Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi van, ha cukorterhelésnél a...

Mi van, ha cukorterhelésnél a 120 perces érték alacsonyabb, mint az éhgyomri?

Figyelt kérdés

Az éhgyomri 4,6, a 120 perces 3,6 lett. A doki nem mondott rá semmit, az előző terhességemnél is ilyen lett a 32 hetes (ez a mostani a 24 hetes), és akkor is csak annyit mondott, hogy cukorbeteg az nem leszek soha.

Viszont a papíron ott van mellette két felkiáltójel. Tuti nem baj ez így?

2011. febr. 19. 10:40
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

15:29es vagyok, Szinten IR es.

megint egyet kell ertenem Mankaval.

Ja es egy nogyogyasz talan anyira nem tudja ezt megitelni mint egy endokrinologus akinek ez a szakterulete.

nem kell nekunk hinni,de igy van.

2011. febr. 20. 21:30
 12/25 A kérdező kommentje:

Uff. :(

Bocs, előző, nem volt odaírva a kommentedhez, hogy endokrinológus vagy, arról pedig fogalmam sincs, mit jelent, hogy IR-es. Józan paraszti ésszel pedig az ember úgy gondolkodik, ahogy én is, amit leírtam.

Köszönöm, hogy megírtátok ezt az inzulintermelős problémát!!

2011. febr. 20. 22:29
 13/25 anonim ***** válasza:

Nem azért, de a túlterheléstől nem gondolnám, hogy elhalnak az inzulintermelő sejtek (én legalábbis ilyenről még sehol nem olvastam) és mivel érintett vagyok a témában jó pár szakcikket elolvastam. Szívesen venném egy tudományos cikk linkjét erről, mert érdekel. És melyik cukorbetegség alakul ki ebből? Mert az egyes típus, ahol elhalnak a sejtek, autoimmun folyamat és nem a túltermelés következménye a dolog. A kettes típusnál inzulinrezisztencia alakul ki, de ott meg nem halnak el a sejtek. Van harmadik is? A kettes talaján kialakult egyes vagy pontosan micsoda?

A másik pedig nem diabetológus foglalkozik ezzel? Az endokrinológusnak nem ez a szakterülete, persze attól érthet hozzá, többet, mint egy laikus, de szerintem a diabetológusnak ez a szakterülete.

2011. febr. 21. 09:43
 14/25 A kérdező kommentje:
Köszi, csatlakozom! :)
2011. febr. 21. 09:45
 15/25 Manka68 ***** válasza:

sziasztok!

Elsőre webbeteges linket találtam, nem tudom, annak hisztek-e. :-)

[link]

2011. febr. 21. 18:55
 16/25 anonim ***** válasza:

Már bocs, de melyik rész írja, hogy inzulintúltermelés következtében az inzulintermő sejtek ELHALNAK? Mert te ezt állítottad.

És semmi nem történik, van inzulin, túltermelődés is, de a szervezet nem reagál rá. Idézem az általad linkelt cikket:

Ha tehát Önnek 2-es típusú cukorbetegsége van, az Ön szervezete kevésbé érzékeny a cukor sejtekbe való bejutását szabályozó hormon, az inzulin iránt.

Volt a hétvégi műsorban egy pasi, aki 150 egység inzulint fecskendez be magának pluszban naponta (összehasonlításképp a fiam 4-et kap és eszik szerintem felnőttnek is elegendő adagot) és arra sem reagál a szervezete annyira tönkretette a mértéktelen zabálással, de nem haltak el az inzulintermelő sejtjei. De a szervezete már nem reagál az inzulinra.

És ez a cukorbetegség pont ezért tartható karban diétával. Mert az inzulin mennyiségét hiába növelik, ergo a szénhidrátot kell csökkenteni.

Úgyhogy ez nem az a cikk, ami arról szólna, amiről ti beszéltek.

2011. febr. 21. 19:54
 17/25 anonim ***** válasza:

21:50es vagyok.

"Jelentõs különbség , hogy míg a fiatalkori cukorbetegségben a betegség lefolyása során az inzulin termelés folyamatosan csökken (kóros immunreakció pusztítja el az inzulintermelõ sejteket), addig az idõskori cukorbetegség esetében a kezdeti éveket éppen az inzulin "túltermelése" jellemzi."

Igen , érdekes módon a kialakult inzulin rezisztencia többféle tünettel is felhívhatja magára a figyelmet.

"Lehetséges, hogy étkezés után 3-4 órával a kialakult hatalmas inzulinválasz a vércukorszint esését eredményezi, ez megnyilvánulhat a koncentrálóképesség zavarában, gyengeségben, álmosságban, ájulásszerû rosszullétben, szapora szívdobogásban, verejtékezésben is. Általában megfigyelhetõ, hogy a tünetek édességgel jól szüntethetõk."

Es a teljes cikk ha erdekel.

[link]

2011. febr. 21. 20:26
 18/25 anonim ***** válasza:
Bocs 21:30as vagyok.
2011. febr. 21. 20:28
 19/25 anonim ***** válasza:

Nem azért, de ez egy komoly cikk? A vércukor leesés tünetei érdekes módon megfigyelhetően édesség? evéssel megszüntethetőek. Ennél már a 4 éves fiam is komolyabban megfogalmazza a vércukor leesést. De a kedvencem, a kettes típus nem inzulinfüggő cukorbetegség-ergo nem kell hozzá inzulin kezelés, de elhalnak az inzulintermő sejtek- ha elhalnak, akkor mi termeli tovább az inzulint? Jó persze tűnhet kötekedésnek, de számomra ez nem volt túl értelmesen összerakott cikk.

Na mindegy, egyébként, hiszen ez sem nem egyes, sem nem kettes cukorbetegség, hanem terhességi, ahol a terhesség miatt jelentős az inzulinrezisztencia és teljességgel el tudom képzelni, hogy bizonyos kismamánál túltermeléssel reagál a szervezet a rezisztenciára míg más kismamáknál kialakul a cukorbetegség és diétázniuk valamint akár inzulinozniuk kell magukat.

2011. febr. 22. 07:19
 20/25 anonim ***** válasza:

A cikkel semmi baj nincs,ertehtoen le van irva benne minden aki akarja megerti.

A kerdezo feltett egy kerdest arra valaszoltunk,ennyi.Nem az ertekein van a hangsuly hanem a nogyogyazsa kijelentesen amire felkaptam a fejem mert ez igy ahogy a nogyogyi mondta nem igaz.

2011. febr. 22. 07:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!