Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Baba születése utána egyedül?

Baba születése utána egyedül?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Első babánkat augusztusra várjuk a férjemmel. Fiatalok, (Huszon évesek) vagyunk. Ő dolgozik most, én nem.

De ha meg születik a baba a nyáron, ő következő év február/márciusában, kiakar menni külföldre ismerőssel. Nagyon jó a kapcsolatunk, most szüleimnél lakunk. Azzal a céllal menne ki, hogy több pénzt keresne, és tudnánk házat venni. Azt mondta hogy hármónk érdekében megy ki, hogy legfőképp nekem, meg a babának mindent meg tudjon adni. De én nagyon félek, azért is hogy riktán fogja látni a babát, és nem lesz meg az a szoros gyerek/szülő kapcsolat. Meg hogy lemarad sok szép dologról ami a baba körül fog történni. Szüleim biztatnak, és mondták amiben tudnak segitenek, itt lesznek mellettünk. Szerintetek túl parázom a dolgot? Félek "egyedül" nélküle babát nevelni, ha értitek mire gondolok. Mert az csak egy dolog hogy szüleim itt vannak.

14 hetes kismama

2011. febr. 22. 11:03
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
0%
Hát én igy tuti fix hogy nem szültem volna gyereket.
2011. febr. 22. 11:08
 2/12 anonim ***** válasza:
Én kimennék vele, ha úgyse dolgozok.
2011. febr. 22. 11:17
 3/12 anonim ***** válasza:
A kapcsolat szoros marad, mert mikor hazajön, alig várja majd, hogy veletek legyen. Az én férjem nem dolgozik külföldön, de nagyon ritkán látja a lányokat. Most 8 hósak. Reggel mikor dolgozni megy alszanak, este pedig már alszanak mire hazajön. És hétvégén is dolgozik. Teljesen egyedül vagyok velük. Segitségem nincs. És gondolom, nem 10 évre akar kimenni. 1-2 év nem a világ ha értetek teszi.
2011. febr. 22. 11:24
 4/12 anonim ***** válasza:

Ha mér van egy gyerek-az tuti, hogy nincs az a ház ami megérné, hogy a kicsi ne legyen napról napra MINDKÉT szülővel.

De ez csak egy személyes vélemény...

Az én férjem kamionozott mielőtt megszületett a kisfiunk. Rémes volt a házasságom első 5 évét, beleértve a terhességet is, nélküle lenni.

Most, hogy velünk van, látom, hogy mennyit jelen a gyereknek az apja. Minden hónapban csak 2 napot van távol, munka miatt, de a fiam ordítva engedi el és míg nincs itthon, nem is tud nyugodtan aludni.

Ami pedig a szülőket illeti...

Nagyon jó a kapcsolatom a szüleimmel. Nagyon szeretem őket.

DE...

Amikor a kisfiam megszületett és 3 hónapos koráig anyuékkal voltam (a férjem csak azután jött végleg haza)- sok véleménykülönbség adódott.

A szülés, a szülés utáni depresszió, az, hogy a legjobbat akarod a kicsinek - véleménykülönbségek adódtak a szüleimmel. Nem ők kellett volna akkor és ott mellettem legyenek. Vagy jobban mondva nem csak ők...

Remélem jól döntötök majd...

2011. febr. 22. 11:40
 5/12 A kérdező kommentje:
Nem megyek ki vele, főleg nem pici babával. Meg amúgy se. Igen csak 1-2 évről lenne szó, a jövőnk miatt.
2011. febr. 22. 11:42
 6/12 anonim ***** válasza:

Nem az apa-gyerek kapcsolat miatt aggódnék, hanem a saját párkapcsolatomért.

Szerintem egymástól távol nem működik egy házasság. És lehet, hogy vannak ritka kivételek, mert egyénfüggő ez is, mint minden, de ennek nagyon sok a buktatója. Az én szüleim is így váltak el, csúnya történet...

Szóval én azt javaslom, hogy vagy együtt menjetek ki, vagy sehogy, mert aztán lesz egy házatok, csak család nem lesz, aki lakjon benne...

Bocs ha negatív voltam!

Egyébként "jól megleszel", ha ilyen segítő szüleid vannak, és a gyerek is biztos szerető környezetben lesz, de a nagyszülőkkel mégsem ugyanaz...

2011. febr. 22. 11:42
 7/12 anonim ***** válasza:

11:42 vagyok

SAjnos az a jellemző, hogy az egy-két évből csak "még egy két év" lesz stb...

2011. febr. 22. 11:44
 8/12 anonim ***** válasza:

11:17 vagyok

Jójó, csak mondtam, h én mit csinálnék. Egyedül biztos nem maradnék itthon, mert családot szeretnék és annak az apa is a része. De te tudod.

2011. febr. 22. 11:45
 9/12 anonim ***** válasza:
59%

engem a férjem egy 4hónapos babával hagyott itthon,úgy hogy 7végente jön haza.imádja a fiam,és ő is a fiát.abszolút nem látta hiányát.sőt,majdnem szorosabb vele a viszonya mint velem(már mint a fiunknak).aztán 19hóna korkülönbséggel megszületett a kicsi.na,most már nehéz egyedül,nagyszülők,és minden fajta segítség nélkül a 2 gyerkőccel.

viszont az is igaz,hogy a kapcsolatunk kicsit megváltozott.nincs itt mindig,és valahogy kezdünk eltávolodni.Meg amúgy is már 7éve együtt vagyunk,és itt a megszokás is nagy úr....

szóval jól gondold meg.de azt is vedd figyelembe,ha itthon maradtok,se biztos,hogy jobb lesz.mert akkor meg állandóan azon lesz a vita,hogy még mindig albérlet vagy nagyszülőknél...

2011. febr. 22. 12:27
 10/12 anonim ***** válasza:
Első vagyok,nem akartam ilyen negativ lenni,neharagudj,hisz a kicsi itt van,és kész. Viszont én tényleg,elképzelni nem tudom hogy élném túl,meg a kapcsolatunk hogy élné túl azt az 1-2,esetleg 3-4 évet.Szerintem sehogy:-( Ez egy nagyon komoly döntés,nekem az éhhalál szélén kéne állnom ahoz hogy ezt válaszzam. Viszont nem mindegy hova van az a külföld?Mert ha havonta járna haza,csak itt lenne a közelben,azt még tul lehet élni.De ha fél évente,3 havonta,vagy még ritkábban az már nagyon huzós,mindnekinek.És ilyen esetekben a gyerek meg az anya sziv a legnagyobbat.
2011. febr. 22. 12:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!