Hogy bírják azon Édesanyák, akik nem alszanak éjszaka?
Szia, én már megszoktam, elvagyok...a kisfiam 15 hónapos, összesen kétszer aludta át az éjszakát eddig, amúgy egyszer-kétszer rendszeresen felébred éjjelente. Este elalszik szépen a kiságyában, nincs gond, aztán hajnali egy és kettő közt felébred, akkor magam mellé veszem és megszoptatom, utána rögtön visszaalszik és nem is rakom vissza, olyan hulla vagyok, hogy képtelen vagyok megint felkelni a miatt, hogy visszategyem, aztán reggel fél hat körül is felébred, akkor is odabújik hozzám szopcsizni, majd végül fél nyolc körül kel fel.
Lehet, hogy többen elítélik ezt a módszert, de a kisfiam kiegyensúlyozott, boldog, jó kedélyű baba, nem látom, hogy kárára válna az együtt alvás.
Az én férjem is sokat dogozik, fontos, hogy kipihenje magát, így enyém az éjszakai ügyelet.
Ez a helyzet azért már sokkal jobb, mert eleinte az első két hónapban minden este hajnali kettőig üvöltött, na akkor tényleg hulla voltam nap közben...
Kitartást! Gondolj arra, hogy nem sokáig fog ez az időszak tartani, olyan hamar telik az idő és felnőnek a gyerekek...(van egy hét éves nagylányunk is, úgyhogy tapasztalatból tudom:-)
A lányom májusban lesz 3 éves, még mindig nem alussza át az éjszakat csak elvétve egyet-egyet és van mellé egy 1 hónapos fiam. Szerinted??? Néha olyan vagyok, mint egy zombi, nálunk is apa reggel hattól este 7-8-ig házon kívül van, neki muszáj pihenni, bár ha a nagy felkel akkor általában ő megy át hozzá. De nekem a kicsi eszik 11 fele 1-2 fele, reggel 6 körül, mire a reggeli szopit befejezzük kel a nagy, délután elvétve tudok aludni velük. Mellette ott a lakás, a főzés, mosás, vasalás. Hát nm egyszerű, de majd túl leszünk ezen is!
Kitartás Nektek!
Míg a kicsi alszik napközben, próbálj kicsit magaddal foglalkozni! Ülj bele egy kád vízbe, tegyél bele levendula illóolajat, fürdősót, az segít lazítani. Vagy hétvégén ha apa otthon van kérj néhány óra szabad isdőt amíg ők elvannak!
13 hós kisfiam mostanában olyan periódusát éli, hogy éjjelente megébred és kb. másfél órán keresztül nem tud visszaaludni. Mindíg van valami éjjeli szokása, kitakarózik, forog, egész éjjel ott állok mellette és takargatom. Megszoktam, bár néha jólesne aludni... És újabb babát tervezünk.
Aludj napközben, én ezt tenném, de most államvizsgázok, dolgozatírás mellett nincs időm napközben aludni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!