberekről. A másik: Miért lesz neked attól jobb, hogy átadod a helyed? Semmiért, ebben az egyben igaza van a sok tap*ón*k. Azért gondolj csak bele nyugodtan, ha a te anyukád áll a buszon amikor terhes veled, a busz fékez, ő meg elesik, és Te ennek következtében nyomorék lettél volna, vagy esetleg meg sem születsz élve (utóbbi kivételével) akkor is így gondolkodnál? Nem hiszem... A kedves ***csinált üzenetet írónak üzenem, hogy ha egyszer majd fel***nálják akkor megtudja mit jelent terhesnek lenni, bár engem nem fel***náltak ellentétben akkor majd vele. Ja, igen: mindenki maga választja, hogy akar-e gyereket, vagy sem, de közölném mindenkivel (aki esetleg nem tudta) ha gyereket akarsz, terhesnek is kell lenni. A kihalásról meg annyit, hogy ha minden ember ilyen önző lenne, akkor tényleg jobb lenne, ha kihalna a világ. Egyenlőre az is elég ha TI ÖNZŐK nem szültök gyereket, és akkor legalább a Ti fajtátok kihal...
2011. febr. 26. 22:16
 22/39 anonim ***** válasza:
11%

Mert mint mondtam te természetesen egy Teréz anya vagy és SOSEM gondolsz magadra. :) Aki meg egyenesen nem akar gyereket az a legönzőbb? Kivel is önző? Egy meg nem született gyerekkel? Azt meg hogy? Tudtommal önzőnek csak valakivel szemben lehet lenni. Mi bajod lesz neked attól ha valaki nem szül?

Hát nem érdekes hogy mindenki az anyukák ellen van? Mindenki keresztbe akar nekik tenni. Vagy nem lehet hogy csk ők képzelik ezt? Pontosan erről beszéltem az előbb... Öt perce még fröcsögve beszéltetek az öregekről, hogy milyen szemetek, de ha úgy szolgálja érdeketek akkor rögtön ők lesznek a szegény anyukák (mert már azok is ördegek azóta) akik megszülték a sok gonosz gyereket nem akaró, helyet át nem adó embert, pedig hát nem ezt érdemlik azok után... Érdekes mi?

2011. febr. 26. 22:22
 23/39 anonim ***** válasza:
10%
És ha én esek el a buszon és töröm ki a nyakam az nem számít ugye mert nekem nincs gyerekem? Mert nem tapasztalom hogy kevesebbszer veszteném el az egyensúlyom ezeken a rossz jármüveken mint aki terhes. Sőt még ülve és estem majdnem le a székröl utazás közben. Ugyan már ilyen formán a házból se menj ki mert rádesik egy tégla.
2011. febr. 26. 22:29
 24/39 anonim ***** válasza:
85%

Nekem az egész terhességem alatt négyszer adták át a helyet (pedig mindenhova busszal jártam, autónk nem lévén). Kétszer nyugdíjas bácsik, akiknek nyilván inkább ülni kéne, kétszer pedig cigány férfiak. Hát, fura az élet, mit ne mondjak.

Különben anyukám mesélte, hogy az egyik vele egykorú (tehát most ötven körüli) szomszéd nő, úgy jó 15 éve, amikor a lánya volt iskolás, fennhangon azt magyarázta a lányának a buszon, hogy ne adja át a helyét egy terhes nőnek, mert azé a hely, aki előbb leült, és a bérlet mindenkinek ugyan annyiba kerül. Most komolyan, ha valakit a tulajdon édes jó anyukája erre tanít (aki nyilván szintén volt egyszer terhes, mégis hamar elfelejtette úgy látszik), attól mit várunk, milyen lesz huszonévesen?

2011. febr. 26. 22:56
 25/39 anonim ***** válasza:
79%

Atya ég, már megint látom előkerült az, hogy egyesek szerint aki terhes, annak ugyan miért kéne ülnie, hiszen van lába, stb. Kedves 67%-os, nagyon értetlen válaszoló: ha én terhesen, nagy hassal felszálltam a buszra, és csak két megállót mentem, eszembe sem jutott leülni. Viszont azt tán csak meg lehet érteni, hogy terhesen az ember egész hőháztartása kissé felborul, sok minden mással együtt, és én pl. elég hamar eljutottam az ájulásig, ha nagyon melegem volt. És mivel terhesen sokkal hamarabb melegem lett, ezért erre jóval nagyobb esély is volt nálam akkor. Ülve még csak-csak ki lehetett bírni, de állva már nehezebben. Na most, neked történik valami bajod, ha állva kell utaznod 15-20 percet? Gondolom nem. Viszont annak, aki nagy hassal teszi meg ezt az utat, annak történik baja? Igen, történhet, ezt nyilván ő érzi, nem más. Akkor nem logikus, hogy neki le kéne ülnie? Arról nem is beszélve, hogy ekkora pocakkal az ember egyensúlyozni sem tud úgy, aztán ha ráesik szerencsétlenje a hasára, akkor az nagyon jó lesz, nem? Vagy nem számít, mert nem a te gyereked? Tudod, számomra elég hihetetlen, hogy valakit ennyire ne érdeklejen, hogy rajta kívül is vannak emberek a világon. Nem akarok én is azzal jönni, hogy kihalna a föld, de ha mindenki úgy gondolkodna, mint te, akkor pl. minek legyen közoktatás, hiszen én már úgyis tudok olvasni, mit érdekel engem, ha más sose tanul meg, nem? Sőt, jelenleg egészséges vagyok, hát orvosok se kellenek, minek fizessek tb-t. Meg minek vannak nyitva a boltok, ha én már bevásároltam, tök fölösleges, vásároltak volna be akkor, amikor én. Ja nem, mert az is zavar. Akkor inkább pusztuljon mindenki, hiszen útban vannak.

Hát, ha mindenki így gondolkodna, igen csúnya világ lenne itt. Vagy csak én vagyok túlságosan empatikus? Én valami különc lennék, ha pl. a boltban leveszem a polcról a konzervet annak, aki alacsony, és hiába nyújtózkodik, nem éri el? Vagy azért is én vagyok a fura emberke, mert amikor múltkor egy nő tőlem fél méterre elcsúszott a jeges járdán, akkor segítettem neki felállni?

Én éppenséggel úgy viselkedek másokkal, ahogy szeretném, hogy velem is viselkedjenek, és ebbe beletartozik az is, hogy ha tudok segíteni, akkor segítek, hiszen én is azt szeretném, hogy más is ezt tegye, ha véletlenül épp én szorulnék rá.

2011. febr. 26. 23:13
 26/39 anonim ***** válasza:
4%
Empatikus az vagy de elfogadó az tuti nem. Minden ember más, ezért senki sem tud egyformán viselkedni. Amig nem ártok másnak addig azt teszek amit akarok, és az nem ártás és bün ha nem adom át a helyem. Igazad van, én is úgy viselkedek ahogy elvárom felém a dolgokat. Mégpedig azt várom hogy hagyjanak békén, ne akaszkodjanak rám és ne tolakodjanak (szellemileg) épp ezért pont igy viselkedek én is. Én az a fajta emberke vagyok akinek pont elég a családocskája meg a barátainak a szük köre. És értük mindent meg is tesz. Borzalmas... Nem mindenki arra való hogy az embereknek segitsen. Az embereken kivül más is van a világon. Én meg más dolgokban vagyok segitőkész. Azok mivel kevesebbek mint ez? Én nem birom egész nap azt figyelni kinek kéne segiteni. Lehet én is levenném a konzervet a polcról másnak de nem veszem észre mert nem avval vagyok elfoglalva... Szóval érted...
2011. febr. 26. 23:34
 27/39 anonim ***** válasza:
63%
32hetes terhes vagyok,most kezd el jobban látszani a pocak,a terhességem elejétől,alacsony a vércukor szintem,mostanában a hátam is leszakad, meg ugye az egyensúlyérzékem sem a régi.Igyekeztem eddig minden láthatóan beteg,botos idősnek átadni a helyem holott,5perc állás is kínszenvedés.De az idősek mostanában folyton,lökdösnek,tolakodnak.Nem csak ők a gimisek is,mintha belehalnának 10perc állásba.Mikor megműtötték a lábam sem volt jobb a helyzet majd fellöktek úgy igyekeztek felszállni, pedig mankóval voltam.Tényleg a nők szokták átadni a helyet.a fiatal fiuk nagyrésze,inkább lelök de fel nem állna.Akkora a szája néhány embernek,sosem tagadtam meg az ülőhelyet,sem terhestől,sem kisgyerekestől,sem mozgássérültől,sem időstől,nem azt néztem származik e hasznom,hanem egyszerűen jól esett segíteni,vagy pl felsegíteni a babkocsit.Az 50éves pesti öregasszonyok a csúcsok,fellök,rád szól,meg fel nem állna semmi pénzért,rá szól az emberre, és utazik 2 megállót,még én 20at.Ne csodálkozzunk ha a fiatalok udvariatlanok,tiszteletlenek és nem segítőkészek,legalábbis egyrésze,ezt látják a szülőktől az idősektől.21L
2011. febr. 27. 04:16
 28/39 anonim ***** válasza:
69%
67%-os! Épp azt írtam, ha elolvastad volna rendesen, hogy a magadfajtának ne is legyen gyereke... Úgy látszik, nem érted, hogy miről beszélünk. NEM KELL átadni a helyed. Ülj csak nyugodtan a buszon, ne foglalkozz semmivel. Sajnálom a családod, meg a barátaid (ha tényleg vannak), hogy ilyen emberrel vannak megáldva. Ha nem vagy kíváncsi a többi emberre, akkor ne gyere fel ilyen oldalakra is mint ez, mert ha nem vetted volna észre, akkor itt is, most is emberekkel érintkezel, akik ugye hagyjanak békén téged. Csak annyit fogj fel, ha te elesel a buszon, neked is lehet bajod, senki nem mondta,hogy nem, de lehet, hogy megúszod annyival, hogy pár napig fáj pl a kezed. Na most, ha egy terhes nő esik el, nem valószínű hogy ennyivel megússza. Sérülhet a baba + ő is (ez már 2 ember a te egyedüli személyeddel szemben), mást is megséríthet, ha ráesik valakire(akár téged is) vagy el is vetélhet... Na ebbe gondolj bele. Bár tudom, hogy nem fog menni...
2011. febr. 27. 08:24
 29/39 anonim ***** válasza:
57%

Az én tapasztalatom az, hogy valóban inkább idősebb vagy cipekedő nők adják át a helyet. Mert ők bele tudnak érezni a helyzetünkbe. Tőlük meg nem fogadtam el. Mindössze 2szer fordult elő mostanáig (28. hét).

Azt gondolom, hogy itt a fővárosban rosszabb a helyzet, mint vidéken. Tényleg mindenki csak bambul ki az ablakon.

Valahol megértem őket, mert nekem is mindig jobb volt ülni fiatalon, nem terhesen is. Én is voltam fáradt akkor is.

DE! Az nem ugyanaz.

Terhesen az ember eleinte rosszul van, hánynia kell, ájulnia kell, leesik a vércukor, stb.

Később a nagy hastól nem lát, nem tud egyensúlyozni. Hasizmot már a kezdetektől kiiktat, ezért minimum 2 kézzel kell kapaszkodni, és még úgy is himbálózik össze-vissza.

Tehát nem csak a fizikum, de a biztonság is fontos itt. Sokkal könnyebben esnek el, sérülnek meg.

Nem beszélve, amikor a mozgólépcsőről rohanva fordul mindenki, hogy érje el a metrót, mintha nem jönne 3 perc múlva a következő. Olyankor úgy kell ügyeskedni, mint egy videojáték 7. pályáján, nehogy koccanjunk.

A legfelháborítóbb számomra, amikor az életerős apukák kisérik a kismamákat a vérvételre, vizsgálatokra, és elfoglalják az üres székeket. Ott áll a sok nagypocakú kismama, és NEM ÁLLNAK FEL! Sokszor még a kabátnak is foglalnak egy plusz helyet...

2011. febr. 27. 11:09
 30/39 anonim ***** válasza:
16%

Nekem erről az jut eszembe, a buszon egyértelműen és bizonyíthatóan csak az ülőhelyek biztonságosak baleset esetén, ha valaki áll az orosz rulett. Akár kirepülhetsz a buszból, általában akik meghalnak balesetben álló utasok voltak, illetve csak fékez a busz és te elesel komoly sérüléseket szerezhetsz, nem egy ilyen ismerősőm van.

Ha valaha az én gyerekeim utazni kényszerülnek én arra tanítom őket, üljenek le és ne adják át a helyüket, mert ülve biztonságos utazni. És a kismama a kétéves gyerekkel biztos nem fizeti sem a temetési sem a gyógykezelés költségeit, ha az én gyerekemmel történik valami, mert állva utazott a buszon. Illetve ugyanígy, engem várnak otthon haza, nem kockáztatom a testi épségemet és életemet senki idegenért.

Tapasztalat? Nyugaton érkezési sorrendben szállnak fel az emberek a buszra, pont annyian amennyi ülőhely van, álló utast nem szállítanak. illetve nem elvárás a helyátadás, hiszen állva utazni kockázatos. Pont ez kéne nálunk is, nem felfurakodni a buszra, hanem megvárni a következőt, nagy pocakkal, kétéves gyerekkel, amíg nem jut ülőhely.

Vagy erre van az egyéni közlekedés, pont ettől versenyképes, mindig van ülőhely és akkor és oda mész, ahova akarsz.

Nem tudom miért van ez téves biztonságérzet a buszokkal kapcsolatban, autóba sem szállnak be többen, mint amennyi ülés van és biztonsági övet is használsz, gyereknek meg gyerekülést és a busz ugyanazon az úton halad, ugyanolyan sebességgel. Elszomorító, hogy nagy pocakkal két éves gyerekkel ilyen felelőtlenül utazol.

2011. febr. 27. 12:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!